Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek velem...

Mi a véleményetek velem kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy furcsa kérdés, de mégis érdekelne a vallásosok véleménye ezzel kapcsolatban.

Meleg vagyok. Ezt leszámítva semmiben sem különbözök egy átlag sráctól. Kifejezetten jószívűnek tartom magam, sokszor még túlságosan is, szerintem jó ember vagyok. Senkinek sem ártanék, semmilyen tekintetben sem.

Mi az, amiért elítéltek? A másságomért? Éveken át próbáltam ezen változtatni és túl sok áldozatot hoztam érte. A szexuális orientációm nem változott semmit, de én igen. Senkinek sem kívánom azt az állapotot, amibe eljutottam. Rengeteget segített, hogy mostmár nem akarok az lenni, aki nem vagyok.

Tudom, hogy a Biblia szerint melegnek lenni bűn, de nem értem, hogy miért. Nem akarok ártani senkinek, nem akarok rosszat tenni, csak boldog lenni. Azt érzem, hogy nekem is szükséges lenne/lesz majd valakire, aki ott van velem az életben, valakire, akit teljes szívemből, szerelmesen tudok majd szeretni. Lehet, hogy ez sokatoknak nyálasnak, naívnak, vagy épp irracionálisnak tűnhet, de én ezt akkor is szeretném majd az életemben elérni. Fogalmam sincs, hogy miért, de valami okból (talán a magánytól való félelemtől) mindenképp vágyok szerelemre, egy életen át tartóra.

Ne értsetek félre, nem panaszkodás céljából írtam ezt ki, csak érdekel a véleményetek, mivel a legtöbb ellenvélemény velünk szemben a részetekről érkezik. A társadalom és a vallások szintjén érzékelhető megosztottság háttere is érdekelne. Na és persze az indokok, hallottam már sokat, de sajnos még értelmeset nem (nem akarok általánosítani, remélem, hogy vannak olyanok, akik tényleg belegondolnak abba, hogy mit miért tesznek, leginkább az ő véleményük/véleményetek érdekelne).

2021. nov. 26. 20:35
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, 13-asnál van a pont.

Nem értem mi a célod? Szerintem tartható az az álláspont, hogy ne emeljük a homoszexualitást a heteroszexualitással egy szintre. Egy gyereknek szüksége van apára és anyára, női és férfi mintára. A teremtés rendje szerint is igazi komplementartitás, harmónia testi-lelki szinten heteroszexuálisok közt valósulhat meg, és az ő szerelmük természetes beteljesedése a gyermek.

A melegek nem tehetnek az irányultságukról, és ma már nincs is kriminalizálva, ha együtt élnek. De nem kell társadalmi szinten egyenrangúvá tenni a heteroszexualitással, egyházi házasságot, gyermek örökbefogadás jogát kérve. Fogadd el, hogy valakinek ez az értékrendje. Egy igazi keresztény nem fog lebXXizni, bántani az irányultságod miatt.

2021. nov. 27. 18:13
 22/44 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

En egy kicsit kivulallo vagyok, amiatt, hogy evtizedek ota kulfoldon elek (Anglia), de kereszteny hivo vagyok, ezert valaszolni szeretnek.

En nem itellek el semmiert. En azt tamogatom, hogy a melegek kothessenek hazassagot, akar egyhazit is, fogadhassanak orokbe gyerekeket, es senki nem akadjon azon ki, ha ket ferfi / ket no megfogja nyilvanosan egymas kezet, vagy azon, ha egy gyereknek ket anyukaja van.

Megpedig azert, mert sok meleget ismerek (na jo, nem SOKat, de jo parat), es mert ebben szocializalodtam felnott-té. Tudom, hogy mennyit szenvednek a homoszexualisok, mennyire vagynak a parkapcsolatra, tudom mennyien elitelik oket, sokakat a sajat csaladtagjaik. Tudom, mennyit kuszkodnek, mire elfogadjak onmagukat olyannak, amilyenek. Nagyon szeretnem oket boldognak latni, ugyanugy, ahogy minden mas embert.

Az en egyhazam nem iteli el a meleg kapcsolatot, nyiltan meleg/leszbikus, bejegyzett elettarsi kapcsolatban elo papjaink, puspokeink vannak. Mas angliai egyhazban hazassagot is lehet kotni, ahogy polgarilag is.

