Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az igaz, hogy ha a szüleim...

Az igaz, hogy ha a szüleim katolikusok enis csak az lehetek?

Figyelt kérdés

Babakoromban nem kereszteltek meg,(17vagyok) szeretnék megkeresztelkedni de erről nem sok információt találtam.

Anyukám szerint mivel ők is azok csak katolikus lehetek, de olyat is hallottam hogy ez nem így van, ha pl evangélikus szeretnék lenni akkor egy evangélikus egyházhoz sétálok be és elmondom hogy szeretnék hozzájuk csatlakozni.. Tehát nem igazán tudom hogy megy ez illetve teljesen azt sem hogy miben különbözik a katolikus, evangélikus és református vallás.

2021. okt. 4. 20:59
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%
Nem érted? Hozzamrsz egy katihoz, a pap rákényszeríti hogy a gyerekeket katolikus szellemben neveld, ortodixnál.szinten. Ez biztos forrásból tudom. Olyan nincs hogy hozzamegyek.egy katihoz vagy ortohoz és a gyerekeim reformátusok legyenek. Illetve én nem volnék olyan hülye hogy reformátusok kívül máshoz menjek. Aki férjhez megy tudja mivel jár. És aki katolikzshoz megy az tudja hogy a gyerekei nem lesznek reformátusok tehát kevesebb refi lesz mert ha szul 8 gyereket mindet katnak kell keresztelje. Református csak reformátushoz kéne menjen. És aki más vallású hoz megy azt a református egyház ki kéne tegye, tagadja. Ketesztelkednék be Katolikusnak. Ha a gyerekei úgyis azok lesznek.
2021. okt. 4. 22:24
 12/32 anonim ***** válasza:
0%
Vagyis nem én keresztelkednék be. Hanem aki refi és katolikushoz vagy ortodoxhoz megy azt a református egyház ki kéne tagadja és keresztelkednék át a házastársa vallására. Mert a gyerekei úgyse lesznek peotenstansak. Mert olyan hülye szokás van náluk hogy megfogadták hogy ne legyen protenstans a gyerekm
2021. okt. 4. 22:26
 13/32 anonim ***** válasza:
94%

A reformátusoknál is ugyanez a szokás van, attól függ, hogy melyik templomban esküdnek. Családban történt, hogy református lelkész nem úrvacsoráztatta meg családtagot, mert gyerekei katolikusnak lettek keresztelve. Akkor kapott volna úrvacsorát, ha írásban fogadja, a további gyerekek reformátusok lesznek. Hozzáteszem, súlyos beteg volt a családtag és erre se voltak tekintettel a reformátusok. Szerencsére akkor meggyógyult, nem írt alá semmilyen erről szóló papírt a ref lelkésznek.

2021. okt. 4. 22:29
 14/32 anonim ***** válasza:
92%

"Sajnos azt hallottam.a tegnap ha az egyik szülő protenstans de axmasik katolikus akkor se szabad református legyen a gyerek. Sajnos."

ezt a baromságot honnan vetted?

2021. okt. 4. 22:30
 15/32 anonim ***** válasza:

"Még az érdekelne hogy melyik "érné meg" a legjobban"

nem értem miért akarsz megkeresztelkedni, nyilvánvalóan nem érdekel téged igazán. nincs olyan hogy az egyik "megéri" a másik meg nem. mintha azt kérdeznéd, hogy "megéri-e" egy bizonyos zenekarért rajongani vagy nem. ha magától nem jön, akkor nem éri meg mert nem leszel őszinte.

2021. okt. 4. 22:32
 16/32 anonim ***** válasza:
0%

Egy szomszédom mondta. Megfogadtassa a katolikus pap hogy a gyerekeket katolikus szellemben kell neveld. Unokatesóm is protenstans és a gyerekei katik az anyjuk után és jár templomban is esküdtek. Nem lehetek reformátusok mert a pap megfogadta hogy kat szellemben nevelik.

Eredj már!!! A református papok nem olyan merevek mint a katolikusok. A kiskutyát is megurvacsoraztatjak. Olyan nincs hogy diszkriminálják mert katolikus. Nálunk apám testvérének a férje volt katolikus de mindig a refi templomba járt és urvacsorazott és a protenstans pap temette el. A nagynéném kemény karakán nő volt aki nem hagyta hogy a katolikus férje vigye a katolikus templomba, inkább ő vitte a református templomba és aztán csak oda jártak. Isten nyugtassa békében,ő volt az igazi mer nem hagyta katolizalni magát.

2021. okt. 4. 22:35
 17/32 anonim ***** válasza:
87%
#16 mekkora baromság
2021. okt. 4. 22:38
 18/32 anonim ***** válasza:
88%

"A kiskutyát is megurvacsoraztatjak."

Az rendkívül szomorú dolog.

"Olyan nincs hogy diszkriminálják mert katolikus."

Református volt és úgy diszkriminálta a református lelkész.

2021. okt. 4. 22:40
 19/32 anonim ***** válasza:
0%

Suba a subához, guba a gubához. Hazasodjon csak mindenki a saját vallásabelijével. Ha másik vallású hoz megy meg keresztelkedjen át.

Ha valaha egy ortodox vagy katolikus fiúhoz mennék én biztos hogy hamarabb csinálnék belőle reformátust mint ő belőlem katit. Én nem fogadnék meg semmit a papnak,előbb legyen protenstans és csinálnánk refi esküvőt.

A református papok nyitottak minden vallással és felekezettel szemben. olyan nincs hogy egy ref pap.a szoszeken pocskondiazza a katolikusokat vagy az ortodoxokat. De fordítva annál inkább. Aki mást mond az hazudik.

2021. okt. 4. 22:46
 20/32 anonim ***** válasza:
A vallástalanság is opció
2021. okt. 4. 23:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!