Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondják azt Hogy ha...

Miért mondják azt Hogy ha rosszat cselekedsz Isten megbüntet úgy Hogy elvileg ö teremtett meg mindenkit olyannak amilyen!?

Figyelt kérdés
ez olyan lenne mintha rajzolnék egy zebrát bütetésböl 3 lábat rajzolok neki mert a képen morcos vagy mert csíkos!
2013. dec. 9. 22:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%
Sokszor hallasz olyat hogy én ilyen vagyok, nem tudok változni, de ez nagyon sokszor az illető alacsony akaratereje miatt van, Hitler is egykor még ártatlan kisbaba volt és nem gondolt arra hogy népírtást kéne csinálni.
2013. dec. 9. 22:33
 2/11 anonim ***** válasza:
47%
Arról hallottál már, hogy az ember SZABAD? Ilyennek teremt a Jóisten. Képmásának. Választhat, döntenie kell, amikor valamit tesz -döntenie kell, mit tart helyesnek az adott esetben. A zebrás példázatot nem értem.
2013. dec. 9. 23:41
 3/11 anonim ***** válasza:
31%

Nem kedves Kérdező.

Isten senkit nem teremtett rossznak.

Ha rossz vagy, Te magad döntöttél úgy hogy az leszel, és megteszed azt amiről tudod, hogy nem szabad.

Isten teremtése tökéletes volt mg 3 lázadó el nem döntötte, hogy keresztbe tesz Istennek, és evvel lényegében magukkal szúrtak ki.

Mert Istent nem lehet "eltenni" láb alól.

Isten sosem volt morcos, Ő boldog Isten és örömét leli a szép dolgokban.

Ám ha jogos a haragja mert rosszul döntöttél, azt ugyan miért neki tulajdonítod,

Te döntöttél úgy nem Ő.

2013. dec. 10. 00:19
 4/11 openyoureye ***** válasza:

Teljesen egyetértek az előttem szólókkal, sőt. Kiegészíteném azzal, hogy nem is biztos, hogy megbüntet a rossz cselekedeteid miatt. Mondjuk meg kell jegyezni, hogy én nem hiszek a pokol létezésében. Nonszensznek tartom, hogy pár évnyi "rosszalkodás" miatt Örökké szenvedjek. Ha valóban így lenne, akkor Istent nem lehetne igazságosnak, jóságosnak nevezni :)

Azért is gondolom úgy, hogy nem feltétlen büntet meg a rossz cselekedeteid miatt, mert ha egy olyan családba születsz ahol a szülők alkoholisták, nem törődnek veled és lopnod kell hogy megélj akkor ember legyen a talpán aki ilyen helyzetből fel tud állni és később nem lesz visszaeső bűnöző. Persze ettől még lehet törekedni a jóra, hogyha nem is a legjobb az életkörülményed. Életed után mikor elemzik az életed úgysem tudod kidumálni, hogyha valamit önzésből, kicsinyességből, vagy irígységből tettél.

2013. dec. 10. 05:35
 5/11 anonim ***** válasza:

én sem értem, kedves kérdezö, mit akar jelenteni a zebrás találós.

Csatlakozom a többiekhez, én sem értek veled egyet. Nézd Isten az embert szabad akarattal ruházta fel, de ugyanakkor törvényeket is adott nekünk, és rajtunk múlik, hogy betartjuk-e. Néhány ezer évvel ezelött az Izraelitáknak adott törvényeihez hozzáfüzte: "Elödbe adtam az éleletet és a halált, de válaszd az életet, hogy élhess 5.Mózes 30:15,16

Minket szabad akarattal ruházott fel Jehova Isten. Magasan fölötte állunk az állatok ösztönszerü viselkedésének. Például összel a madarak nem mondják, no apa anya, repülünk-e Afrikába? Ök repülnek, be vannak rá "programozva".

Nem ülhetek dacosan a sarokba, sajnálkozva magam felett, ha esetleg dohányzok, vagy túlviszem az alkoholfogyasztást, hát Istenem ne büntess meg engem, ne kapjak tüdörákot a te bajod, hogy lusta, vagy tolvaj vagyok....ugye?

