Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet, hogy rossz kategória,...

Lehet, hogy rossz kategória, de a biblia szerint ez bűn?

Figyelt kérdés
A biblia szerint ez még mindig bűnnek számít? Ha valaki homoszexuális, de Istent szeretné követni, ezért megváltozik, és elfelejti ezt a hajlamot! Csak a homoszexuális cselekedetek számítanak bűnnek? Vagy az is ha az ember az, de próbál változni, és semmi homoszexuális dolgot nem csinál?

2018. febr. 14. 19:50
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Akkor a homoszexualitás nem bűn? Összezavarodtam, valaki írjon rám priviben kérem!
2018. febr. 15. 16:17
 22/29 Pietrosol ***** válasza:
40%

Szia!

Nem. Azért éled meg bűnként, mert tudatlan bűntudatkeltők presszionálnak.

2018. febr. 15. 16:27
 23/29 anonim ***** válasza:
23%

"Akkor a homoszexualitás nem bűn? " Attól függ kit kérdezel. Ha bigott valásosokat, akkor gyorsan megkapod majd hogy de , bűn, meg bűn kiélni, meg pokolra kerülsz ha nem erőszakolod magadra az ő értékrendjüket. Ha a reális józan ész szerint kérdezed, akkor nem bűn. Nem nagyobb mint hogy szőke vagy, vagy barna, fekete vagy kék a szemed.. Ez egy adottság. Az hogy néhány primitív dogma elítél egy kisebbséget, még nem teszi bűnné a homoszexualitást.

Van egy nagyon jó film, igaz történeten alapul: a címe Imák Bobbyért. Érdemes megnézni, érdemes elgondolkodni hogy hogy a bigottan vallásos, önálló gondolkodásra képtelen környezet minek teszi ki a homoszexuális fiatalokat. Ez NEM a szeret vallása, hanem a kirekesztés, gyűlölet, ítélkezés vallása.

https://www.youtube.com/watch?v=Ki0v-M6s_aI

2018. febr. 15. 16:41
 24/29 Lacás1976 ***** válasza:
39%

23 as teljesen egyetértek veled tök jól leírtad. Én a is ezért nem vagyok vallásos.

Kedves kérdező ne bűnnek éld meg ha fiúkkal szexelsz mert nem az :)

2018. febr. 15. 17:07
 25/29 anonim ***** válasza:
60%

Úgy látom, valami bigott. homofób lepontozott. Írnék pár nevet:

Bobby Griffit- a saját, elvakultan vallásos anyja kergette a halálba

Julhas Mannan -homofóbok ölték meg, mert ki mert állni a meleg fiatalok ügyéért.

Zachary Dutro-Boggess. Négy éves volt amikor agyonverte a saját anyja: a nő homofób volt, fejébe vette hogy a kicsi meleg. [link]

Matthew Shepard: a homofób évfolyamtársai ölték meg. kikötözték, összeverték, majd otthagyták -szegény fiú hat nap múlva, a kórházban halt bele a sérüléseibe, addig volt ereje az életéért küzdeni.

Ahmet Yildiz- a saját apja gyilkolta meg, mert nem volt hajlandó bujkálva, önmagát megtagadva élni.

Lehet lepontozni, hogy nem hangoztatom az ostoba keresztény dogmákat, de tény: a melegek senkinek sem ártanak a beállítottságukkal. A kereszténység, meg az elvakult gyűlölködés viszont számtalan gyilkossághoz vezetett.

Van valaki aki elhiszi hogy a melegek "bűnösek" Azok meg aki rájuk akarja erőszakolni hogy ne éljenek szabadon, azok jók? És most mindegy hogy homofóbokról, vagy keresztényekről van szó. Mindkettő erőszakot követ el a kipécézett csoport ellen, mentálisan, vagy fizikailag is. NEM a melegekkel van gond.

2018. febr. 15. 19:19
 26/29 Ozcar ***** válasza:

Jól értelmezed, nem a hajlam a bűn, hanem a cselekedet.

Ilyen esetben az önmegtartóztatás fontos. Bármivel kapcsolatban lehetnek bűnös kívánságaink, de ha nem cselekedjük meg, nem válik azzá. Ellen kell állni, önmegtartóztatást kell folytatni.

2018. febr. 16. 21:02
 27/29 A kérdező kommentje:
Ha nem csinálok homoszexuális cselekedeteket, hanem csak fantáziálok róla, és maszturbálok, az annak számít?
2018. febr. 17. 13:29
 28/29 Ozcar ***** válasza:
0%
Az önkielégítés alapból paráznaság...Akkor is, ha nem homo irányultságú.
2018. febr. 19. 23:30
 29/29 Lacás1976 ***** válasza:

Ozcar ha már az önkielégítés is bűn akkor mindenki bűnös :)

ÉBRESZTŐ ez már nem a sötét középkor miért akartok önsanyargatásban és boldoganságban élni???

Kedves kérdező ha majd teljesen elfogadod magad akkor nem fogsz ilyesmiken agyalni. Nekem is időbe telt míg elfogadtam magam az elején tagadtam, meg akartam változni.... Ma akkor se lennék"normális" ha lehetne nekem így jó. Szinte már szánom a heteró pasikat amikor látom hogy a nők ugráltatják őket és semmi életük nincs.

2018. febr. 20. 07:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!