Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol találhatnék olyan zenét,...

Hol találhatnék olyan zenét, ami távol tartja tőlem Istent?

Figyelt kérdés
Youtube-on próbálkozom, de magyarul nem nagyon ad ki semmit. Angolul kerestem, hogy ,Demonic music', Anti God music, meg ,Summon a demon music' de nem nagyon ad ki ilyet. Milyen zenékkel tarthatnám távol magamat Istentől? Sajnos az életem egyfolytában sz.r, mindig mondják hogy higyjek benne, de rajtam szerintem nem segít, hanem hátráltat ezért szeretném távol tartani magamtól. Biztosan van olyan sötét zene, ami hatásos. Ajánlatok?

2021. okt. 31. 07:56
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

szóval megint kitérsz az alól, hogy mutass valami bizonyítékot vagy bármit

mellesleg honnan gondolod, hogy nem érdeklődtem őszintén és komolyan?

gondolom csak azért, mert nem értek veled együtt

2021. okt. 31. 21:54
 12/32 pelgrim ***** válasza:

#8, #11

Megosztottam azt amiről úgy gondolom, hogy az igazság a szóban forgó ügyben, de szerinted nem jelent semmit, csak egyszerűen butaságnak minősítetted, és erről gondoltam, hogy nem igazán érdekelnek ezek a dolgok, hogy még nem kutattál a vallásos tanítások igazságtartalma iránt.

Bizonyítékkal sajnos nem tudok szolgálni, mint ahogy te sem.

2021. nov. 1. 10:48
 13/32 anonim válasza:
Emma te vagy az?
2021. nov. 1. 11:18
 14/32 anonim ***** válasza:

akkor mutass valamit és utána kutatok

2021. nov. 1. 12:39
 15/32 pelgrim ***** válasza:

Már többször leírtam itt is, ám legyen! Érdeklődj Isten iránt, kutassa a vallásos tanítások igazságtartalma iránt, mert hogy van benne igazság az biztos, és az is hogy nem mind az.

Mert ha ezeket a dolgokat nem te magad keresed, ha csak elfogadod amit mások mondanak, azzal te nem haladsz egy lépést se előre.

2021. nov. 2. 08:53
 16/32 anonim ***** válasza:

Én meg eddig is írtam, hogy kutattam isten iránt és nem találtam semmit.

(3 éven keresztül)

Szóval az kívül, hogy jól érzed magad tőle tudsz valamit mondani, hogy hogy vagy hol keressem?

2021. nov. 2. 14:06
 17/32 pelgrim ***** válasza:

Jól érzem magam és igen tudok valamit mondani:

Ha egy valaki iránt kutatsz mint egy középkori, öreg, fehérszakálas, jóságos földesúr rajtad kívül, akkor rossz helyen jársz. Ezt te is tudod, de vajon kire gondoltál a bibliai „Vagyok aki Vagyok” kijelentés hallatára? Valószínű nem saját magadra, hiszen az istenkáromlás lenne! Ezzel vádolták Názáreti Jézust is, hogy halálra ítéljék, pedig igaza volt.

Ő isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre.

Nekünk is egy ilyen ébredésen kell átmennünk, hogy végleg Istenre találjunk saját magunkban. Akkor mi is mondhatjuk vele eggyütt: „Az Atya és én egy vagyunk” tudva, hogy saját isteni kiléttünkel van dolgunk. Kaphatunk segítséget, de a kutatást – amit magunkban kell véghez vinni, – az ébredést nem teheti meg helyettünk senki. Egy pozitív hozzáállás és parányi naívitás segíthet, ami olyan lehetőségeket tart nyitva, melyek a jozanész előtt zárva maradnak. Tovvábbá haladva a kutatásban egyre több megerősítést kapunk, ami tudatunkat táplálja, felemeli.

Bizonyára tudod azt is, hogy vannak technikák, mint például a joga vagy az ima bizonyos formája, lehet azokkal kisérletezni, szerintem egy pozitív hozzáállás azonban nélkülözhetetlen a sikerhez.

2021. nov. 2. 16:59
 18/32 anonim ***** válasza:

"Ha egy valaki iránt kutatsz mint egy középkori, öreg, fehérszakálas, jóságos földesúr rajtad kívül, akkor rossz helyen jársz."

Ez mit jelent? nyilván nem a szomszédba mentem, hogy istent keressem.

