Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek velem...

Mi a véleményetek velem kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy furcsa kérdés, de mégis érdekelne a vallásosok véleménye ezzel kapcsolatban.

Meleg vagyok. Ezt leszámítva semmiben sem különbözök egy átlag sráctól. Kifejezetten jószívűnek tartom magam, sokszor még túlságosan is, szerintem jó ember vagyok. Senkinek sem ártanék, semmilyen tekintetben sem.

Mi az, amiért elítéltek? A másságomért? Éveken át próbáltam ezen változtatni és túl sok áldozatot hoztam érte. A szexuális orientációm nem változott semmit, de én igen. Senkinek sem kívánom azt az állapotot, amibe eljutottam. Rengeteget segített, hogy mostmár nem akarok az lenni, aki nem vagyok.

Tudom, hogy a Biblia szerint melegnek lenni bűn, de nem értem, hogy miért. Nem akarok ártani senkinek, nem akarok rosszat tenni, csak boldog lenni. Azt érzem, hogy nekem is szükséges lenne/lesz majd valakire, aki ott van velem az életben, valakire, akit teljes szívemből, szerelmesen tudok majd szeretni. Lehet, hogy ez sokatoknak nyálasnak, naívnak, vagy épp irracionálisnak tűnhet, de én ezt akkor is szeretném majd az életemben elérni. Fogalmam sincs, hogy miért, de valami okból (talán a magánytól való félelemtől) mindenképp vágyok szerelemre, egy életen át tartóra.

Ne értsetek félre, nem panaszkodás céljából írtam ezt ki, csak érdekel a véleményetek, mivel a legtöbb ellenvélemény velünk szemben a részetekről érkezik. A társadalom és a vallások szintjén érzékelhető megosztottság háttere is érdekelne. Na és persze az indokok, hallottam már sokat, de sajnos még értelmeset nem (nem akarok általánosítani, remélem, hogy vannak olyanok, akik tényleg belegondolnak abba, hogy mit miért tesznek, leginkább az ő véleményük/véleményetek érdekelne).

2021. nov. 26. 20:35
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

„In the pre-Meiji period, nanshoku (男色) relationships inside Buddhist monasteries were typically pederastic. The older partner, or nenja (念者, "lover" or "admirer"), would be a monk, priest or abbot, while the younger partner was assumed to be an acolyte (稚児, chigo), who would be a prepubescent or adolescent boy.[12] The relationship would be dissolved once the boy reached adulthood (or left the monastery). Both parties were encouraged to treat the relationship seriously and conduct the affair honorably, and the nenja might be required to write a formal vow of fidelity.[13] During the Tokugawa period, some of the Shinto gods, especially Hachiman, Myoshin, Shinmei and Tenjin, "came to be seen as guardian deities of nanshoku" (male–male love).

From religious circles, same-sex love spread to the warrior (samurai) class, where it was customary for a boy in the wakashū age category to undergo training in the martial arts by apprenticing to a more experienced adult man. The relationship was based on the typical nenja, who loves, and the typically younger chigo, who is loved.[14] The man was permitted, if the boy agreed, to take the boy as his lover until he came of age.[15] These relationships were expected to be exclusive, with both partners swearing to take no other (male) lovers.

As Japan progressed into the Meiji era, same-sex practices continued; however, there was a growing animosity towards these practices. The practice of nanshoku began to die out after the Russo-Japanese War. Opposition to homosexuality did not become firmly established in Japan until the 19th and 20th centuries, through the Westernization efforts of the Empire of Japan.[14]”

Ha értessz angolul, itt leírja, hogy Japánban szinte mindig elfogadott volt, egészen az Orosz-Japán háborúig, ami után eltűnt a hagyománya és az emberek elkezdték ellenezni.

Csak 1872 és 1880 között volt illegális.

[link]

2021. nov. 28. 18:26
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

25

22 vagyok

"Viszont azt nemtudom elfogadni hogy a Bibliát úgy értelmezd ahogy neked (vagy másnak) megfelel."

De hat te is pont ezt teszed.

Te ugy ertelmezed a Bibliat, ahogy a te kereszteny felekezeted mondja.

En meg ugy, ahogy az enyem.

A Bibliaban az is benne van, hogy a gyerekedet rendszeresen meg kell verned. Ha a tizeneves gyereked visszabeszel neked, halalra kell koveztetned a venekkel. A rabszolgadat majdnem agyonverheted, de vigyazz, ne haljon bele, mert akkor ki kell fizetned az arat. A menstrualo no olyan tisztatalan, hogy vonja ki magat a forgalombol, vonuljon el a kozossegbol, es ha vege, ritualisan mosakodjon meg - tehat 28 naponta 5 napra tunjon el, kulonben nagy baj lesz.

