Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Amilyen az adjon Isten, olyan...

Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten?

Figyelt kérdés
Ez nem a szemet szemért elv, ami szembe megy a megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrelre?
2021. szept. 12. 14:38
 1/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Isten mindketot elvarja hiveitol (es mindekitol)

szemet szemert elvnek is egyszerre ercenyesulnie e kell a szemert kenyeret elvel

2021. szept. 12. 14:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Nekem ez nem áll össze. Ha pl valakit megvernek az is gyepálja el az illetőt az egyik elv szerint. A másik elv szerint pedig ne tegyen semmit. Kicsit sem ellentmondásos...
2021. szept. 12. 14:56
 3/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

nem semmit hanem jot adjon helyette!

Olyan elv sehol sincs amit irsz hogy "semmit se tegyen"

a masik pedig: szemet szemert egy torveny! tehat onbirasokodast nem takarja!

igy ha elgyapaltak (karosultat) akkor elgyepalhassak masok (a tetest) ha az itelet "jogeros"

2021. szept. 12. 15:08
 4/6 A kérdező kommentje:
🤔 hmm
2021. szept. 12. 15:10
 5/6 KZitus ***** válasza:

Szia

Én inkább úgy értelmezem, amit ad, tesz az ember, olyan jutalmát veszi. Pontosabban így írja a Biblia: „a mit vet az ember, azt aratándja is. Mert a ki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; a ki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet” Galátzia 6:7, 8.

2021. szept. 12. 19:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát meglepő, ha ennyire nem ismerjük a közmondásainkat.

Jelentése: Amikor elmész valahová, ott viselkedni fogsz valahogyan. A válasz ennek megfelelő lesz. Például tisztelettel bekopogsz, és illően kérsz valamit. Nagy eséllyel megkapod. Vagy bedörömbölsz és otrombán követeled, hogy adjanak valamit. Ráderesztik a kutyát.

Sokan panaszkodnak itt, hogy egyes külföldi helyeken hogy bánnak velük. Én ilyesmit soha nem tapasztatam. Ha zárkózottak is egyes helyeken, pár szó után megnyílnak. Az emberek döntő többsége barátságos.

2021. szept. 12. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!