"Vagyok aki Vagyok”

Ez egy tautológia és nincs értelme, nem mond semmit. Mellesleg ezt bárki mondhatja, mert mindenki az aki. Valaha próbáltad levenni a biblia szemüveged és tényleg megnézni egyáltalán értelmes-e?

Mellesleg a Drága Jézus Krisztusod nem létezett. Legalább is nem isten fia volt hanem egy random ember maximum. A bibliával nem tudod bizonyítani a bibliát. Körkörös érvelés.

"Az Atya és én egy vagyunk"

Ezt mintha egy skizofrén mondta volna.

Plusz ha azzal kezdesz, hogy hiszel valamiben és utána próbálsz bizonyítékot keresni arra, hogy bebizonyítsd eléggé logikai hibás. :/

"zonyára tudod azt is, hogy vannak technikák, mint például a joga vagy az ima bizonyos formája, lehet azokkal kisérletezni, szerintem egy pozitív hozzáállás azonban nélkülözhetetlen a sikerhez."

Igen és mindenki aki feladta a hitét ugyan olyan jól tudja érezni magát, akár azok is akik sosem találkoztak vallással.

Ez hogy érzek valamit, nem bizonyíték még picit sem.

Ha hinni akarsz, akkor persze hogy találsz bármit ami igazolja az állásod.

Ez alapján amit leírtál kb. bármely más istenben is hihetnék.

2021. nov. 2. 17:10
 19/32 pelgrim ***** válasza:

„nem a szomszédba mentem, hogy istent keressem.;”

Akkor merre jártál három évig?

„Ez egy tautológia és nincs értelme, nem mond semmit.”

Ahogy mondod, a józan észnek ez nem mond semmit.

„Legalább is nem isten fia volt”

Nem mondtam, hogy Isten fia volt, és nincs szándékomban bizonyítani a bibliát.

„Ezt mintha egy skizofrén mondta volna.”

Igen, az elmebetegek gyakran hivatkoznak a Bibliára.

„Plusz ha azzal kezdesz, hogy hiszel valamiben és utána próbálsz bizonyítékot keresni arra, hogy bebizonyítsd”

Nem áll szándékomban hogy bármit is bizonyítsak.

„Igen és mindenki aki feladta a hitét ugyan olyan jól tudja érezni magát, akár azok is akik sosem találkoztak vallással.”

Ezzel egyetértek.

„Ez hogy érzek valamit, nem bizonyíték még picit sem.”

Úgy van

„Ha hinni akarsz, akkor persze hogy találsz bármit ami igazolja az állásod.”

Ez is igaz.

„Ez alapján amit leírtál kb. bármely más istenben is hihetnék.”

Eszerint nem értetted meg amit írtam. De talán nem haragszol, hogy ismét leírtam a hülyeségeimet, még mindig nem láttam be hogy azok, nem kell elolvasni, ha nem tetszik.

2021. nov. 2. 23:34
 20/32 anonim ***** válasza:

"Akkor merre jártál három évig?"

Hívőket kérdeztem a hitükről, bibliát olvastam 2 nyelven több verziót is (több ember fordításában) és ezen az ismeretek bírtokában próbáltam mérlegelni, hogy létezik-e isten vagy van értelme hinni. Persze 3 évet nem lehet tömörebben összefoglalni. (plusz más vallásokat is megvizsgáltam, Korán, vagy csak a zsidók hitét, talmud, különböző paranormális állításokat)

"Ahogy mondod, a józan észnek ez nem mond semmit."

Akkor tökéletes, mert nem szeretnék a józan észtől eltávolodni.

"Nem áll szándékomban hogy bármit is bizonyítsak."

Ezt többször is leírtad. Itt elgondolkodtam, hogy valójában mit is szeretnél.

Nem feltétlenül gondolom hülyeségnek amit írsz, csak valamiért úgy éreztem azt feltételezted, hogy nem tudok semmit a témáról.

Szeretnék igaz dolgokban hinni amire van bizonyítékom és valós.

Nem csak jól szeretném érezni magam.

Mellesleg mindent el fogok olvasni és ha valakinek olyan ötlete van, akkor kritikával fogom illetni.

Egy fórumon vagyunk és szerintem, ha dolgokról beszélgethetünk esetleg feltehetünk kérdéseket amire pl. nem gondoltunk

2021. nov. 2. 23:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!