Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallást gyakorlod?

Melyik vallást gyakorlod?

Figyelt kérdés
Lent indokold is meg, hogy miért ezt az utat választottad (ha már választottál)! Figyeljetek rá, hogy mi a definíciója, ha összetettebb a fogalom, mert például sokan vallják magukat ateistának úgy, hogy valójában antiteisták.

2021. szept. 13. 19:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Mi van ha én már nem gyakorlom, hanem már rendesen csinálom?
2021. szept. 13. 21:25
 12/33 anonim ***** válasza:

"A tao egy végtelen út, egy erő, ami a legősibb hatalom, ami egyszerre teremt és rombol, vezet, illetve az egyensúlyra, a rendszerre törekszik."

Azt ismétled, amit a szádba tettek. Amit olvastál.

Más gondolatait másolod. Nem gondolkodsz!

Bizonyítsd be, hogy a tao az, ami. Amit leírtál.

2021. szept. 13. 21:28
 13/33 anonim ***** válasza:

"Ő ott van, ahol lenni akar, de a keresztények Szentlelke ott van mindenhol."

Egy újabb másolat. Semmi önálló gondolat!

Miért kéne ott lennie a szentléleknek mindenhol?

Gondolkodj, ne ész nélkül add vissza más gondolatait.

2021. szept. 13. 21:30
 14/33 A kérdező kommentje:

#8. #9.

Te nem vagy képben még a keresztény, vagy protestáns szóhasználattal keresztyén teológiával sem, nemhogy még azon belül a kálvinista vagy református teológiával a válaszaid alapján (ez nem sértés). Református vallás nincsen, kereszténység van, aminek az egyik felekezete a kálvinizmus. Minden keresztény egyház Jézustól, Keresztelő Jánostól és az ókeresztényektől származik.

#10.

Honnan vetted, hogy vallásos vagyok? Én itt most nem fogok a vallási hovatartozásomról írni, mert a Gyakorikérdések.hu-n divat mindig az ellenkező véleményt hangoztatni. Én annyit mondhatok ezzel kapcsolatban, hogy meg tudom indokolni a vallással kapcsolatos nézeteim.

#12.

Igen és örülök is neki, hogy így érzed. Sokat olvastam és hallgattam olyanokat, akik jártasak a vallás témában, teológiában, vallástudományban és szilárd tényeket írok. Én nem vallásalapító akarok lenni. Nem is hittérítő. A vallások bizonyos emberek gondolatainak és tanításainak követésére épülnek. A taoizmus, például Lao-ce tanításaira épül. Ő volt a vallásalapító, ő adta a hozzá társuló filozófiai löketet is. Ő egy rejtélyes, ókori, kínai mester volt, aki nagyon bölcs volt. A történet szerint egy nagyon, a korában még Ázsiában is ritka idős, levéltáros, filozófus és író volt, megszökni készült, amikor egy katona, egy őr felismerte őt az álruhájában és megkérte, hogy jegyezze le bölcsességeit (ez az írás a Tao-tö-king), majd utána soha senki nem látta többet, világgá ment és eltűnt a hegyekben. A tao nem az, amit leírtam. A tao egy annyira ősi út, egy ősi fogalom, hogy régebbi még a beszédnél is, ezért szavakkal nem is lehet (pontosan) leírni. A taoról részletesen olvashatsz Lao-ce: Tao-tö-kingjében.

#13.

Én itt, ennél a kérdésnél nem is fogok a saját, önálló vallási véleményeimről írni. Szóval arra várhatsz... A Biblia, az Újszövetség és az apostolok írásainak tanúsága szerint az Úr, 10 nappal a mester, a megváltó mennybemenetele és 50 nappal a mester megfeszítése után leküldte a Szentlelket a Földre, amelytől a keresztény hívek erőt vettek és átjárta őket az Isten, hisz a Szentlélek, Isten egyik személye, a Szentháromság egyik személye. Ő minden embert megszáll, ha szívéből az Urat szolgálja és hozzá méltó életet él.

