Szerintetek a keresztény vallásnak menyi ideje van mielőtt végleg el tünik?
18.
"max máshogy fogjak nevezni de attól még a tanok ugyan azok lesznek"
Azért a név változtatással lehet kicsit változtatnak is rajta. Itt ott nem ártana kicsit frissíteni a dolgokat és akkor talán több hívő is lenne.
Én legalábbis már párszor találkoztam olyannal hogy azért nem hisznek mert az XY ma már maradinak számító szabályával nagyon nem értettek egyet.
**Célpont mondjuk én azokra gondolok akik harcoltak defending harcot az iszlám ellen akik meg akartak szállni minket ugye keresztes háborúk… **
Ugye amikor Jézust és tanitványait megfogta a csőcselék, azt mondta Jézus (különösen Péternek) hogy az én nevemben ne hagyjátok hogy elkapjanak minket és kaszaboljátok le őket??
Vagy azt mondta hogy az én országom nem e világbol való és nem itt kel megvédeni az én országomat??
Az iszlám az nem Jézusra és tanitására épülő berendezkedés, az egy hamis prófétára épülő világvallás,
Jézus sehol sem tanitott olyat hogy akik arcul vernek, szúrjátok le..., vagy akik máskép vélekednek mint ti hányjátok kardélére...
Ez nem Keresztényi hanem álkeresztényi
"Szerintetek a keresztény vallásnak menyi ideje van mielőtt végleg el tünik?"
A keresztény vallásnak köszönhető hogy nagyon sok ateista van manapság a világon,amire egyszerü a magyarázat...., bort isznak és vizet prédikálnak, vallási,egyházi, papi szinten, tömegesen.
Erröl nagyon sokat lehetne beszélgetni és tételekre, érvekre bontani, érbekkel alátámasztani vagy cáfolni.
A cáfolhatatlan tény azonban az hogy "keskeny az az Út amelyiken kevesen vannak" és "széles az amelyik a kárhozatra megy"
Anjucta. A pap akit hallottál hazudott és tudod hogy miért...?
Mert azok kárhoznak el akik nem valják meg nem bánják meg és nem hagyják el bűnjüket.
Te és a papod akit halgatsz kárhoztat egy csecsemőt aki semilyen bűnt nem követett el.
"Nem fog eltűnni, de az előrejelzések alapján 2050-re az iszlám követői már többen lesznek. A kereszténység hívei a szekularizációval együtt meg egyre inkább elvilágosodnak, mélyen vallásos emberek egyre kevesebben lesznek. Ez a jelenség globálisan már évtizedek óta megfigyelhető."
Igen ez várható, sőt tovább megyek egy globalizált világot egy szinkretikus világvallásal ösze lehet tájkolni amire szükség is lesz hogy egybetartsa az egész berendezkedést.
Ugyan ugy mint anno Babilont vagy bármilyen világhatalmat.
A szinkretikus vallás öszetevői egy kis kereszténység, egy kis iszlám egy kis ateizmus, egy kis pogányság stb.
Jel 17:5 És az ő homlokára egy név vala írva: Titok; a nagy Babilon, a paráznáknak és a föld utálatosságainak anyja.
Jézus sokat emleget egy bizonyos napot, amit senki sem tud. Azon a napon minden emberi gonosz alkotás elfog tünni
17.
Csak kíváncsi voltam hogy mire alapozod. Nem támadásnak szántam a kérdést.
Egyébként ezeknél hogyan zárják ki azokat akik például meg vannak keresztelve akár egyéb lépcsőfokok is megvoltak de nem hívők. Már nem hisznek valamiért vagy azokat akikre szintén igazak az előbbiek azonban nem foglalkoznak a vallással. Elhiszik hogy létezik valami a túloldalon és Isten is azonban nem járnak templomba, nem imádkoznak és úgy egyébként semmilyen módon nem foglalkoznak a vallással a hétköznapokban.
Főleg az utóbbi kategóriát ha valaki megkérdezi valószínűleg azt mondja hogy keresztény de közben kérdéses hogy mennyire tekinthető annak.
De az előbbi ateista kategória is ha nem vérszemet kapóan ateista akkor amiatt mert meg van keresztelve mondhatja hogy keresztény. De közben nem kimondottan lehet kereszténynek tekinteni mivel egyáltalán nem vallásos mégis beleszámolnák.
Ezeknek a hibáknak a kiszűrésére van valamilyen módszer?
Célpont ki mondott olyant? Én azt mondtam hogy az a keresztény ami nem háborúkat kezdett hanem védelmezett az amelyik türelemre és megértésre int és az amelyik azt az eszmét hozta létre hogy mem fogat fogért hanem oda tartom a másik orcámat is!
Lehet trollkodni csak épp a kereszténység az az eszme amelyik minden normális morálisan jó ember még követ akkor is ha nem keresztény és utalja a kereszténységet!
" én nem is szerettem soha az olyanokat akik nincsenek babakent megkeresztelve. Mi dig is elítéltem."
Mert hogy képzeli az a baba hogy nem erősködik a szüleinél hogy már pedig ő meg akar keresztelkedni. Eltudom képzelni hogy te már a születésedkor nem felsírtál hanem az orvossal ordibáltál hogy hagyjon már béként téged mert neked menned kell megkeresztelkedned.
Amit itt leírtál az olyan értelmes mintha azt írnád hogy azért nem szeretsz valakit mert barna hajúnak született.
" én 10 éves koromtól elítéltem azokat akik pogányok."
Mert a te dolgod hogy ítélkezz? A biblia szerint nem szeretni kéne mindenkit? Nem Isten dolga lenne az ítélkezés?
Azért mert pogány már nem is lehet jó ember?
"nem volt megkeresztelkedve ahányszor találkoztunk mindig lepoganyoltam."
Ügyes vagy. Gratulálok.
Hol írja a biblia hogy ilyeneket csinálj?
"az is pogány volt mert Jehova tanú családban élt de nem volt megkeresztelve."
Hogy jön ide hogy Jehovás volt a családja?
"Lehet trollkodni csak épp a kereszténység az az eszme amelyik minden normális morálisan jó ember még követ"
Isten nem kereszténységben gondolkodik, nem a kereszténység eszmélye után ítél, az hogy "kereszténység" nem ment meg senkit a kárhozattol.
Egyedül Jézus az aki megment nem csoportosan hanem egyénileg.
Az ítéletnél két csoport van, igaz és gonosz.
A keresztény is lehet gonosz és a nem keresztény is lehet igaz.
Minden szemszögböl látni kell a dolgot.
Ezzel nem azt mondom hogy a keresztény berendezkedést el kell vetni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!