Azok a (magyar, de nem csak) keresztenyek, akik elutasitjak a meleg kapcsolatot (nem a meleg hajlamot, hanem azt, hogy valaki szexualis kapcsolatot letesit), azert teszik, mert vannak reszek a Bibliaban, amelyekbol azt olvassak ki, hogy az bun. De ezek korantsem olyan egyertelmu mondatok, mint ahogy nekik mondjak, masreszt a Bibliaban rengeteg olyan ókori utasitas vagy szabaly van, amit ma mar gondolkodas nelkul felreteszunk azzal, hogy ez csak akkorra vonatkozott, rank mar nem.

Tehat ezek az emberek nagyreszt egyutterzo es embertarsaikat szereto emberek, csak elfogadjak azt, amit az egyhazuk kategorikusan tanit. Azt is gondoljak, hogy akkor jo keresztenyek, ha nem "partoljak a bunt", tehat ha felhivjak a figyelmedet arra, hogy amit csinalsz, az bun, es azzal segitenek, ha segitenek "kigyogyulni" belole.

Ha tudnák, hogy milyen erzes, mennyit szenved egy homoszexualis egesz elete soran, akkor biztos legalabbis konfliktust ereznenek az egyhazuk tanitasa es akozott, amik a szivuk es emberszeretetuk diktal.

Ezt azert irom, mert eszrevettem, hogy 1-2 eve Magyarorszagon ez egy egetoen fontos temava valt, a csapbol is ez folyik. Es ennek kapcsan egyre tobb homoszexualis irja le, hozzad hasonloan, nagyon jol es vilagosan a valosagot. Ezt nagyon jol teszitek, elobb-utobb at fog menni a lenyeg.

Mert sajnos, nagyon sokan csak az eloiteletekbol ismerik a homoszexualitast, szamomra sokkoloan leegyszerusitve, es csak hallomasbol. Ritka az olyan, aki pl. jart mar egy nyiltan homoszexualis par otthonaban, vagy tartosan kozelebbi baratsagot kotne veluk. Vannak ilyenek, de az atlag nem, tapasztalatom szerint. Igy olyan kepek elnek bennuk, hogy a meleg ferfiak titokzatos, felhomalyos buja barokban toltik az esteiket, ahol a hatso szobakban undorito, gyomorforgato dolgokat muvelnek egymassal, csoportosan. Nem kepesek csak alkalmi kapcsolatokra, beoltoznek nonek es lila tollakkal csiklandozzak egymast.

Nem jarnak kozeposztalybeli, ertelmisegi polgari meleg otthonokban, ahol egy 10 eve hazassagban elo meleg par eletformaja es egy gyermektelen hetero pare kozott alig van kulonbseg. Ket par ferficipo van az eloszobaban, nem egy ferfi es egy noi cipo. Nem imbolyognak rozsaszinu parokaban es balettruhaban, hanem berakjak a szennyest es kedvesemnek szolitjak egymast. Ugyanigy nem jarnak olyan csaladban, ahol ket anya van (mondjuk hetero hazassagbol szuletett a gyerek es a valas utan az anya leszbikus hazassagot kotott), es nem tapasztaljak azt, hogy .... hogy semmi. Semmi kulonos. Szamomra nem.

Hetero nokent teszem hozza, hogy aki nem elte at azt, milyen tartos, oszinte es lojalis baratsagok alakulhatnak ki meleg ferfiak es hetero nok kozott, az ertekes dolgot veszit az eletbol.

(Azt mar csak zarojelben - es hogy milyen szuper apak tudnak lenni a meleg ferfiak.)

Lenyeg, hogy az a kereszteny, aki oszinten elgondolkodik azon, MIT varnak el a homoszexualisoktol... elobb-utobb elgondolkodik azon, hogy milyen szenvedeshez asszisztal, sokszor teljesen johiszemuen. Gondoljon bele egy hetero ferfi, ha a vilagban a melegek lennenek tobbsegben, es soha nem lehetne eselye novel kapcsolatot letesiteni, megcsokolni valakit, felesegul venni, szeretgetni, es egyutt elni. Megmondanak neki, hogy "persze, elhetsz te is kapcsolatban, csak az ferfi legyen. Ferfiakkal elhetsz nemi letet csak, az a helyes. Te a noket szeretned, hat az a te bajod, ez egy betegseg, aberraltsag masik nemhez vonzodni. De nem mindenki utal azert - annyira." Szornyu igy banni az embertarsainkkal.

Szoval igy valahogy. Szerintem mondjatok, meseljetek es kerdezzetek meg tobbet. Mondjatok el a lelki oldalat. A magyar tarsadalom tobbsege elfogadja a homoszexualitast, idovel a keresztenyek szive is meg fog nyilni. (Egyelore engem hurrognak le, hogy egy elfajult tarsadalom miatt elhajlottak az egyhazak nalunk...)

