Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy papnak gyónás közben...

Ha egy papnak gyónás közben elmondod hogy öngyilkos akarsz lenni akkor ő azt semmi esetben nem mondhatja el senkinek? Nem is utalhatrá?

Figyelt kérdés

2021. nov. 12. 20:42
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
0%
Ez elég baj. Ha a Biblia szavait követnek akkor nem volna Gyonasi titok. Úgy hülyeség ahogy van. Elég baj hogy a reformátusoknál nincs gyonás mert lehetne javasoljam a papnak hogy ne tartsa titokban. Nem egészséges dolog hogy gyilkosság, pedofília, lopás titokban marad. Nem a papok pedofíliájára gondolok mert őket az Egyház excommunicatio kiátkozza és Nagyváradon Tiszta Életűek a katolikus papok. Rendőrök, reszegesej, tanárok közt több a pedofil mint a papok közt. Elgondolkoztam ez a Gyonasi titok nem bibliai. Nem a gyónást hanem maga hogy titokban kell tartani.
2021. nov. 14. 18:02
 42/52 anonim ***** válasza:
9%

35

(32 vagyok)

"Az Apostoli Penitenciária (latinul: Sacra Poenitentiaria Apostolica) a Római katolikus egyházban az úgynevezett belső fórum ügyeinek legfőbb bírósága."

légy szíves, linkeld a cikket, hogy elolvassam, mert kontextusbol kiragadva nem tudom, mirol volt szó

"évszázadokig üldözték a hozzád hasonlók a keresztényeket"

nem tudom, mire gondolsz - mint írtam, anglikán vagyok, és az én egyházamra is vonatkozik mindez, ha meggyónom, hogy oltem, szólnia kell a rendorségnek

leírtam a tényeket

eddig annyi volt az érvelésed, hogy ez a torvény neked nem tetszik, de akkor is ez a torvény

2021. nov. 14. 20:21
 43/52 anonim ***** válasza:
84%

"nem tudom, mire gondolsz - mint írtam, anglikán vagyok"

Na akkor eltaláltam, például Mórusz Szent Tamás, illetve még sok-sok ezer vértanú és mártír.

"eddig annyi volt az érvelésed, hogy ez a torvény neked nem tetszik, de akkor is ez a torvény"

Nem, én így nem érveltem, az egész biztos. Ez a törvény valóban nem tetszik nekem, de sose ez volt az érvem. Mellesleg mint kiderült egyetlen egy pap sem tartja be ezt a törvényt.

A kért cikket gyorsan megtalálod, írd keresőbe amit idéztem, valami 2019-es cikk volt, már nincs meg nálam sem.

2021. nov. 14. 20:28
 44/52 anonim ***** válasza:
11%

Megtaláltam a cikket - az arra vonatkozott, hogy a jelentendo bunok kozé vegyék fel a szexuális zaklatásokat. Igen, a katolikus egyház tiltakozott (sok ember tiltakozik egyes torvények bevezetése ellen, az onmagában nem változtat rajta) - attól az érvényes azokban az államokban, ahol bevezették.

Te idefigyelj, ne sértegess engem ilyen csúnyán, én is sorolhatnám, hogy a római katolikusok mit csináltak más keresztényekkel, ok hozzád hasonlók?

"Mellesleg mint kiderült egyetlen egy pap sem tartja be ezt a törvényt."

Ez hol is derult ki?

Az anglikánok betartják. Ok ugy hidalják át, hogy megkérik a híveket, ne gyónjanak meg olyasmit, ami miatt a papnak meg kellene szegni a gyónási titkot. Csak nálunk nincs gyónási kotelezettség.

A világi torvények azért állnak a vallás torvényei felett, mert ha nem így lenne, akkor holnaptól például a Magyarországon élo muszlimok bármit elkovethetnének a sharia torvénykezésre vagy a Koránra hivatkozva. Lemészárolnák a keresztényeket, vagy polgári válás helyett kidobnák a feleséguket egy szál pendelyben a gyerekekkel egyutt, tartásdíj, vagyonmegosztás és egy pillanat várakozás nélkul - mindezt buntetlenul (!), ez a lényeg.

Szerintem állj meg egy pillanatra, és gondold végig. Miért vagy RAM ilyen ideges?

En leírtam, jogállamban mi a torvény. Ha egy pap nem tartja be, és kiderul, akkor leuli.

Igaz vagy nem?

2021. nov. 14. 21:28
 45/52 anonim ***** válasza:
84%

"ok hozzád hasonlók?"

Te várod el, hogy a papok a gyónási titkot megsértve Isten ellen rendkívül súlyosan vétkezzenek, nem én. Holnap majd a császárnak kell bemutatniuk égő áldozatot, mint Diocletianus idején?

"Ok ugy hidalják át, hogy megkérik a híveket, ne gyónjanak meg olyasmit, ami miatt a papnak meg kellene szegni a gyónási titkot."

Ha belegondolunk, ez a tanács valami egészen sátáni. Ugyanis a súlyos bűnöket nem lehet letudni egy kis magunkban való szánakozással, hanem a Biblia szerint meg kell őket vallani. Ha nem teszik, akkor bűnben marad az illető és könnyen kárhozatra juthat.