Ezekre miert nem vonatkozik, hogy ugy ertelmezed a Bibliat, ahogy neked tetszik?

Figyeld meg a szavakat, amelyeket hasznalsz: "homoszexuális gerjedés", "nem élheti ki magát". Ez mutatja, milyen eloiteleteid vannak a homoszexualitassal szemben. Megertem, ha ezt mondod, ha csak ezt hallod magad korul. De kepzeld bele magadat egy meleg helyebe, aki csak ugyanazt szeretné, ami neked automatikusan jar - mit ereznel, ha valaki ugy beszelne a szerelmeddel valo kapcsolatodrol, hogy "kiéled magad meg a szexuális gerjedésedet"?

"Én elhiszem hogy aki meleg az szenved ha nem élheti ki magát, de a saját érdekében kell hogy megállja. Ez az én véleményem. Szerintem ebben nincs semmi uszító vagy gyűlölködő."

Hat, a torvenynek ellentmond. Nem szabad hatranyosan megkulonboztetni a kisebbsegeket.

2021. nov. 28. 21:34
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

26

22 vagyok

"Mondjunk elég durva hogy ott Angliában papok meg püspökök bejegyzett homoszexuális papirjuk van…

Na meg hogy melegek esküdhetnek templomba? Mióta? Ne haragudj de ez egy kicsit érdekes… oke legyen nekik polgári esküvő de templomi?

Melyik vallás engedélyezi melyik egyházfő illetve közösség? Talán inkabb egy szekta mintsem vallási közösség…"

Peldaul a United Reformed Church (URC) kot templomi hazassagokat Angliaban, 2016 ota. Ez az Egyesult Reformatus Egyhaz, nem szekta. A Magyar Reformatus Egyhazzal teljes urvacsorai es szoszeki kozossegben van, tehat testveregyhazak. Nem "egyhazfo engedelyezte", hanem a zsinaton megszavaztak.

A skot anglikan egyhaz is.

En anglikan vagyok. Nalunk van leszbikus puspokno is. De a mi sajat papunk is meleg, a mi plebaniakorzetunkben, es bejegyzett elettarsi kapcsolatban el a partnerevel. A parokian. Inkabb lassam boldog partnerkapcsolatban a papot, mint hogy szenvednie vagy bujkalnia, hazudoznia kellene. Ugyanez vonatkozik azokra, akik a plebaniakorzetunkben meleg parok.

Nyilvan vannak olyan meleg / leszbikus papok, akik azt valasztjak, hogy inkabb egyedul elnek. De nem kell.

Finnorszagban nagyon hasonlo a helyzet: az evangelikus allamegyhazban vannak nyiltan meleg papok, transznemuek is.

Elhiszem, hogy erre azt mondod, hogy "durva" meg "kicsit erdekes". Foleg ha valaki most hallja eloszor. De aki ebben el, az megszokja, es termeszetesnek fogadja el.

Finnorszagban a miniszterelnokot (egy fiatal no) is egy leszbikus par nevelte fel. Azt nem is tudom, hogy nalunk a brit kormanyban van-e nyiltan homoszexualis politikus. Allandoan jonnek-mennek, meg kulonben sem ez erdekel.

"Mert maga az emberi psziché taszítja el! Kérdező te miert érzel egy kis ellenszenvet az afrikaiak illetve kelet ázsiaiak iránt ha látsz többet belőlük? Cigányokkal mi a helyzet?

Azért mert az ember ösztönösen eltaszitja ami nem olyan amikyen ő maga is!!!"

Osztonosen, de nem helyesen. Az egy osztonos reakcio, hogy az ember csoportokra osztja az embereket, es a sajat csoportjat magasabbra ertekeli, es ellensegesen viszonyul a masik csoport tagjaihoz.

De ugyanigy osztonosen erez egy ferfi, amikor meglat egy csinos fiatal not, hogy de jo lenne ... de nem teszi meg, hogy elkapja, mert civilizalt tarsadalomban ezt mar belattuk es elfogadtuk, hogy nem lehet.