2021. nov. 27. 18:16
 23/44 anonim ***** válasza:
63%

22 vagyok

ha tudsz angolul, akkor itt megtalalod az egyik leggyakrabban idezett bibliai reszletet, amely alapjan a keresztenyek a melegeket elitelik

es leirjak, mirol szol valojaban

[link]

2021. nov. 27. 19:14
 24/44 A kérdező kommentje:

21-es, én sem tudom, hogy mi is igazán a célom. Talán a dolgok miértjét keresem ebben is, hajlamos vagyok mindenben a törvényszerűséget keresni, de sajnos (vagy nem sajnos) ebben nem látom, így szeretném megismerni azt az elemet, ami az emberek véleményét formálja ezen a téren. Nem az volt a célom, hogy mások véleményét leszóljam, sőt, pont az ellentéte. Minden véleményt meg akarok hallgatni.

22-es, nem is tudom, hogy mit írhatnék... Köszönöm a választ. Fogalmam sincs, hogy miért, de nagy hatással volt rám ez a komment. Jó olvasni, hogy van olyan ember is, mint te. Mindegy is, a kérdés szempontjából is köszönöm a választ. :D

2021. nov. 28. 00:59
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

22-es: én sokmindenben egyetértek veled. A csapból is ez folyik, de csak azért mert meg kell venni valamivel a szavazókat, éppúgy mint a sorosozással meg a migránsozással. Nem is foglalkozok velük, csak sajnos az ember képébe nyomják akaratlanul.

Viszont azt nemtudom elfogadni hogy a Bibliát úgy értelmezd ahogy neked (vagy másnak) megfelel. Most nézzünk egy másik példát. Ha egy alkoholista számára örömöt jelent inni de a Biblia szerint ez bűn és ő változtatni szeretne, akkor ő is ugyanúgy szenvedni fog, mint egy akármilyen káros dologról lemondani akaró személy. Ez lehet még gyógyszer, drog, félrelépés, k*rvázás, kleptománia, vagy épp a homoszexuális gerjedés. Mindegyik visszafolytása rossz lesz az adott személynek és szenvedni fog. De el kell hinni a Bibliának hogy ezek tévútra vezetnek és fel kell vennünk a keresztetünket mint Jézus tette és ezekkel együtt leélni az életünket. Az nincs megtiltva hogy szeresd felebarátodat, akár férfi akár nő. Sőt, ez a legszebb dolog a világon, a másikat önzetlenül szeretni. De nem muszáj hogy társuljon hozzá szexuális cselekedet. Aki ezt meg tudja tartani, az bűn nélkül tudja leélni az életét. Én elhiszem hogy aki meleg az szenved ha nem élheti ki magát, de a saját érdekében kell hogy megállja. Ez az én véleményem. Szerintem ebben nincs semmi uszító vagy gyűlölködő. Én minden embert megpróbálok egyformán szeretni. De mivel minden ember egyformán bűnös, a bűneikkel nem kell egyetértenem. Kérdező neked is válasz volt ez, remélem nem sértettelek meg semmivel, ha van ellenvéleményed szivesen meghallgatlak.

2021. nov. 28. 15:58
 26/44 anonim ***** válasza:
52%

Mondjunk elég durva hogy ott Angliában papok meg püspökök bejegyzett homoszexuális papirjuk van…

Na meg hogy melegek esküdhetnek templomba? Mióta? Ne haragudj de ez egy kicsit érdekes… oke legyen nekik polgári esküvő de templomi?

Melyik vallás engedélyezi melyik egyházfő illetve közösség? Talán inkabb egy szekta mintsem vallási közösség…

Ha a melegek lennének többségben akkor nem gondolkodnánk mert rég kihaltunk volna 😂😅😂éppen ezért nincsenek sokan és sosem lesznek…

A keresztények szive megnyílt már nem most különben még mindig akasztófára kerülnének a melegek… ahogy Arábiában…!