"Miért vagy RAM ilyen ideges?"

Egyáltalán nem vagyok rád ideges, csak nem értek egyet ezzel az erősödő egyházüldözéssel. Sajnos oda jutunk, mint Néró császár idején, vagy mint Észak-Korea. De ugye szerinted nincs ezzel semmi baj, mert egyszerűen ez a törvény.

"En leírtam, jogállamban mi a torvény. Ha egy pap nem tartja be, és kiderul, akkor leuli."

Ha egy pap valóban Isten szolgája, akkor le fogja ülni, vagy sokkal rosszabbat is vállal (sok papot öltek már meg e miatt, hamarosan újra elhozzátok ezt az időt).

Egyébként nem minden állam ennyire egyházüldöző, sok országban tekintettel vannak arra, hogy létezik gyónási titok, ilyen esetben a papokat se hallgathatják ki.

2021. nov. 14. 21:39
 46/52 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem hagyjuk, az ilyen rosszindulatú, hisztérikus sértegetésnek semmi értelme.

Eloszor azt hitted, nem vagyok keresztény, akkor "keresztények vére szárad a hozzám hasonlók kezén", plusz "egyházuldozo" vagyok.

Amióta kiderult, hogy anglikán vagyok, azóta az anglikánokba csípsz bele.

"Sajnos oda jutunk, mint Néró császár idején, vagy mint Észak-Korea. De ugye szerinted nincs ezzel semmi baj"

"sok papot öltek már meg e miatt, hamarosan újra elhozzátok ezt az időt"

valamint "Mórusz Szent Tamás, illetve még sok-sok ezer vértanú és mártír" vére szárad a kezemen

Remélem, meggyónod!

2021. nov. 14. 22:08
 47/52 anonim ***** válasza:

Hyundai titok csak bűncselekménynék nem ér azonban az öngyilkosság nem bűncselekmény!

A pap értesítheti a családot ilyen helyzetben (nem muszáj el mondania a dolgokat csak azt hogy komoly szüksége van figyelemre)

De mindenképp elbeszelget veled valamint elküld egy ongyi segély szervezethez!

Amugy te dolgod csináld meg ha akarod csak hát fenn all a dolog hogy pokolra kerülsz és ott na ott fogsz szenvedni… nem hinnem hogy olyan komoly gondjaid vannak… lattam már embereket komoly gondokkal de nem lettek öngyilkosok mert gondoltak másokra is!

2021. nov. 14. 22:49
 48/52 anonim ***** válasza:
0%

Meg is érdemlitek hogy üldözzenek benneteket. Azért érdemlitek meg mert a Gyonasi titkot többre becsülték az Istennél. Szegyeljezek el magatokat. Mondjuk jövő vasárnap elmegyek Biharkeresztesre ( csak úgy mondom, dehogy mennek gyónni nem vagyok Eretnek) gyónni,elmondom hogy hétfőn meg akarom ölni a szomszédokban a 79 éves ortodox papot vagy felgyújtani a lakását vagy a templomot. Na erre mit léptek?? Egy keresztény vallás papja feljelentése engem vagy figyelmeztetnek az ortodox papot és nem hagyná hogy vagy a pap meghalni vagy a templom gyulladjon fel. Ez csak egy példa volt.

Értsétek meg ti katolikusok hogy Ma Nem Az A Világ Van hogy sírva meggyónom a bűneimet Istennek amit a pap képvisel és őszintén kezem a bünbocsánatot meg leimadkozom a penitenciar és elkerülik a bünre való utat. Most az van hogy az emberek kihasználják hogy olyan hülye a katolikus pápa hogy a Gyonasi titkot betartatja és ezért az ember meggyonja a súlyos bunoket megbánás nélkül csak hogy konnyitsen a lelkén. Nem árt van szó hogy tegnap megátkoztam a Szentháromság őt, ma még azt kívántam gondolatban az ortodox papnak hogy vakuljon meg....hanem Ember Elleni bunokrol van szó amiket pszichológus helyett a papnak vallanak be mert tudják hogy titokban marad. Az anglikán válaszoló jól gondolkodik. Nem a középkorban élünk amikor meg őszintén megbantad a bűnödet. De nem kell attól féljetek, hamarabb fogtok ti katolikusok az ortodoxokkal egyesülni és a protenstánsokat üldözni.

2021. nov. 14. 23:09
 49/52 anonim ***** válasza:
0%
Mondom manapság már nem bűnbánat tál gyonnak hanem csak hogy konnyitsen a lelkukon. Pedofíliát, gyilkosságot, lopást, elrablasokat mondanak el a papnak mert szegény hülye úgyse mondja el és a bűnöző lelke meg megkonnyebbul. Az a világ már elmúlt amikor olyan bűnöket nem mondtál el amiert börtön jár és a kissebb bűnöket meg megbantad és elkerülték a bunre vezető alkalmat. Most már nem az a világ van.
2021. nov. 14. 23:12
 50/52 anonim ***** válasza:
84%

"Meg is érdemlitek hogy üldözzenek benneteket."

Tanúi lehetünk az erősödő egyházüldözésnek, amiről írtam.

2021. nov. 14. 23:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!