Melyik vallást gyakorlod?
#22.
Tehát az iszlám és egyes judaizmusok túlvilágképében nem hiszel. De melyik vallásban hiszel? Több újpogányság, megint egyes judaizmusok, a hinduizmus, a buddhizmus, a taoizmus sok ága és a sintoizmus egyes elképzelései hisznek a reinkarnációban.
Szinkretista vagyok, innen-onnan is elfogadok bizonyos dolgokat, tanokat.
Egyik valláshoz sem kötődök, mert mindnek megvannak a maga hibái.
Lásd pl. itt:
20 éves koromig keresztény voltam, mert ilyen családban nőttem is fel, aztán a következő 20 évben már útkeresésben voltam, rengeteg vallási könyvet elolvastam, valamennyi világvallást tanulmányoztam és mára eljutottam oda,
hogy egy kicsit keresztény vagyok, kicsit hindu, kicsit buddhista, kicsit újpogány...
Ajánlom a figyelmedbe ezt a könyvet: Szvámi Sivánanda: Utak a boldogsághoz. Foglalkozik valamennyi nagyobb vallással és megpróbálja megkeresni mindben, ami jó, és foglalkozik a keleti vallások főbb témáival is. Ír a valódi vallásról, amely nem kötődik egyik felekezethez sem.
Ateista vagy agnosztikus viszont nem leszek eztán sem, annál több tapasztalatom van a spirituális életről és a vallásról.
#24.
Hasonló hitrendszered lehet, mint a sokáig világvallás manicheusoknak. A vallásuk elfogadta Buddha, Zarathrustra, Jézus, egyes hindu tanítók, az ószövetségi zsidó próféták, illetve később, a középkorban, amikor üldözték és tűzzel-vassal irtották őket, már Mohamed néhány tanát is. A fő prófétájuk Mani volt és a vallás alapja a gnoszticizmus (ami sok történész és teológus szerint a kereszténység hellenizálásával jött létre), az aszkétizmus és a felsorolt tanok betartása volt.
Jól ismerem a manicheizmust,
nálam még a szinkretizmushoz az okkultizmus is hozzájön,
amit már pl. az ábrahámi vallások tiltanak.
Az előbbi válaszom folytatva,
a manicheusoknál se volt jellemző pl. az okkultizmus és a mágia, ami engem vonz.
Továbbá én nem veszek úrvacsorát és nem gyónok, nem térítek, mint ők. Meg a világról se mondtam még le teljesen..
Azt is mondhatnám, hogy neohindu vagyok,
hisz ők is, amit más vallásokban igaznak tartanak, átvesznek nézeteket,
kivéve a karmát és reinkarnációt, amiből nem engednek..
Mi a te vallásod, kérdező?
Számomra az Iszlám a legtökéletesebb egyistenhitű vallás. Hiszek a Kegyelmes Allahban, a prófétáiban, az angyalaiban, a könyveiben, a Feltámadás Napjában és a Sorsban.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!