Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az igaz, hogy ha a szüleim...

Az igaz, hogy ha a szüleim katolikusok enis csak az lehetek?

Figyelt kérdés

Babakoromban nem kereszteltek meg,(17vagyok) szeretnék megkeresztelkedni de erről nem sok információt találtam.

Anyukám szerint mivel ők is azok csak katolikus lehetek, de olyat is hallottam hogy ez nem így van, ha pl evangélikus szeretnék lenni akkor egy evangélikus egyházhoz sétálok be és elmondom hogy szeretnék hozzájuk csatlakozni.. Tehát nem igazán tudom hogy megy ez illetve teljesen azt sem hogy miben különbözik a katolikus, evangélikus és református vallás.

2021. okt. 4. 20:59
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
89%

17 évesen már felnőttkeresztségnek minősül. Tehát akármelyik felekezetet választod, több hónap felkészülés van a keresztség előtt. Ez alatt eldöntheted, hogy tényleg ezt szeretnéd-e.

Nem kötelező egyébként a szüleid vallását felvenned, ahogy már írták. Olvass utána, illetve menj el nyugodtan egy katolikus misére és evangélikus istentiszteletre is.

2021. okt. 6. 10:15
 32/32 anonim ***** válasza:
45%
Bármilyen vallású lehestz.
2021. okt. 19. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!