Lehet, hogy rossz kategória, de a biblia szerint ez bűn?
Mint első is írta, mindenkinek hajlama van a bűnre, a bűnös cselekedetekre. Az ember így születik, mint írja a Biblia; "bűnben születtem, anyám vétekben fogant engem".
Ha valaki nem követi a bűnt, akkor nem vétkezik. Ha pedig elköveti a bűnt, akkor szívből jövő bűnbánat és a bűn megvallása után Isten megbocsájt.
Nagyjából igen. De ha esetleg nem bánnák és vallanák meg tettüket sem tudjuk hova kerülnek.
Dönts el vagy boldogtalan leszel egy életre és a biblia szerint élsz, vagy kiéled a vágyaidat. A melegség és a keresztény vallás nem összeegyeztethető. Én meleg vagyok és nem érdekelnek a vallások. Amúgy az összes csak arra jó hogy lekorlátozza az embert. Ezt ne csináld azt ne csináld....
Legyél boldog akivel akarsz ne törődj a vallással és mások véleményével se.
Szia!
Valóban rossz a kategória, de csak azért, mert a bibliából akarod megtudni, hogy helyes vagy sem a homoszexuális.
A Biblia egy könyv gyűjtemény, amelyben az ótestamentumi, zsidó morál szerinti részében megkövezés jár érte, míg Jézus Krisztus szóba sem hozza a szexuális irányultságot.
Azért számolják bűnnek, mert természetellenes, ergo férfi és férfi nem tud utódot létrehozni.
Amúgy meg, ha meleg van, akkor az benned van, és nem tudod csak úgy, hipp-hopp elfelejteni. Más nézetek szerint meg pont ilyennek lettél teremtve. Egyébként a keresztény vallás előnye, hogy úgy értelmezed, ahogy akarod, és ezt sokan meg is teszik. Ne add fel önmagad sohasem, akkor sem, ha egy vallás mondja azt! Egyébként benne van a Tízparancsolatban. Minden más a te döntésed.
És nem szabad elfelejteni, hogy sok bibliai törvény egy ókori sivatagi nép törvényei. Meg azt sem, hogy pont a Biblia szerint az ember szabad akaratot kapott.
A homoszexualitás genetikai eredetű hajlamosság, szexuális orientáció. Nem átnevelhető, idomítható dolog. Max elfojtható, de abból mentális zavarok, betegségek és boldogtalanság származik majd.
A Biblia a történelem legtöbbször átírt mesekönyve.
Egy könyv, amit olyan emberek írtak, akik azt gondolták, hogy a Föld lapos, és sárkányok vannak a horizonton. Szóval ez a könyv "nem mondd semmit", ami megoldást jelentene erre. Bűn, mert valaki ilyennek született? Komolyan? Ez lenne a szeretet vallása? Jaaj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!