Mi a véleményetek velem kapcsolatban?
Tudom, hogy furcsa kérdés, de mégis érdekelne a vallásosok véleménye ezzel kapcsolatban.
Meleg vagyok. Ezt leszámítva semmiben sem különbözök egy átlag sráctól. Kifejezetten jószívűnek tartom magam, sokszor még túlságosan is, szerintem jó ember vagyok. Senkinek sem ártanék, semmilyen tekintetben sem.
Mi az, amiért elítéltek? A másságomért? Éveken át próbáltam ezen változtatni és túl sok áldozatot hoztam érte. A szexuális orientációm nem változott semmit, de én igen. Senkinek sem kívánom azt az állapotot, amibe eljutottam. Rengeteget segített, hogy mostmár nem akarok az lenni, aki nem vagyok.
Tudom, hogy a Biblia szerint melegnek lenni bűn, de nem értem, hogy miért. Nem akarok ártani senkinek, nem akarok rosszat tenni, csak boldog lenni. Azt érzem, hogy nekem is szükséges lenne/lesz majd valakire, aki ott van velem az életben, valakire, akit teljes szívemből, szerelmesen tudok majd szeretni. Lehet, hogy ez sokatoknak nyálasnak, naívnak, vagy épp irracionálisnak tűnhet, de én ezt akkor is szeretném majd az életemben elérni. Fogalmam sincs, hogy miért, de valami okból (talán a magánytól való félelemtől) mindenképp vágyok szerelemre, egy életen át tartóra.
Ne értsetek félre, nem panaszkodás céljából írtam ezt ki, csak érdekel a véleményetek, mivel a legtöbb ellenvélemény velünk szemben a részetekről érkezik. A társadalom és a vallások szintjén érzékelhető megosztottság háttere is érdekelne. Na és persze az indokok, hallottam már sokat, de sajnos még értelmeset nem (nem akarok általánosítani, remélem, hogy vannak olyanok, akik tényleg belegondolnak abba, hogy mit miért tesznek, leginkább az ő véleményük/véleményetek érdekelne).
A vallás minden esetben egy bonyolult dolog a tanok közt ilyenek vannak:
Társadalmi dogmák: lopás, gyilkosság, erőszak
Erkölcsi világi dogmák: hazugság, házasságtörés/megcsalás, illetlen viselkedés
Vallási dogmák: templomba járás, gyermek nemzés, homoszexualitás stb
Na most már akkor is voltak melegek!
Az egész tilalom abból fakad hogy a melegek kapcsolata nem hoz gyermeket utódot! Azaz megtagadja az isteni ajándékot miközben az élvezeteket megtartsa azaz vallásilag a homoszexualitás;
Önző, hazug, kéj!
De ne zavarjon a papa állása szerint megértéssel irgalommal és turelemmel kell fordulnunk a melegek felé…!
Pápától vallástól függetlenül szerintem így van!
Ahogy minden kapcsolatban nem követendő a leváltás rövid időn belül ugy itt is legyen megfontolt a dolog
Habár nem tartom hu de jónak de nem hiszem hogy ettől valaki gonosz rossz lenne!
Nem támogatom de nem is üldözőm aki az akar lenni legyen de ne a perverziókat mutogassa mert az magánéleti dolog!
Szeretném ha a gyerekem nem lenne olyan sem az ő gyerekei! (Ezzel szerintem mindenki így van vele még te is igy leszel ha véletlen lesz gyereked / persze nem a meleg kapcsolatban hanem örökbe fogadás vagy pedig véranyasággal 😅)
Amit nem szeretek és bűnösnek illetve károsnak tartok az az lmbtq mozgalom! Nem a melegekert van hanem a politikai és gazdasági erő miatt! A lobbi el akarja deformalni az embereket kisgyerekeket! Pedofil cselekedeteket is támogat! A vezetők szervezők pedig politikai gazdasági hatalmat akarnak!
A pride maga az undormany! Egyrészt mit kell ünnepelni!? Másrészt többnyire groteszk alakok perverziójukat lehet látni! Ja meg a lobbi! Amikor több a hetero álszent mint a homoszexuális 😂😅
Mikor szivárványt látok már rosszul vagyok hála ennek! Pedig mennyire szép volt…
"Nem hiszek Istenben"
Ez szerintem sokkal jobban meghatároz téged, mint szexuális irányultságod. Az embernek az üdvösséghez hitre van szüksége elsősorban, függetlenül attól, hogy melyik nem felé vonzódik, vagy éppen milyen bűnt követ el. Ezt mutatja a jobb lator példája is, aki bár egész életében egy alávaló gonosztevő volt, de halála órájában megtért és hite megmentette.
