Szerintetek a keresztény vallásnak menyi ideje van mielőtt végleg el tünik?
Ezt a Bibliából is idéznéd kérlek? Engem nem érdekelnek a ti emberi hagyományaitok, csak Isten szava.
Szia
Ha elhiszed Isten Szavának válaszát, akkor soha nem fog a keresztény vallás megszűnni, amelyet Krisztus hozott, hagyott a földön, mert az az Atyjától jött.
Ezt a próféciát fogja Krisztus hamarosan teljesíteni itt a földön"
Ézsaiás 11:9
"Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen, mert telve lesz a föld Jehova ismeretével, miként a víz beborítja a tengert."
Miért biztos ez? Ismét csak Krisztus szavai a garancia erre: János 7:17–18
"Ha valaki cselekedni szeretné az Isten akaratát, tudni fogja, hogy a tanítás Istentől van-e, vagy a saját gondolataimat mondom. Aki a saját gondolatait mondja, az a saját dicsőségét keresi. Aki azonban annak a dicsőségét keresi, aki küldte őt, az igaz, és nincs benne igazságtalanság."
János 7:28, 29
"Amikor Jézus a templomban tanított, hangosan ezt mondta: „Ismertek engem, és tudjátok, honnan való vagyok. Én nem a magam kezdeményezéséből jöttem.a Aki küldött engem, az valóságos, és ti nem ismeritek őt. Én ismerem őt, mert a képviselője vagyok, és ő küldött el engem.”
Ez a garancia arra, hogy Krisztus tanítása örökre fennmarad ahogyan a Királysága is.
Ézsaiás 55:8–11
„Mert az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és útjaitok sem az én útjaim” – jelenti ki Jehova.
„Mert ahogy az ég magasabban van, mint a föld, úgy az én útjaim is magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim a gondolataitoknál.
Mert ahogy az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, csak ha megitatta a földet, hogy kihajtsanak a növények, és gyümölcsöt teremjenek, hogy legyen magja a magvetőnek, és kenyere annak, aki enni kíván, úgy lesz az én szavammal is, amely elhagyja a számat. Nem tér vissza hozzám eredménytelenül, hanem mindenképpen véghez viszi azt, amiben kedvem lelem, és sikeres lesz abban, amiért elküldtem."
Kérdező.
Nyom nélkül teljesen eltűnni nem fog már pusztán azért se mert sok jó mű készült ami a keresztény vallásra épül. Könyvek, filmek, sorozatok, stb.
Ezenfelül bármikor lehetnek még ma is olyan emberek akik például az Egyiptomi vagy a Viking istenekben hisznek. Ugyan ilyen módon amíg van róla valamilyen elérhető információ addig bármikor jöhet valaki aki újra elkezd hinni a Kereszténység által hirdetettekben.
Az pedig hogy a Keresztény egyház mikor tűnik el az már szerintem a pénzen múlik elsődlegesen.
Persze kiderülhetnek titkok amik megnehezíthetik a fenn maradását.
4.
"De jelenleg is növekszik számaiban a kereszténység, tehát pusztán ezt nézve se fog eltűnni."
Ezt mire alapozva írtad?
8.
Alakulnak új vallások és vannak is követőik. A következtetés már pedig lényegében levontad.
Egyébként meg te is hiszel és ők is hisznek. Attól még hogy ők másban hisznek nem kell lenézőnek lenni irányukban.
Még a végén kiderül hogy valamelyik új vallásnak van igaza.
"Ezt mire alapozva írtad?"
Tudod vannak statisztikák, amik foglalkoznak ilyen kérdésekkel. Ezeket független kutatóintézetek készítik, vagy egyszerűen népszámlálások adatait veszik figyelembe, már ahol lehet. Ez alapján pedig a világban folyamatosan nő a keresztények száma.
Nem fog eltűnni sosem teljesen!
Tudod miert? Mert már a kereszténység is egy olyan vallás amibe regi dolgok vannak!
Konkrétan egy újra dízajnolasa a perzsa zoroasztrizmusnak illetve a sumernak na meg a zsidónak!
De a kereszténység elérte a tökéletességét! Sokkal tökéletesebb mind a többi mai vallás ezért nem fő eltűnni sohasem max máshogy fogjak nevezni de attól még a tanok ugyan azok lesznek
"De jelenleg is növekszik számaiban a kereszténység, tehát pusztán ezt nézve se fog eltűnni."
Ezt mire alapozva írtad?"
Nem én írtam, de én is azt akartam mondani, hogy világszerte folyamatosan novekszik a keresztények száma, csak nem Európában,
hanem foleg Afrikában és Azsiában.
Szerintem sem fog egyhamar eltunni, pont emiatt.
Nagyon messzire meg nem lehet látni.
9
Anjutcanak mindig az az igazi keresztény, aki keresztény református, és mindig az az igazi keresztény református, aki ebben a szent pillanatban éppen azt gondolja, amit Anjutca.
Azt gondolnám, hogy ezzel pl. a legtobb keresztény református nem ért egyet, de mit számít az:
"Én olyan Igazhitü Református vagyok aki rendszeresen jár katolikus és ortodox templomba és minden módon tud keresztet vetni. Ez az egyik. A másik hogy elhisszük ( anyu meg mama meg jobban elhiszük, én vagyok a legeretnekebb) hogy az Úrvacsorán Jézus Krisztussal találkozunk, nem csak szimbólum."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!