Nem hívők és hívők egyet értetek ezzel az igével?
Nem hívők és hívők egyet értetek ezzel az igével?
„Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete. Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, a szem kívánsága, és az élettel való kérkedés, nem az Atyától, hanem a világtól van. A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is; de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
1János 2:15-17
Vannak hívő akik szerint nem itt hanem a halál utan kell boldognak lenni
Eríggyéééé mán innenn té!
Szektás
Sokáig jártam hit gyülibe ismerem ezt az igét is,de ezt akkor sem tudtam hova tenni meg most sem,három évet elvett az életemből ez a f..ág mármint a hívő élet.
Láttam nagyon boldog hívőket akik a szerint éltek ahogy megvan írva,de láttam nagyon sok nyomorultat mint én,akinek ezek a tanítások csak ártottak.
Egyetértek amúgy az elsővel...isten folyamatosan üti egyik szavával a másikat (bár nem ő írta a Bibliát) de az egész olyan mint valami korlátozás az emberek részére ne csináld ezt,ne csináld azt,ha mindent betartasz a végén SEMMIT még megmozdulni sem szabad...De ha mégis csinálsz valami f..áot isten megbocsát érted?
Szóval menjen a p..ba az egész,az sem érdekel ha a pokolba fogok megpusztulni,de ennyi f..ágot én még 1-szer nem fogok végig hallgatni/csinálni.
28f
Szerintem ez a mentalitás tipikusan az, ami csak később került bele a bibliába kapzsi királyok és uralkodók által, akik rendszeresen nyúlkáltak bele a könyvbe.
Ugye nem jó az, ha az emberek, akiket épp próbálsz kizsákmányolni, szeretnek élni. Ha rajtuk élőskodsz, akkor azt akarod, hogy az emberek isten miatt saját akaratukból akarjanak szenvedni, vessék meg a testi örömöket (nem csak a szexet, hanem a teli hasat és egészséget is) és akkor akarjanak boldogok lenni, amikor már meghaltak, ami beteg egy mentalitás.
Képzeld el mekkora nonszensz az, hogy teremt egy végtelenül bölcs entitás egy világot tele csodákkal, majd azt mondja, hogy "nem élvezheted ki a teremtésemet. hajtsd le a fejed, és imádkozz egy életen át"
Nem; ez emberi gondatmenet - emberi érdekeket tükröz.
Mindenkinek ezt tanították aki hit gyülibe járt,figyeld a te döntésed,de kétszer is gondold meg ezt az egészet mert nincs bizonyíték arra hogy tényleg létezik isten.
Okés volt egy Jézusunk de őt is ki látta? De mindegy is ennyiből űrlény is lehetne,hogy feltámadott meg stb...de ez is mekkora köcsögség amúgy.
Lejön a földre megmutatja hogy ő örökké és mi viszont meghalunk :D de elhozza a békét KÖSZ.
A normális tanácsok segítik és javítják az életet.
Ez nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!