Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Eleve elvagyunk rendelve...

Eleve elvagyunk rendelve kárhozatra és üdvösségre de ez milyen morbid már?

Figyelt kérdés
2021. okt. 6. 11:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:

"Mindig a régi dolgokból kell kiindulni "

Akkor égessünk megint boszorkányokat?

Viccet félre téve.

Ha Júdás bűnözése isten akarata volt és emiatt nem is volt bűn. Akkor honnan tudjuk hogy bármilyen bűn a világban nem isten tervének a része ennél fogva pedig nem is rossz dolog?

2021. okt. 7. 08:03
 32/73 anonim ***** válasza:
Kettős predesztinációrol beszéltem hogy azt nem tanították a régi keresztények, Egyházatyáink sem magyarázták. Ezt csak Kálvin tanította de nem ő hozta létre a kereszténységet
2021. okt. 7. 08:05
 33/73 anonim ***** válasza:
31, pl. ezzel az árulást bűnnek tartja Isten. Én csak azt akartam mondani, hogy Júdás esetén csak megmutatta a bűnt, hogy nem szabad, de attól még nem biztos, hogy Júdás rossz, hanem Isten akaratát követte. Pl. az Ószövetségben volt egy tömeggyilkos hadvezér, aki minden népet lemészárolt, hogy a zsidóknak jó legyen és Isten akaratából tette. Most nem tudom a nevét, de majd valaki megmondja. De tőle függetlenül a gyilkolás bűn, de ő viszont nem kárhozott el, hanem Isten felemelte.
2021. okt. 7. 11:17
 34/73 anonim ***** válasza:
Vagy vehetjük Dávid és Góliát esetét. Dávid megölte, bárhogy is fényezzük, hogy önvédelem.
2021. okt. 7. 11:19
 35/73 anonim ***** válasza:

33.

Értem. De honnan tudod hogy aki múlt héten lelőtte a szomszédját (nem tudom hogy most éppen volt -e ilyen) az nem isten akarata szerint cselekedet?

Lehet hogy az elkövetett bűnök nagy részét isten akarta valamilyen okból. Az is lehet hogy a legnagyobb mészárosok a legszörnyűbb emberek mind csak az ő akaratát követték.

2021. okt. 7. 11:23
 36/73 anonim ***** válasza:

35. Pontosan. Ezért mondta Jézus, hogy soha ne ítélkezzetek. Pont ezért, mert nem tudhatod ki miért gyilkol és azt sem tudjuk, hogy helyes volt vagy sem. Csak az Isten tudja, mert belelát a szívbe.

A törvény ezzel szemben csak megállapítja a tényállást, hogy ölt és kiszabja az ítéletet. Ennyi. Akinek meg van jó ügyvédje, dúsgazdag, akár milyen szemét még Isten szemében is, azt nem csukják le.

Ezért mondják, csak Isten ítél igazságosan és az úgy van.

2021. okt. 7. 11:27
 37/73 anonim ***** válasza:
Eszembe jut Símek Kitti hogy megölte a neveloapjat. A gyilkosság bűn de az apja mindig kiabált velem még verte. Tehát szerintem jól tette hogy megölte. Már annakidején is azt gondoltam jó hogy megölte mert legalább nem veri. Mi van most Sínek Kittivel? Annyit tudok róla van egy gyereke
2021. okt. 7. 11:53
 38/73 anonim ***** válasza:

Na pl. ez a Kitti esete. Csak az Isten tudja, hogy ítéli majd el. Mi szerintünk önvédelem, dehát elég kényes dolog vallási tekintetben.

Annyi gyerekkel találkozok, aki utálja nevelő apját, ki is találhatta az erőszakoskodást. Ma már a legszerényebb emberre is rá lehet fogni bármit.

2021. okt. 8. 21:17
 39/73 anonim ***** válasza:

Predesztináció, azaz "eleve elrendelés" az ember számára nem létezik!!! Jézus kereszthalála volt eleve elrendelve, kezdettől fogva ez több igében is visszaköszön és elhangzik.

Az embernek szabad akarata van a döntésre. Olyan nem létezik, hogy valaki eleve az örök kárhozatra vagy az örök életre van rendelve! Néhány ige, amit félreértenek az ember eleve elrendelésével kapcsolatban, az Jézus Krisztusban lesz teljessé, valamint az igéket olvasva az derül ki, hogy Isten mint teremtő örökkévaló, már eleve tudja, hogy kik azok, akik megtérnek.

Isten akarata az emberre nézve a következő:

2Pt.3,9. Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.

1Tim.2,4. A ki azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson.

Minden ember szabadon dönthet! Isten pedig türelmesen hosszan vár, holott már eleve tudja, hogy ki hogy fog dönteni, ahogy már eleve tudja azt is, hogy mi lesz mindennek a vége. Ezek a próféciák, amikor isten tudatja, kijelenti és közli az elkövetkezendő dolgokat. Nem Isten határozta el hogy így legyen, hanem már eleve tudta, hogy így lesz. A kettő nem ugyanaz! Azért is szól a felhívás minden ember számára, hogy: "Térjetek meg!". Ez minden emberhez és minden embernek szól kivétel nélkül! Nincs különbség és nincs személyválogatás!

2021. nov. 7. 16:06
 40/73 anonim ***** válasza:

39.

"Nem Isten határozta el hogy így legyen, hanem már eleve tudta, hogy így lesz. "

Előzőekben már volt erről szól azt hiszem.

Valami olyasmi volt hogy:

amennyiben a teremtés pillanatában már tudta hogy mi lesz a végkimenetele akkor teremthette volna kicsit másképpen és teljesen másmilyen eredménnyel.

Lényegében tudta hogy mi lesz az eredmény és azért az eredményért teremtette úgy a dolgokat ahogyan. Ha nem tetszett volna neki az eredmény akkor másmilyenre teremti mivel erre képessége és tudása is megvolt.

2021. nov. 7. 16:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!