Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Eleve elvagyunk rendelve...

Eleve elvagyunk rendelve kárhozatra és üdvösségre de ez milyen morbid már?

Figyelt kérdés
2021. okt. 6. 11:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:

#50># : "Akkor azonban csinálhatta volna egy kicsit másmilyenre is azt az embert hogy ne kárhozzon el a halála után."

Akkor mérlegeljük, hogy gyakorlatilag mit is jelent a kárhozat!

Nos az embernek alapból eredetileg de valóságosan is örök tudati létállapota van. Tehát a test meghal és az enyészeté lesz, de a lelke örök. Isten az "Élet Lehelletét" helyezte az emberbe! Ha testben meg is hal lélekben,szellemi tudatállapotban folyamatosan létezik tovább! Ezért örök az élet Jézussal és ezért örök a kárhozat és a kínszenvedés Jézus nélkül!

Mi a kárhozat? A magány, a külső sötétség, a fel-nemismerés, a tudatlanság, a halál és az öröklét el nem fogadása, valamint az életben elkövetett bűnök megléte, meg nem bocsátása, a sértettek szenvedéseinek folyamatos át és megélése, stb.! A kárhozat gyakorlatilag az Isten nélkülisége!!! Jézus előtt a holtak a SEOL-ba kerültek, a holtak birodalmának olyan helyére, ahol vágyakozva várakoztak a feltámadásra!

Nos Jézus miután meghalt a kereszten lélekben megjárta a magasabb dimenziókat és megjárta a holtak birodalmát, ahol a már korábban meghalt emberek lelkei várakoztak!

2021. nov. 11. 19:39
 52/73 anonim ***** válasza:

51.

Értem hogy mit mondasz. De nem értem mit akarsz ezzel nekem mondani. Hogyan jön ez ahhoz amit én írtam.

2021. nov. 11. 19:52
 53/73 A kérdező kommentje:

"Mi a kárhozat? A magány, a külső sötétség, a fel-nemismerés, a tudatlanság, a halál és az öröklét el nem fogadása, valamint az életben elkövetett bűnök megléte, meg nem bocsátása, a sértettek szenvedéseinek folyamatos át és megélése, stb.! A kárhozat gyakorlatilag az Isten nélkülisége!!! Jézus előtt a holtak a SEOL-ba kerültek, a holtak birodalmának olyan helyére, ahol vágyakozva várakoztak a feltámadásra!"

Nehéz üdvözülni mert nagyon könnyen ellehet veszteni Jézus közelségét. Te is eltudod meg bárki ha csak egy kicsit vétkezel már távol kerültél tőle

2021. nov. 17. 08:31
 54/73 anonim ***** válasza:

"Te is eltudod meg bárki ha csak egy kicsit vétkezel már távol kerültél tőle"

Ez nekem kicsit furcsa. Csak mert attól még hogy valamelyik szeretem rosszat csinál attól még nem kerül távol tőlem. Akkor se ha azt akarja éppen. Attól még ugyan úgy szeretem és ő is. Isten pedig még jobban szeret minket mint mi a szeretteinket. Akkor ő miért kerül tőlünk távolabb ha vétkezünk?

2021. nov. 17. 08:37
 55/73 A kérdező kommentje:
#54 de távol kerül tőled, ha nem érzed szeretetét a szivedben akkor már kiestél a szeretetéből. én érzem a szeretetét ha közel van hozzám
2021. nov. 17. 08:48
 56/73 A kérdező kommentje:
#54 szeretetét ugy irnám le mint az emésztő tüz ezt szivben lehet érezni legjobban és érzem is. Most bolondnak tarthatsz meg elakarsz küldeni pszihiáterhez de tényleg éreztem azt a természetfeletti tüzet a szivemben és nem csak beképzeltem.
2021. nov. 17. 08:49
 57/73 A kérdező kommentje:
van is ilyen biblia igevers hogy maradjunk meg isten szeretetében ne essünk ki belőle
2021. nov. 17. 08:51
 58/73 anonim ***** válasza:

Kérdező.

Az oké hogy távol kerülsz és érzed. De miért kerülünk távolabb ha azonban ő sokkal jobban szeret?

2021. nov. 17. 08:51
 59/73 A kérdező kommentje:

Júdás 1:20, 21

20 De ti, szeretteim, erősödjetek meg szent* hitetek által, és imádkozzatok szent szellemmel,a 21 hogy megmaradjatok Isten szeretetében,b miközben várjátok Jézus Krisztus, a mi Urunk irgalmát, melynek köszönhetően örök életünkc lehet.

2021. nov. 17. 08:54
 60/73 A kérdező kommentje:
#58 a bün ami elválaszt Istentől, isten a bünt gyülöli az olyan mintha oda szrnának az orra elé és szagolnia kellene.
2021. nov. 17. 08:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!