Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Számodra mi a biblia? Isten...

Számodra mi a biblia? Isten üzenete az emberiséghez?

Figyelt kérdés
2021. szept. 23. 07:02
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:
60 tudom, csak gondoltam hátha kapunk valamit
2021. szept. 23. 22:52
 62/63 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Számomra Isten Szava. Alapos tanulmányozás után ismertem ezt fel. Isten ’a teljes Írást’ a szent szelleme, vagyis tevékeny ereje által ihlette. A szent szellem működött bizonyos férfiakon, arra indítva őket, hogy lejegyezzék Isten üzenetét. Ezért mondhatta Péter apostol a következőket a Bibliában található próféciákról: „először is tudjátok azt, hogy az Írásnak egyetlen próféciája sem származik valamilyen egyéni értelmezésből. Prófécia ugyanis soha nem hozatott ember akaratából, hanem Istentől szóltak emberek, amint a szent szellem vezette őket” (2Pt 1:20, 21).

Egyetlen érdekesség: A Biblia 66 könyvből áll, amely 1600 éven át íródott, mintegy 40 ember által. Mózes leírta az első könyve elején azt, hogyan fogja Isten megsemmisíteni Satánt a lázadása miatt. Ez egész Biblia azt a folyamatot írja le, ahogyan Isten ezt a szándékát lépésről lépésre véghezviszi, és a Jelenések könyve, amely utolsó könyve a Bibliának, már azt is leírja, hogyan, ki által teszi ezt meg Isten.

És itt csak egyetlen egy bizonyíték az isteni ihletettségére.

2021. szept. 24. 11:30
 63/63 anonim ***** válasza:
Biblia jelentése könyvek, vagyis egy könyvtár, 66 könyvvel. Isten által ihletett, Isten igéjét tartalmazza; de nem tartom minden szavát egyformán ihletettnek és örökérvényűnek. Az Ószövetségben próféciákat és előképeket, szimbólumokat tálunk, amiket Jézus mint Messiás beteljesített. Jézus tanításainak magas szellemiségén kívül még ez igazolja Isten általi ihletetettségét.
2021. szept. 24. 17:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!