Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a keresztény...

Szerintetek a keresztény vallásnak menyi ideje van mielőtt végleg el tünik?

Figyelt kérdés

2021. nov. 14. 12:32
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
0%
A református igazhitü kerszeny vallás.
2021. nov. 14. 20:10
 12/49 anonim ***** válasza:
0%
Keresztény
2021. nov. 14. 20:10
 13/49 anonim ***** válasza:
65%

Ezt a Bibliából is idéznéd kérlek? Engem nem érdekelnek a ti emberi hagyományaitok, csak Isten szava.

2021. nov. 14. 20:13
 14/49 anonim ***** válasza:
0%
A bibliában nincs megnevezte hogy katolikus, református, ortodox. Mert ezek akkor nem voltak. Elsőnek Szent Constantin tette államvallássá a kereszténységet és akkor jött be a katolikus vallás ami 1054- Ben kettévált és lettek ortodoxok meg római katolikusok. A görögkatolikusok az ortodoxok ők.válltak ki. A reformációt 1517- ben hozták létre.
2021. nov. 14. 21:10
 15/49 KZitus ***** válasza:
16%

Szia

Ha elhiszed Isten Szavának válaszát, akkor soha nem fog a keresztény vallás megszűnni, amelyet Krisztus hozott, hagyott a földön, mert az az Atyjától jött.

Ezt a próféciát fogja Krisztus hamarosan teljesíteni itt a földön"

Ézsaiás 11:9

"Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen, mert telve lesz a föld Jehova ismeretével, miként a víz beborítja a tengert."

Miért biztos ez? Ismét csak Krisztus szavai a garancia erre: János 7:17–18

"Ha valaki cselekedni szeretné az Isten akaratát, tudni fogja, hogy a tanítás Istentől van-e, vagy a saját gondolataimat mondom. Aki a saját gondolatait mondja, az a saját dicsőségét keresi. Aki azonban annak a dicsőségét keresi, aki küldte őt, az igaz, és nincs benne igazságtalanság."

János 7:28, 29

"Amikor Jézus a templomban tanított, hangosan ezt mondta: „Ismertek engem, és tudjátok, honnan való vagyok. Én nem a magam kezdeményezéséből jöttem.a Aki küldött engem, az valóságos, és ti nem ismeritek őt. Én ismerem őt, mert a képviselője vagyok, és ő küldött el engem.”

Ez a garancia arra, hogy Krisztus tanítása örökre fennmarad ahogyan a Királysága is.

Ézsaiás 55:8–11

„Mert az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és útjaitok sem az én útjaim” – jelenti ki Jehova.

„Mert ahogy az ég magasabban van, mint a föld, úgy az én útjaim is magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim a gondolataitoknál.

Mert ahogy az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, csak ha megitatta a földet, hogy kihajtsanak a növények, és gyümölcsöt teremjenek, hogy legyen magja a magvetőnek, és kenyere annak, aki enni kíván, úgy lesz az én szavammal is, amely elhagyja a számat. Nem tér vissza hozzám eredménytelenül, hanem mindenképpen véghez viszi azt, amiben kedvem lelem, és sikeres lesz abban, amiért elküldtem."

2021. nov. 14. 21:14
 16/49 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező.

Nyom nélkül teljesen eltűnni nem fog már pusztán azért se mert sok jó mű készült ami a keresztény vallásra épül. Könyvek, filmek, sorozatok, stb.

Ezenfelül bármikor lehetnek még ma is olyan emberek akik például az Egyiptomi vagy a Viking istenekben hisznek. Ugyan ilyen módon amíg van róla valamilyen elérhető információ addig bármikor jöhet valaki aki újra elkezd hinni a Kereszténység által hirdetettekben.

Az pedig hogy a Keresztény egyház mikor tűnik el az már szerintem a pénzen múlik elsődlegesen.

Persze kiderülhetnek titkok amik megnehezíthetik a fenn maradását.

4.

"De jelenleg is növekszik számaiban a kereszténység, tehát pusztán ezt nézve se fog eltűnni."

Ezt mire alapozva írtad?

8.

Alakulnak új vallások és vannak is követőik. A következtetés már pedig lényegében levontad.

Egyébként meg te is hiszel és ők is hisznek. Attól még hogy ők másban hisznek nem kell lenézőnek lenni irányukban.

Még a végén kiderül hogy valamelyik új vallásnak van igaza.

2021. nov. 14. 21:16
 17/49 anonim ***** válasza:
52%

"Ezt mire alapozva írtad?"

Tudod vannak statisztikák, amik foglalkoznak ilyen kérdésekkel. Ezeket független kutatóintézetek készítik, vagy egyszerűen népszámlálások adatait veszik figyelembe, már ahol lehet. Ez alapján pedig a világban folyamatosan nő a keresztények száma.

2021. nov. 14. 21:20
 18/49 anonim ***** válasza:

Nem fog eltűnni sosem teljesen!

Tudod miert? Mert már a kereszténység is egy olyan vallás amibe regi dolgok vannak!

Konkrétan egy újra dízajnolasa a perzsa zoroasztrizmusnak illetve a sumernak na meg a zsidónak!

De a kereszténység elérte a tökéletességét! Sokkal tökéletesebb mind a többi mai vallás ezért nem fő eltűnni sohasem max máshogy fogjak nevezni de attól még a tanok ugyan azok lesznek

2021. nov. 14. 22:43
 19/49 anonim ***** válasza:
58%

"De jelenleg is növekszik számaiban a kereszténység, tehát pusztán ezt nézve se fog eltűnni."

Ezt mire alapozva írtad?"

Nem én írtam, de én is azt akartam mondani, hogy világszerte folyamatosan novekszik a keresztények száma, csak nem Európában,

hanem foleg Afrikában és Azsiában.

Szerintem sem fog egyhamar eltunni, pont emiatt.

Nagyon messzire meg nem lehet látni.

2021. nov. 14. 23:02
 20/49 anonim ***** válasza:
44%

9

Anjutcanak mindig az az igazi keresztény, aki keresztény református, és mindig az az igazi keresztény református, aki ebben a szent pillanatban éppen azt gondolja, amit Anjutca.

Azt gondolnám, hogy ezzel pl. a legtobb keresztény református nem ért egyet, de mit számít az:

"Én olyan Igazhitü Református vagyok aki rendszeresen jár katolikus és ortodox templomba és minden módon tud keresztet vetni. Ez az egyik. A másik hogy elhisszük ( anyu meg mama meg jobban elhiszük, én vagyok a legeretnekebb) hogy az Úrvacsorán Jézus Krisztussal találkozunk, nem csak szimbólum."

2021. nov. 14. 23:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!