Mi miért itélnénk el? Isten itél majd meg.
A legalapvetőbb gond veled kapcsolatban az, hogy nem hiszel. Hiába tartod magad jónak, mert mindenkiben van bűn. Aki mást mond vagy csak kerüli a bűn fogalmát mint a forró kását hazug az. A boldogságot kicsit más dimenzióban képzeled el mint a valóság. Boldog ember az akinek Isten bűnt nem tulajdonit. Hogy mi a bűn és miért az arra az embernek sokszor nincs rálátása. Van egy isteni örök rend és ami vagy aki pedig ezt megpróbálja megváltoztatni vagy áthágni az bűn. Számomra pedig az érthetetlen, hogy miért próbálja valaki a homoszexualitást a heteroszexuitással egyenrangú szexuális kifejeződésként kezelni. A tudomány megannyi kutatása alapján biztosan ki lehet jelenteni, hogy a pszichológiai és a szociális faktorok a homoszexuális embereknél jóval negativabb kockázatokkal járnak mint a heteroknál. Nem ilyen nűansznyi kis különbségeket mutatnak a kutatások, hiszen akkor hirértéke se lenne és nem is foglalkoznának vele. Csak egy példa: miért rövidebb a várható életkora a homoszexuálisoknak 8-20 évvel a heteroszexuálisokhoz képest? Azt irod szeretetre vágysz egy életen át valakivel. Ehhez képest a homoszexuális párok 4-5 %-a él egy életen át együtt egymással. Ez az infó se biztos, de kiindulópontnak fogadjuk el. Van egy hirhedt Amerikai kutatás a 80-as évekből. Azt akarták igazolni, hogy homoszexuális férfiak is képesek tartós kapcsolatban hűségesek lenni. Egyetlen olyan homoszexuális párt sem tudtak találni akik 5 évnél régebb óta hűségesek voltak egymáshoz. Erre az eredményre jutottak a tanulmány végén: "a kapcsolaton kivüli szex jellemzője a homoszexuális partnerkapcsolatoknak". Számomra továbbra is az érthetetlen amikor valaki úgy beszél a homoszexualitásról mintha az egy olyan modell lenne amely egyenrangú a heteroszexualitással. Valószinűleg homoszexuális érzelműként túlfűtötten idealizálod a férfiasságot, de ott kell legyen az életedben egy seb amellyel ha nem nézel szembe akkor sosem leszel képes elszakadni ettől a szexualitással párositott saját nemhez vonzódástól. Keresni fogod a férfiak világát de sosem leszel képes kiteljesedett öszinte intim és hűséges kapcsolatra, mert meggyőződésem szerint ilyen nem is létezik. Ezt kutatások is bizonyitják. Ilyet csak boldog hetero házasságban találnál.
11-es, miért fajtalanság? Miért bűn? Miért ne léphetnének be? Egyetlen érvet sem írtál le.
12-es, az LMBTQ+ az nem szervezet és nem is mozgalom, több helyről hallottam már ezt, de hibás kifejezés. Vannak különféle mozgalmak, amelyek a maguk különböző módjain támogatják az LMBTQ+ közösséget. Sok tevékenységével egyetértek, sokéval nem.
Pride-on még nem voltam, nem is tervezek menni, esetleg majd talán évek múlva megnézni, ha elköltözök olyan helyre, ahol van. Nem hinném, hogy sok normálatlan ember lenne. Több ezren vannak egy ilyen eseményen, nem csoda, hogy akad néhány, de az szerintem egyáltalán nem számít soknak. Az alapötlet, hogy így az emberek észreveszik, hogy létezünk, ami bár egy pozitív cél, a kivitelezéssel én sem értek egyet.
A gazdasági része az egésznek sajnos egyértelmű, de erről nem mi tehetünk. Manapság már mindenből is üzletet csinálnak.
14-es, tudom, hogy én sem vagyok szent. :D Természetesen én is szoktam rosszul dönteni, de igyekszem minél tisztességesebben élni.