2021. szept. 13. 22:16
 15/33 anonim ***** válasza:

14-es választ tekintve, üres fecsegést hallhattunk, konkrétumok nélkül. Szokásos másolat, önálló gondolatok nélkül. Amit a szádba tettek, azt adod vissza.

Egyeseknek gondolkodni nagyon nehéz.

2021. szept. 14. 03:45
 16/33 anonim ***** válasza:
46%
sátánista
2021. szept. 14. 10:11
 17/33 anonim ***** válasza:

"Minden mögött ott a hit, tehát nem létezik olyan ember, aki nem hisz a hitben, mert az is hit, hogy nem hisz a hitben."

Ez a mondat nem igaz.

Az nem hit, ha te eszel egy nem almát, akkor nem mondhatod, hogy almát ettél, mivel pont arról van szó, hogy nem almát ettél.

Ha valaki nem hisz valamiben, akkor az nem azt jelenti, hogy hisz a nem hitben.

Hinni valamiben azt jelenti, hogy nincs rá OBJEKTÍV bizonyítékod, de ennek ellenére az adott dolgot igaznak tekinted.

Amikor te nem hiszel abban, hogy a Föld lapos, mert tudod, hogy geoid, akkor te nem azt hiszed, hogy nem hiszel, meg nem abban hiszel, hogy geoid.

"Aki hisz egy vallásban, az bizonyítani is tudja, hogy miért hisz."

Nem, el tudja mondani, hogy miért hisz, de bizonyítani nem tudja.

Nem tudja bizonyítani, hogy miért az a vallás a tuti. Nem tudja bizonyítani, hogy az indoklása megtörtént, úgy történt meg, és amiatt a vallás miatt volt-e.

2021. szept. 14. 10:36
 18/33 A kérdező kommentje:

#17.

Éppen az elmondásra, illetve a szubjektív bizonyítékokra gondoltam, az adott ember szemszögéből. Példának okáért, ha egy személy életében nagyon mély pontra kerül és ellátogat egy templomba/mecsetbe/szentélybe/bármilyen vallási helyszínre és az valamilyen szemszögből megváltoztatja az életét és nagyon nagy hatást gyakorol rá vagy ha egy embernek segítettek már valaha a természet feletti erők, amiben hisz, az az adott ember számára lehet egy bizonyíték, a hitének igazolására. Vagy ha valamiért csalódott a vallásokban, vagy egyszerűen elhagyta a hitét, annak lehet ez egy bizonyíték arra, hogy miért nem igazak a hitek.

2021. szept. 14. 17:02
 19/33 A kérdező kommentje:

#15.

"14-es választ tekintve, üres fecsegést hallhattunk, konkrétumok nélkül."

Már akinek üres fecsegés... Konkrétumok? Pont én vagyok az, aki CSAK konkrétumokat írt. Szilárd tényeket, szubjektív gondolatok, egyéni vélemények nélkül, illetve a saját vallásról és hitről alkotott véleményem nélkül.

"Szokásos másolat, önálló gondolatok nélkül. Amit a szádba tettek, azt adod vissza."

"Szokásos másolat" a legtöbb tudományág és a tanulás is ennyi erővel. Ki tette a számba? Én tanulok és az egész életemben tanulni fogok, mert csak akkor fejlődik az ember. Tényeket írok, sarkítások nélkül vallásokról, a vallások felépítéséről. A vallástudomány és a teológiák nagy része erről szól.

"Egyeseknek gondolkodni nagyon nehéz."

Nyugodtan alacsonyíts csak le... Ha már itt tartunk, neked elég csekély lehet a szövegértésed, ha ennyi jött le abból, amit írtam. Van véleményem, de nem fogom itt leírni, mert nem ez a cél.

2021. szept. 14. 17:23
 20/33 anonim ***** válasza:

Viszont a bizonyítás az objektív és nem szubjektív. Ha te bizonyítasz valamit, akkor annak objektívnek kell lennie.

Amit írtál az indoklás.

2021. szept. 15. 08:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!