Ugyanugy belatjuk, hogy az afrikaiakat, azsiaikat, ciganyokat nem lehet hatranyos helyzetbe hozni es elutasitani, csak még bele kell szokni. Engem pl. abszolut nem zavarnak a szinesboruek, Angliaban nagyon sokan vannak. Amikor ezzel egyutt elsz es nosz fel, es a tanaraid, orvosaid, a papod, a miniszterek es a sajat fonokeid lesznek szinesboruek, nemcsak lerongyolodott menekultek - akkor benned is atalakul ez, es nem fognak mar taszitani.

Hiszen neked is rosszulesne, ha Ausztriaban "osztonosen" eltaszitanának téged, mert magyar vagy.

Es ezt meg lehet csinalni. Nalunk meg a 60-as evekben is buncselekmeny volt a homoszexualis aktus. Es onnan jutottunk el idaig. Senkit nem er emiatt hatrany, csak egy csomo ember sokkal boldogabban el.

2021. nov. 28. 22:29
 34/44 anonim ***** válasza:
52%

25-ös vagyok.

Kérdező: Saját magadnak bizony ártasz a meleg aktussal. Szifilisz, tripper, klamidia, herpesz, HPV, alsó húgyuti fertőzés, egyéb gombás és bakteriális fertőzések. Ez szerintem egész hosszú lista. Most mondhatod erre, hogy ott az óvszer meg a beöntés meg az egyéb praktikák, de szerinted ha az anális aktus természetes, akkor miért van szükség ezekre a kibúvókra, alibikre? Mert ha két egészséges, ellenkező nemű ember szexuális aktust folytat, akkor ott nem léphet fel nemi fertőzés veszélye (kivéve ha az egyik mégsem volt egészséges ott lent).

32-es: nincs semmilyen előítéletem a melegekkel szemben. Ezt abból gondolod hogy a gerjedés szót használtam? Ha aztmondom egy férfira, aki nős és más nőre gerjed, az bűnös cselekedet, akkor így már nem csak a melegekre használtam. Mind a két cselekedet bűnnek számít, nem előrébb helyezve egyiket a másiknál. Most olyat mondok amit nem vártál.Hidd el, valamennyire bele tudom képzelni magamat a helyzetükbe. Ha szerelmes nem is voltam más fiúba, de szexuálisan már éreztem vonzalmat (gerjedést, ha már ezt használtam előtte is :D )mások iránt. Ez nem gyerekkorom óta tart, hanem akkor jött elő nálam mikor nagyon eltávolodtam Istentől. Nem mondom hogy mostanában 100%-osan hetero gondolataim vannak, de tudom hogy kell kezelnem azokat a pillanatokat amikor elgyengülök. Ezért sem gondolom ezt a helyzetet természetesnek, vagy veleszületettnek, inkább valamilyen trauma után kiakakult érzésnek. Szóval ja, bele tudom magam képzelni, de azt is tudom és érzem hogy Isten segítségével bűntelen életet tudunk élni, és ha ez azzal jár hogy nem élheti ki az ember a test valamelyik vágyát, akkor ezzel együtt kell élnünk. Nem lehetetlen, hiába mondják sokan hogy ezzel csak elnyomod magadban a természetes vágyat.

2021. nov. 28. 22:45
 35/44 anonim ***** válasza:
63%

26

22 vagyok

"Ha a melegek lennének többségben akkor nem gondolkodnánk mert rég kihaltunk volna 😂😅😂éppen ezért nincsenek sokan és sosem lesznek…"

Nincsenek tobbsegben, nem is lesznek, ezt nem is mondja senki, es ezt te is jol tudod.

Azért az elgondolkodtató, hogy úgy nevetsz a témán, hogy még a konnyed is csorog - úgy, hogy kozben egy meleg férfival beszélsz, aki számára adott esetben élet-halál kérdése lehet, hogy ne beszéljenek vele / róla így.

Es még hozzáteszed, hogy "mi keresztények már megnyitottuk a szívunket, mert nem akasztunk fel titeket, mi kell még?" (Kb.)

Kerdezo, latod ezen a valaszolon, mennyire meg vannak egyesek keveredve. Eloszor nem az a baj, hogy "kapcsolatuk van", hanem a "lobbival" van a baj. Majd azonnal belekezd abba, hogy az embert osztonosen taszitja a massag.

Eloszor nekik is tisztazniuk kell magukban, mi is a problema, erre jók az ilyen beszélgetések.

2021. nov. 28. 23:03
 36/44 anonim ***** válasza:
63%

34

Ha te az azonos nemuek iranti vonzalmadat igy tudod kezelni, es neked ez csak egy trauma utan jott elo es elmult, akkor az jo.

