A wiccák miért vonzódnak annyira a morbid és horrorisztikus dolgokhoz? Sokat olvastam már a wicca vallásról, de ezt valahogy nem értem.
Mire gondolsz kedves kérdező pontosan?
Nem nagyon ismerem őket, de róluk gondolom, hogy a legkevésbé ártalmasak a pl. buddhisták mellett.
Nos már nem tartom wiccákkal tartom már a kapcsolatot, de amikor jártam a programjaikra feltűnt, hogy nagy részük goth.
De miért?
Ezt nem tudom megérteni, amikor a panteizmusba hajló vallásuk alapján mást képzelnénk el róluk.
Ez a cikk egy elég szubjektív vélemény, egy kicsit elfogultan ír ezekről a vallásokról (negatív elfogultságra gondolok). Persze, van ami igaz is, de tény, hogy pl wicca valláshoz kapcsolódó könyvet nem a könyvesboltban kell keresni, mert nem találunk normálisat. A wicca közel áll a boszorkányokhoz, de a boszorkányság alatt sem kell a feketemágiát érteni, ezt csak a keresztény egyház találta ki. (közben megjegyezném, hogy nem vagyok wicca, "valláspártatlan" vagyok, viszont nagyon sokat tudok róla)
Wicca könyvek valójában nem léteznek. Viszont rengeteg Árnyak-könyve van, amit wiccák írtak, de az eredeti, igazi ilyen könyveket soha nem fogják nyilvánosságra hozni, ez generációról generációra terjed. Illetve a boszorkányégetések idején, sok boszorkány és wicca, a bizonyíték eltüntetése érdekében elégette a saját könyvét.
Na, de eltértem a témától, csak arra a bejegyzésre akartam reagálni.
A kérdésre válaszolva: nem vonzódnak a wiccák a morbid és horrorisztikus dolgokhoz, ez már teljesen személyfüggő, mint minden más vallású embereknél. +ahogy egy válaszoló is írta előttem, nagyon sok goth-nak vonzó ez a vallás, hiszen eleve a sok tévhit a feketemágiáról csábító lehet számukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!