A homoszexuálisok mostmár nem élnek kevesebbet, bár ez a kutatás kritériumaitól is függ. Sok kutatás belevette az öngyilkosokat is, akiknek az aránya sokkal nagyobb közöttünk. Nem, nem a melegség miatt, mivel az elfogadóbb országokban már ez az arány is csökken. Régen az AIDS is sokakat elvitt korán, mostmár felelősebben viselkednek ezzel kapcsolatban az emberek, elterjedtebbé vált az óvszer, a PrEP és a PEP, sőt mostmár HIV fertőzéssel is közel azonos ideig lehet élni, mint anélkül a gyógyszereknek köszönhetően. A melegek esetében szinte csak férfiakat vizsgáltak, ezt mégis a teljes társadalom várható életkorával hasonlították össze, ami egyértelműen irreleváns, mivel a nők biológiailag tovább élnek és a férfiak hajlamosabbak a kockázatvállalásra is.
Tudom, hogy a melegek között ritka a hosszútávú kapcsolat, sajnos. Az viszont igazolt, hogy minél elfogadóbb a társadalom, annál gyakoribb. Nyugaton már elég sok a melegek között házasság, szóval vannak azért köztünk is komoly szándékúak. Itt a legtöbben nem mernek felvállalni egy kapcsolatot. Abban biztos lehetsz, ha én eljutok odáig, hogy találok valakit, akivel tényleg szeretjük egymást nem fogom kockáztatni, hogy elveszítem csak egy kalandért. Én hűséges tipus vagyok. A '80-as években, az Egyesült Államokban csak vagy 3-4 államban volt legális a homoszexualitás, nem csoda, hogy a legtöbben nem vállaltak egy komoly kapcsolatot.
Nem idealizálom a férfiasságot, elismerem, hogy a nők is csodásak, szépek, sokszor okosak és semmiben sem kevesebbek, mint mi, de akkor sem vonzóak számomra. Boldog heteró házasságban biztosan nem lennék, ezt kutatások igazolják. Személyesen is ismerek olyan melegeket, akik belekényszerítették magukat egy heteró házasságba, közben meleg társkeresőn keresnek alkalmikat.
16-os, de miért? Indokra vagyok kiváncsi. Mellesleg, ezt nem írja. Azt írja, hogy bűn, ahogy az is, ha kihagysz egy vasárnapi misét, vagy füllentessz egyet. De szerinted miért bűn?
Amúgy reagálnék a saját válaszomra is. Utánnanéztem, nem 3-4 államban volt legális, hanem 20-ban. Az első Illinois volt '62-ben, majd '73-ban még 4 és a '70-es évek végén még 15. (Ha jól számoltam össze az előbb :D) A '80-as években még 2 állam, majd a '90-es években további 6. A maradék, ami elég sok, azt hiszem, hogy 14, majd csak 2003-ban dekriminalizálta, amikor kötelező lett az egész országban.
15 hiába van házasság ha 10-ből 2 kapcsolat az ilyen! Valamint házasság nem jelenti azt hogy örökre mert elég sok a válás főleg Amerikában (mindenkire ertem ezt)
A nők sem élnek annyira tovább ha kutatás van akkor átlag életkort néznek azaz ha a nők 70 a férfiak 60 akkor az átlag 65 viszont itt 8-tól 20 életév rövidülés volt ami nem kis tényező!
Sajnos biológiailag előnytelen ez nem csak vallásilag… a társadalom hiába befogadó attól még ott van a biológiai tényező… ugye alapból nő a prosztatarák esélye mert nem megfelelő módszerekkel csinálják! Be lehet magyarázni de sajnos a valóságban kevesen használnak gumit még hetero emberek közt is és úgy feküdnek össze mindenkivel…
Megnéztem, csak a '90-es években voltak ilyen erdményő kutatások. Akkor még nem volt elérhető kezelési lehetőség AIDS ellen és az emberek sem voltak azzal tisztában, hogy az hogyan terjed. A kutatások el is ismerik, hogy az AIDS miatt van eltérés.
A prosztatarák előfordulási esélye általánosságban nem nagyobb. Elvileg az AIDS-es betegek körében lehet nagyobb a ráta a csökkent immunrendszer miatt.
Aki tudatosan, felelősen viselkedik az melegként is pont ugyanaddig fog élni, mint ameddig „heteróként” élt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!