Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy papnak gyónás közben...

Ha egy papnak gyónás közben elmondod hogy öngyilkos akarsz lenni akkor ő azt semmi esetben nem mondhatja el senkinek? Nem is utalhatrá?

Figyelt kérdés

2021. nov. 12. 20:42
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
79%

Elvileg készülőben lévő bűncselekménynél köteles a rendőrséget tájékoztatni, de ha nem mond konkrét tervet, helyszínt, satböbbi, akkor lehet hogy nem.

Légyszi ne gondolkodj ezen! Használd az életed arra, hogy Istennek tetszően élj, ha már úgyis minden mindegy, akkor próbáld meg az életedet arra adni, hogy másoknak segíts.

2021. nov. 12. 21:13
 2/52 anonim ***** válasza:
100%
Meggyónni a már elkövetett bűnöket lehet. Ha nem követted el, akkor nem tudom mennyiben vonatkozik rá a titoktartás.
2021. nov. 12. 21:22
 3/52 anonim ***** válasza:
93%
Feloldozás feltételeként adja, hogy keress fel egy pszichiátert, ha nem teszed, nem kapod meg a feloldozást, nincs gyónási titok.
2021. nov. 12. 21:22
 4/52 A kérdező kommentje:
Én személyszerint nem tudnék 100%-osan a biblia szerint élni. De amiért van egy kis huitem ezért gondoltam mi elött meg tenném meg gyónnám a saját gyilkosságomat. Mert ki tudja mi lessz...
2021. nov. 12. 23:27
 5/52 anonim ***** válasza:
100%

" ezért gondoltam mi elött meg tenném meg gyónnám a saját gyilkosságomat"

Semmit se érne így a gyónás, ugyanúgy elkárhoznál valószínűleg.

A gyónás magában foglalja az elhatározást is, hogy nem követed el a bűnöket, amiket meggyónsz. Ha valaki eleve úgy megy oda, hogy úgy is elköveti, akkor az a gyónás érvénytelen.

2021. nov. 12. 23:45
 6/52 anonim ***** válasza:
100%

Nekem erre egy pap azt mondta, hogy aki gyónásban elmondja, az igazából nem akar az lenni, mert pont azért mondja el, hogy valaki segítsen neki.

A pap nem mondhatja el rendorsegnek, de megteheti, hogy nem oldozza fel. Ez a pap, akit elobb is mondtam, azt csinalja ilyen helyzetben, hogy vagy torodik vele egy kicsit, hogy mi a baja, segit neki, ahogy tud. Vagy pedig ugy probal hatni ra, hogy most meg még az o lelkiismeretet is nyomni fogja, ha meg teszi.

2021. nov. 12. 23:48
 7/52 anonim ***** válasza:
0%
Ha nincs feloldozás nincs gyónási titok? Hülyeség ez a gyónási titok mert ha gyilkosságot vallást be vagy hogy elraboltál valakit a pap.senkinek se mondhatja el. Tényleg ennyire sötét a katolikus egyház vagy segít neki az ördög hogy a gyónási titkot kitalálta??? Középkori szinten vannak. Soká érnek meg oda ahova a keresztény reformátusok.
2021. nov. 12. 23:50
 8/52 anonim ***** válasza:
76%

ez nem egyertelmu

elvileg ha gyonas kozben mondod el, nem mondhatja el senkinek

de volt olyan eset, pl. Belgiumban, ahol hasonlo tortent, utana elkovette az illeto az ongyilkossagot es meghalt

az ozvegye beperelte a papot es elmarasztaltak, mivel nem ertesitette a rendorseget, egy honap felfuggesztettet kapott

a belga papok viszont tiltakoztak, hogy a gyonasi titok mindig ervenyes

az USA-ban kotelesseguk a rendorseget ertesiteni

arra keszulj fel, hogy tiszta erobol meg fog probalni lebeszelni teged

még el nem kovetett bunbol nem tud feloldozni elore

ez valami konkret terv?

2021. nov. 12. 23:51
 9/52 anonim ***** válasza:
0%
A gyónási titok lehet nem is bibliai eredetű hanem a Satantol ered. Gondoljatok már el. Bárki meggyonhatjachigy elrabolt valakit és fogva tartja és a pap nem mondhatja el vagy bármi bűnt....ezért nem Istentől való a gyónási titok. A reformátusok jobbak mert ott nincs gyonás. Ha lenne hátha nem lenne gyónási titok.
2021. nov. 12. 23:55
 10/52 anonim ***** válasza:
56%

"Nekem erre egy pap azt mondta, hogy aki gyónásban elmondja, az igazából nem akar az lenni, mert pont azért mondja el, hogy valaki segítsen neki."

ez a pap vagy szivtelen, vagy meg nem latott eleget az eletbol

ez egy altalaban elterjedt onfelmentes, hogy aki beszel az ongyilkossagrol, az nem teszi meg, csak "figyelmet" akar

barki beszel az ongyilkossagrol, komolyan kell venni, ld. amit a 8-ban leirtam

sajat ismeretsegemben is volt olyan, aki mondta, hogy ongyilkos akar lenni, tobbszor is, aztan megtette es meghalt

vannak ongyilkossag megelozessel foglalkozo SZAKEMBEREK, oda kuldheti a pap ismerosod oket

2021. nov. 13. 00:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!