Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten?
Isten mindketot elvarja hiveitol (es mindekitol)
szemet szemert elvnek is egyszerre ercenyesulnie e kell a szemert kenyeret elvel
nem semmit hanem jot adjon helyette!
Olyan elv sehol sincs amit irsz hogy "semmit se tegyen"
a masik pedig: szemet szemert egy torveny! tehat onbirasokodast nem takarja!
igy ha elgyapaltak (karosultat) akkor elgyepalhassak masok (a tetest) ha az itelet "jogeros"
Szia
Én inkább úgy értelmezem, amit ad, tesz az ember, olyan jutalmát veszi. Pontosabban így írja a Biblia: „a mit vet az ember, azt aratándja is. Mert a ki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; a ki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet” Galátzia 6:7, 8.
Hát meglepő, ha ennyire nem ismerjük a közmondásainkat.
Jelentése: Amikor elmész valahová, ott viselkedni fogsz valahogyan. A válasz ennek megfelelő lesz. Például tisztelettel bekopogsz, és illően kérsz valamit. Nagy eséllyel megkapod. Vagy bedörömbölsz és otrombán követeled, hogy adjanak valamit. Ráderesztik a kutyát.
Sokan panaszkodnak itt, hogy egyes külföldi helyeken hogy bánnak velük. Én ilyesmit soha nem tapasztatam. Ha zárkózottak is egyes helyeken, pár szó után megnyílnak. Az emberek döntő többsége barátságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!