Az alábbiakról kinek mi a véleménye? Illetve kiben, milyen kérdések és válaszok ötlenek fel, az alábbiakkal kapcsolatban?
Szia!
A jelképes szolgálatban a főpap, miután elvégezte az engesztelést Izraelért, kijött a szent sátorból és megáldotta a gyülekezetet. Krisztus is közbenjárói munkája befejezésekor "a bűn hordozása nélkül fog megjelenni azoknak, akik várják Őt üdvösségükre" (Zsid 9:28), hogy örök életet adjon várakozó népének. Miként a főpap a szenthelyről eltávolított bűnöket megvallotta Azázel bakjának feje felett, Krisztus is a megvallott bűnöket Sátánra, a bűn kezdeményezőjére és felbujtójára fogja helyezni. Miként az Izrael bűneit hordozó bakot "kietlen földre" (3Móz 16:22) küldték, Sátán is, azokkal a bűnökkel a vállán, amelyeket Isten népével elkövettetett, ezer évig az akkor már kietlen és lakatlan föld határai közé lesz zárva. Végül Sátánnak a bűn minden büntetését el kell szenvednie. Így jut célba a nagy megváltási terv a bűn végső megsemmisítésével és a bűn megtagadóinak megszabadításával.
Üdv. Péter
Sziasztok!
Nos ebben a világban, ahol farkastörvények uralkodnak, szerintem bőségesen van ami nyomasszon. Lesz-e munkám, meddig lehetek biztonságban, ki véd meg, ha valakik minden indok nélkül megtámadnak, soroljam?
Egy hívő ember számára ezekre a kérdésekre is van válasz. Isten gondoskodik rólam, de ha nem tenné is, van reménységem arra nézve, hogy abban a világban, melyet nekem készít ezek a nyomasztó dolgok már nem állnak fenn.
Isten igazságos eljárást valósít meg a bűnre nézve. Aki nem kíván a bűnben lenni azt megváltotta, és annak bűnét áthárítja arra, aki annak valós okozója. Ennek jelképe a fenti eljárás. Nincs ebben semmi nyomasztó, ha te nem kívánsz azonosulni a bűnöddel. Természetesen ha azonosulni kívánsz a bűnnel, Isten nem kényszeríti rád a megváltás és áthárítás eljárását, magad is választhatod a bűn zsoldját, a halált. Ennyire egyszerű.
Üdv. Péter
Kedves Péter!
Szerintem ez szellemi és anyagi barbárság. És az együttérzés, és emberi szabadság totális megtiprása.
Válaszodat köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!