A Biblia vagy Isten szerint is bűn a homoszexualitás?
A Biblia szerint bűn.
Hogy Isten valójában mit gondol róla, azt csak akkor tudjuk meg, ha előtte állunk ...és megkérdezzük, bár nem hiszem, hogy ott és akkor majd pont ez a kérdés juthat eszembe :D
Ezt a teológusok meg tudják beszélni egymás között, széttartó vélemények vannak. Bizonyos egyházak szerint igen, más egyházak szerint nem.
Én egyet tudok: a Bibliát nem ennek kiderítése végett érdemes olvasni.
Ha a Biblia csak egy irodalmi mű, akkor tök mindegy, mit tart bűnnek.
Ha Isten szava, akkor a 2 ugyanaz, tehát Isten szerint is bűn.
Ha létezne isten, akkor nem hagyná, hogy évszázadok óta gyilkoljanak a nevében.
A tömeggyilkosságokhoz képest valószínűleg a homoszexualitás elenyésző lehet.
No meg azt mondják, hogy isten minden gyermekét szereti.
A tízparancsolat pedig azt hirdeti, hogy “ne paráználkodj!” Ami azt takarja, hogy ne törj házasságot. Ergo a félreqúró apukák meg anyukák nagyobb bajban vannak, mint a homik.
Nem értem miért kell lepontozni az olyan válaszokat, akik leírták mit mond erről a Biblia.
Nem az volt a kérdés, hogy hiszel e benne, vagy sem, vagy hogy mennyire gondolod álszentnek az egész vallást, hanem hogy mit ír a könyv a feltett kérdésről...
Nem szeretek lepontozgatni, de én lepontoztam azt, aki azt írta, hogy a Biblia szerint bűn, mert ez így számomra vállalhatatlanul egyoldalú értelmezése a bibliai szövegeknek. Akkor nem pontoztam volna le, ha úgy írod:"az én értelmezésem szerint bűnnek tartja".
A kérdésről korántsem egységes a teológusok és egyházak álláspontja, bizonyos egyházakban még papok is élhetnek meleg házaságban.
(3-as voltam.)
A Biblia kifejezetten negatív hangnemben említi
Persze lehet ezeket másként értelmezni (mint az teszik is kisebb egyhazak)
Jézus a szeretet említi a legfőbb parancsnak, akkor viszont teljesen mindegy mit ir a Biblia, Isten úgy szeret minden embert mint saját gyereket. Akar milyen bunt követ el.
Igen, egyértelműen kimondja. Ezt hogy lehet másképp értelmezni?
(3Mózes 18,22) „Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az.”
(3Mózes 20,13)„Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!