Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallást gyakorlod?

Melyik vallást gyakorlod?

Figyelt kérdés
Lent indokold is meg, hogy miért ezt az utat választottad (ha már választottál)! Figyeljetek rá, hogy mi a definíciója, ha összetettebb a fogalom, mert például sokan vallják magukat ateistának úgy, hogy valójában antiteisták.

2021. szept. 13. 19:43
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Unitárius hitű. (Unitárius univerzalista, és még sámán hitü is vagyok egyszerre)
2021. szept. 15. 14:39
 22/33 anonim ***** válasza:
En a reinkarnacioban hiszek. Nem hiszek olyanban hogy paradicsom. Szerintem unalmas lenne 1 tokeletes vilag.
2021. szept. 15. 18:16
 23/33 A kérdező kommentje:

#22.

Tehát az iszlám és egyes judaizmusok túlvilágképében nem hiszel. De melyik vallásban hiszel? Több újpogányság, megint egyes judaizmusok, a hinduizmus, a buddhizmus, a taoizmus sok ága és a sintoizmus egyes elképzelései hisznek a reinkarnációban.

2021. szept. 15. 18:34
 24/33 anonim ***** válasza:

Szinkretista vagyok, innen-onnan is elfogadok bizonyos dolgokat, tanokat.

Egyik valláshoz sem kötődök, mert mindnek megvannak a maga hibái.

Lásd pl. itt:

[link]

20 éves koromig keresztény voltam, mert ilyen családban nőttem is fel, aztán a következő 20 évben már útkeresésben voltam, rengeteg vallási könyvet elolvastam, valamennyi világvallást tanulmányoztam és mára eljutottam oda,

hogy egy kicsit keresztény vagyok, kicsit hindu, kicsit buddhista, kicsit újpogány...

Ajánlom a figyelmedbe ezt a könyvet: Szvámi Sivánanda: Utak a boldogsághoz. Foglalkozik valamennyi nagyobb vallással és megpróbálja megkeresni mindben, ami jó, és foglalkozik a keleti vallások főbb témáival is. Ír a valódi vallásról, amely nem kötődik egyik felekezethez sem.

Ateista vagy agnosztikus viszont nem leszek eztán sem, annál több tapasztalatom van a spirituális életről és a vallásról.

2021. szept. 16. 13:45
 25/33 A kérdező kommentje:

#24.

Hasonló hitrendszered lehet, mint a sokáig világvallás manicheusoknak. A vallásuk elfogadta Buddha, Zarathrustra, Jézus, egyes hindu tanítók, az ószövetségi zsidó próféták, illetve később, a középkorban, amikor üldözték és tűzzel-vassal irtották őket, már Mohamed néhány tanát is. A fő prófétájuk Mani volt és a vallás alapja a gnoszticizmus (ami sok történész és teológus szerint a kereszténység hellenizálásával jött létre), az aszkétizmus és a felsorolt tanok betartása volt.

2021. szept. 16. 16:24
 26/33 anonim ***** válasza:

Jól ismerem a manicheizmust,

nálam még a szinkretizmushoz az okkultizmus is hozzájön,

amit már pl. az ábrahámi vallások tiltanak.

2021. szept. 16. 17:15
 27/33 anonim ***** válasza:

Az előbbi válaszom folytatva,

a manicheusoknál se volt jellemző pl. az okkultizmus és a mágia, ami engem vonz.

Továbbá én nem veszek úrvacsorát és nem gyónok, nem térítek, mint ők. Meg a világról se mondtam még le teljesen..

Azt is mondhatnám, hogy neohindu vagyok,

hisz ők is, amit más vallásokban igaznak tartanak, átvesznek nézeteket,

kivéve a karmát és reinkarnációt, amiből nem engednek..

Mi a te vallásod, kérdező?

2021. szept. 16. 19:08
 28/33 A kérdező kommentje:
Én arról nem fogok itt állást foglalni, ahogy már többször is leírtam.
2021. szept. 16. 20:39
 29/33 anonim ***** válasza:

Számomra az Iszlám a legtökéletesebb egyistenhitű vallás. Hiszek a Kegyelmes Allahban, a prófétáiban, az angyalaiban, a könyveiben, a Feltámadás Napjában és a Sorsban.

Abdullah

2021. szept. 16. 20:42
 30/33 anonim ***** válasza:
Unitarizmus (biblikus)
2021. okt. 5. 16:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!