2013. dec. 10. 09:48
 6/11 titak ***** válasza:

Azt, hogy Isten megbüntet csak a papok mondják. Ha nem akarsz büntetést menj el gyónni és adakozz, vagy szentelj áldozatot Isten oltárán (manapság már ezt is pénzben mérik).

"Isten teremtése tökéletes volt mg 3 lázadó el nem döntötte, hogy keresztbe tesz Istennek.."

Ez még propaganda dumának is rossz. Isten olyannak akarta teremteni az embert mint Ő maga, csak ez valahogy nem sikerült neki. Ezért leküldte Lucifert a "fényhozó hajnalcsillagot"(Jézust[?] Jel.22, 16.), hogy javítsa ki a hibát.

Hogy is mondta Isten az ember állítolagos "bűnbeesése után?: /I.moz.22.>"És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy,..." - Ezek szerint a "gyártási hiba" ki lett javítva

De akkor miért lett mégis kiüldözve az első emberpár az Édenből?: Válasz a mondat folytatásában található:/I.moz.22-23.>"... Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakasszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen: Kiküldé őt az Úr Isten az Éden kertjéből,..."

Minő meglepetés! Ádám és Éva a hiedelemmel ellentétben mégsem voltak örök életűek?

2013. dec. 10. 10:08
 7/11 anonim ***** válasza:

1. isten nem létezik.

2. ha létezik, akkor meg csak büntet függetlenül attól, hogy jót vagy rosszat cselekszel.

2013. dec. 10. 12:55
 8/11 anonim ***** válasza:

Arról maga az ember tehet,ha rosszat cselekszik(bár tegyük hozzá,relatív fogalomról van szó)

Viszont megbüntetni nem fog,mivel ő alkotott minket olyanra,hogy a mennyet,és a poklot is magunkban hordozzuk.Mert minden ember ilyen.Az,hogy mi jut benne érvényre általában,az nagyrészt tőle függ.

2013. dec. 10. 16:11
 9/11 anonim ***** válasza:

A büntetésnek nem az a célja, hogy Isten porba sújtsa az embert, hanem az, hogy az ember tanuljon a hibáiból.

Nézd, egy anya is ad büntetést a gyerekének, ha rosszat csinál, tanítási célzattal, és arra sem lehet azt mondani, hogy minek szült ez gyereket, ha most meg bünteti.

2013. dec. 10. 17:37
 10/11 sandor76 ***** válasza:

Sok vallasban megfelemlitesbol.

Ugyanakkor allitott fel szabalyokat amiket ha betartunk jol lessz dolgunk.

pl;engedelmesseg.

Az elso emberpar is megkapta a szabadakaratot,ahogy mi is.

Ok nem engedelmeskedtek,egy egyszeru keresnek[parancsnak].

Ok tokeletesek voltak,ellen tudtak volna allni a kisertesnsk,de nem tettek.

A buntetest elszenvedtek,meghaltak.

Nekunk viszont lehetoseget adott arra,hogy mi is tudjuk bizonyitani az engedelmessegunket,a parancsai megtartasaval.

Ezek a mi javunkra vannak,de ha megszegjuk,magunknak artunk vele,ahogy Adam-Eva tette.

pl;dohanyzas,tulzott alkohol,drogozas..

Tovabba lopas, gyilkossag,es minden amit az emberi torveny is elitel.

Ezek nem azt jelentik ,hogy Isten buntet.

Mi sajat magunkat.

Mert nem tesszuk amit O elvar ,es a mi hasznunkra lenne.

Mas kerdes a szandekossag ,es a tudatlansag vetke.

Az elsore nincs bocsanat ,a masodikra igen,amennyiben tudjuk,ertjuk,es felhagyunk annak cselekvesevel.

Ehhez jarul Jezus valtsaga,hogy alapja legyen a buneink bocsanatanak,es ujra legyen lehetosegunk orokke elni.

2013. dec. 10. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!