De ahogy nalad elfogadjuk ezt, ugy neked is el kell hinned, hogy masnak meg mindig csak ilyen vonzalmai vannak, es sehogy nem sikerul legyoznie. Tehat nem irhatod elo MASnak, hogy ezzel egyutt kell elnie.

Egyebkent a felsorolt betegsegeket heteroszexualis kapcsolatban is el lehet kapni, ahogy irod. Homoszexualis kapcsolatban is csak akkor, ha az egyik fel fertozott.

2021. nov. 28. 23:24
 37/44 A kérdező kommentje:

„Kérdező: Saját magadnak bizony ártasz a meleg aktussal. Szifilisz, tripper, klamidia, herpesz, HPV, alsó húgyuti fertőzés, egyéb gombás és bakteriális fertőzések. Ez szerintem egész hosszú lista. Most mondhatod erre, hogy ott az óvszer meg a beöntés meg az egyéb praktikák, de szerinted ha az anális aktus természetes, akkor miért van szükség ezekre a kibúvókra, alibikre? Mert ha két egészséges, ellenkező nemű ember szexuális aktust folytat, akkor ott nem léphet fel nemi fertőzés veszélye (kivéve ha az egyik mégsem volt egészséges ott lent).”

Az általad felsorolt betegségek mindegyikét el lehet kapni heteroszexuális kapcsolatban is. Egyáltalán nem vagy tisztában azzal, hogy hogyan működnek a nemibetegségek. Meleg pár is csak akkor kaphatja el, ha az egyikük beteg. Valamivel nagyobb eséllyel adhatja át a beteg fél, mint heterók esetében, de ez sokat nem változtat a dolgon.

Én gyerekkorom óta érzem, hogy nem a standard beállítás lett bennem. Sosem éreztem másképp, akkor sem, amikor minden nap, naponta többször is imádkoztam azért, hogy megváltozzak és minden ehhez köthető dolgot elnyomtam magamban. Én úgy érzem, hogy ez velem született. Abban pedig 100%-ig biztos vagyok, hogy egy nővel nem tudnék egy életet leélni, az ő életét és a sajátomat is tönkretenném.

2021. nov. 29. 09:12
 38/44 anonim ***** válasza:
16%

36 és kérdező:

Ezt most nem jól tudjátok. Egy alsó húgyuti fertőzést vagy bármilyen bakteriális és gombás betegséget simán el lehet kapni ha olyan helyre teszed a nemiszerved ahol a végtermék jön ki, mert ott burjánzanak a bacik. És lehetsz akármennyire egészséges meg mosogathatod naphosszat, a belekben ottmaradnak a kórokozók. Tudom hogy a heterok is elkaphatják simán ezeket, nem is mondtam hogy nem, de odaírtam hogy egészséges heterok között nem alakulhat ki, még gumi nélkül sem, feltéve ha csak kizárólag egymással szeretkeznek. De a két férfi gumi nélkül ha csinálja akkor az aktív félnek elég nagy esélye van elkapni valamit. Szóval ha természetes aktus lenne, az is kockázatmentes lenne. Viszont látjátok hogy nem az, nemi betegséget könnyen össze lehet szedni vele. Továbbra sem ítélkezésként írom ezeket, csak gondolom a tényekkel jó tisztában lenni.

2021. nov. 29. 15:33
 39/44 A kérdező kommentje:
A több, amit felsoroltál viszont nem tartozik ide. Még ezt is elkaphatják heterók is, sőt egészségesek is, csak sokkal-sokkal kisebb rá az esély. Gumival meg egyiknél sincs rá szinte semmi esély. A természetes aktus sem kockázatmentes, sőt a nemi betegségek esélye elég jelentős, ezért is olyan magas a HIV fertőzöttek aránya Afrikában, nem használnak gumit. De nem csak HIV létezik, hanem nagyon sok féle fertőzés.
2021. nov. 29. 21:41
 40/44 anonim ***** válasza:
42%

38

Nem, mert a gombak es mindenfele bakteriumok nincsenek rutinbol benne a belekben.

A hugyuti fertozest okozo bakterium igen, de azt jellemzoen nok kapjak el, sokszor sajat maguktol.

Ferfiak, anatomiai okokbol, szinte soha.

De ha meg igy is lenne, ez nem a homoszexualitas ellen szol. Hetero parok kozott is vannak, akik analisan kozosulnek, es nem minden meleg par csinalja ezt, vagy messze nem minden alkalommal.

2021. nov. 29. 22:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!