Senki sem mondja hogy ne legyen kapcsolatuk inkabb a lobbival van a probléma

Kérdező te sajnos nem akarod megérteni de mondom máshogy! Nem a keresztény vallásnak van gondja vele! Hanem magának az emberi pszichének! A melegeket már az őskorban is kitaszították! Az ókorban sem volt hu de jó hu de elfogadott amikor még a kereszténység fel sem ütötte a fejét! Valahogy a nem keresztényi országokban sem volt hu de jó pl japan ahol a vallás nem isteni volt hanem spirituális út nem voltak vallási dogmák pusztán csak erkölcs és bushido szamuráj út/erkolcs! De még a sengoku korszakban (közép-korai középkor) is “vétek” volt…

A vikingeknél meg eléggé “bűnös” káros volt…

Sajnos keresztény és isteni dognak nélkül is a homoszexualitás nem volt pozitiv dolog! Mert maga az emberi psziché taszítja el! Kérdező te miert érzel egy kis ellenszenvet az afrikaiak illetve kelet ázsiaiak iránt ha látsz többet belőlük? Cigányokkal mi a helyzet?

Azért mert az ember ösztönösen eltaszitja ami nem olyan amikyen ő maga is!!!

Pl nekem nagyon bejönnek a kelet ázsiai lányok de nagyon nem élnék ott! Mert túl idegen meg ellenszenvet vált ki…

2021. nov. 28. 17:07
 27/44 anonim ***** válasza:
63%

#26 ha antropológiai példáknál járunk voltak indián törzsek ahol elfogadták a másságot, beépítették a szociális szerepek közé:

[link]

2021. nov. 28. 17:19
 28/44 anonim ***** válasza:
16%

A two spirit fu de jó! Konkrétan el lopják a kultúrát és ki csavarják! A kettős léleknek semmi köze a szexualitashoz! Nem hiába voltak csak is állati totemek! Ezt kellene felfogni te hulye troll!

A lényeg az volt hogy mindenkinek van egy állati lelke útmutatója!

Aki vezeti spirituálisan nem pedig szexualisan!

Sajnos náluk sem volt elfogadott… inkabb az volt a valóság kedves hamisító hogy volt a nyomi srac aki nem tudott vadászni és félt stb ő ezért inkabb női munkát vállalt és emiatt is kellett hordani női ruhát ez csak tovább erősítette a kivetetséget mert hiába volt hetero nem kapott így not…

2021. nov. 28. 17:40
 29/44 anonim ***** válasza:
63%

#28 „te hülye troll”

Mindig az a hülye aki mondja, ismered ugye a Forrest Gumpot.

El se olvastad azt a szócikket amit linkeltem, csak séróból beírtál valamit belekeverve a totemeket.

Sok-sok népnél a nőket is lenézték , korántsem volt női egyenjogúság. Akkor az helyes is volt? Seneca, vagy Arisztotelész koruk nagy gondolkodói még azt is vitatták, hogy a nőknek lelkük van. Ezt is helyesen érezte a néplélek? Nem gondolom.

Mindig is léteztek a melegek, de nem ismerték fel, hogy ennek biológiai, pszichikai háttere van.

Én nem állítom, hogy egy szintre kell emelni a homoszexualitást és a heteroszexualitást társadalmilag. De a kultúra fejlettségéhez tartozik, a nők egyenjogúságához hasonlóan, hogy nem kriminalizálja a társadalom, figyelembe véve a pszichológia felfedezéseit.

2021. nov. 28. 18:09
 30/44 A kérdező kommentje:

A 25-ös válaszodhoz csak annyit fűznék, hogy míg az általad felsorolt többi példa ártalmas, addig a homoszexualitás egyáltalán nem az.

A 26-os válaszoddal szinte semmiben sem értek egyet. Hallottam már én is ezekről a felekezetekről és nem bejegyzett papírjuk van, hanem házasok. Nem hangzik valami keresztény felfogásnak az, hogy „Örülj, hogy nem akasztunk fel!”, persze egy kicsit máshogy kifejezve, de a jelentése pont ugyanaz. Amúgy meg halálra kövezik őket, általában.

Pont, hogy a keresztény vallások elterjedése előtt a legtöbb helyen többé-kevésbé elfogadott volt. Az ázsiai népeknél, az afrikaiaknál is, Amerikában is, Kínában is, Japánban csak néhány évig volt bűn, máskor inkább semlegesen álltak hozzá, Rómában, Görögországban is elfogadott volt, az őskorból pedig nincsenek konkrétumok, de itt-ott említik, tudtommal sehol sem negatívan.

Egyáltalán nem vagyok rasszista, sőt szerintem inkább szép az emberi faj (a természet) „sokszínűsége”. Én szívesen élnék például Kína bizonyos részein, vagy akár Indiában is, ha másképp működne a helyi kormány és nyilván az emberek felfogása is liberálisabb lenne. Dél-Amerikába is szívesen mennék. Csak a rokonok tartanak vissza, őket nem tudnám itt hagyni.

2021. nov. 28. 18:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!