Isten miért nem küldött kevesebb embert a földre, de azoknak minôségibb, méltóságteljesebb életet?
Szia
Isten az égből senkit nem küldött le
az első ember Fizikai teremtmény lévén a Föld alkotó elemeiből és különböző gázokból, vizből, stb származik
s oda is Tért vissza mert abból vétetett
Egyetlen élő mondhatja el, hogy az égi életét hátra hagyva emberként megszületett a Földre és az a fia akit Jézus néven ismerünk.
(1Mózes 1:26) . . .„Alkossunk embert . . .
27 És Isten megteremtette az embert
(1Mózes 2:7) . . .Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.
az ember nem az égből jött, hanem a Földön levő elemek összességéből, és életerőt adva inditotta el az élet útján, mely a légzéssel indult, ami elinditotta az életfunkciókat, a vérámlatot a szivet ami pumpálta a vért stb stb
Nem akarok biológia órát tartani
soha sehol nem mondta, hogy az ember az égből jött, és oda vissza tér.
Mert örök életre teremtette, Bár volt egy feltétele ennek
(1Mózes 2:17) 17 De ami a jó és rossz tudásának a fáját illeti, arról ne egyél, mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.”
Mivel ezt megszegték Isten azt mondta:
(1Mózes 3:11) . . .Talán ettél a fáról, amely felől azt parancsoltam, hogy ne egyél?”
(1Mózes 3:17–19) 17 Ádámhoz pedig így szólt: „Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél a fáról, amelyről azt parancsoltam: »arról ne egyél«, átkozott legyen a föld miattad. Gyötrelmes fáradozással fogod enni termését életed minden napján. 18 Tövist és bogáncskórót fog neked teremni, és mezei növényeket kell enned. 19 Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból vétettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”
annyira egyszerű nincs benne érthetetlen misztérium, és semmilyen kinzási hely sem....mert a halál a bünti, nem sütögetés egy másik lét formában....
A sok okos...ugyanazt ìrtàtok csak màs megfogalmazàsban..senkinek nincs önàlló véleménye??:s
Tök mindegy,akkor kevesebb embert gyurt volna kevesebb lelket volna belé ..a kérdés még ugyanaz...ebbol làtszik hogy kötekvés a vàlaszolók..a sok pökhendi mindentudó nagyokos..ha ilyen jol ismeritek hogy zsigereitekben vsn minden,azt is ismeritek,hogy aki felmagasztalja magàt,megalàztatik,na ezen gondolkodjatok...a nem pökhendi vàlaszokat köszönöm...
Jelenleg is folyik a népességszabályozási programja.
De mi sem tétlenkedünk, bőszen dolgozunk, hogy kiirtsuk magunkat és a fél bolygót.
Ja, azét nő évről évre a népesség. Okos vagy!
kedves Kérdező
Egyáltalán nem tartom nagy okosnak magam, és nem vagyok pökhendi sem.
A kérdésedre merészeltem válaszolni a Biblia ismereteim alapján amit 24 éve tanulmányozok.
De ha ezzel megbántottalak akkor bocsánatot kérek nem tudtam hogy nem szabad válaszolnom.
nem értem a kérdésedet mert amit irsz az fura.
Ugyan is nem lelket tett bele az emberbe az az e földből megalkotott emberbe nem tett az égből ugy nevezett "lelket"
Mert minek utána az embert nem az égből beletett "lélek" élteti, hanem az Istentől kapott élet erő ami a
testben levő szerveket mozgatják, hogyan érted hogy kevesebbet kellett volna?
Ezt legyél szives megmagyarázni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!