Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet, hogy rossz kategória,...

Lehet, hogy rossz kategória, de a biblia szerint ez bűn?

Figyelt kérdés
A biblia szerint ez még mindig bűnnek számít? Ha valaki homoszexuális, de Istent szeretné követni, ezért megváltozik, és elfelejti ezt a hajlamot! Csak a homoszexuális cselekedetek számítanak bűnnek? Vagy az is ha az ember az, de próbál változni, és semmi homoszexuális dolgot nem csinál?

2018. febr. 14. 19:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%
Szerinted átírták a bibliát mióta kitalálták ezt a marhaságot? Nem? Akkor még mindig a kétezer éves mese van érvényben...
2018. febr. 15. 13:40
 12/29 anonim ***** válasza:
26%

"Korszerű-e a Biblia?

Laura Schessinger egy amerikai rádiós műsorvezető, aki egy lelki tanácsadó műsort vezet. Nemrég, mint buzgó keresztyén azt mondta, hogy a homos**xualitás megbocsáthatatlan bűn, "MERT" Mózes harmadik könyve (A léviták egyházi szolgálatáról) [3 Móz. 18,22] szerint utálatos az.

Ezen felbuzdulva ragadott tollat egy Jake nevű hallgatója:

"Kedves Laura doktor!

Nagyon köszönöm azt az önfeláldozó fáradozását, amit annak érdekében tesz, hogy Isten törvényeit az emberekhez közelebb hozza. Sokat tanultam a műsoraiból, és megpróbálom ezt a tudást minél több emberrel megosztani. Ha például valaki megpróbálja homos**xuális életvitelét előttem megvédeni, egyszerűen emlékeztetem [3 Móz. 18,22]-re, ahol világosan le van írva, hogy ez bűn, és ezzel véget is vetek a vitának. Mindazonáltal néhány törvény értelmezésében és végrehajtásában szükségem lenne a tanácsára.

a) Ha az áldozóoltárnál bikát áldozok, tudom a [3 Móz. 1,9] illetve a [3 Móz. 1,17]-ból, hogy az Úrnak kedves illatú az. A problémát a szomszédaim jelentik, akiknek ez az illat egyáltalán nem kedves. Leölhetem-e őket?

b) Szeretném a lányomat eladni rabszolgának, amint ezt [2 Móz. 21,7] megengedi. Ön szerint mi lenne a méltányos ár érte manapság?

c) Tudom, hogy nem szabad olyan nővel kapcsolatot teremtenem, aki a havibaj tisztátalan állapotában van [3 Móz. 15,19-24]. A probléma csak az, hogy miből lehet ezt tudni? Megpróbáltam megkérdezni, de a legtöbb nő nagyon pikírten reagált a kérdésre.

d) [3 Móz. 25,4 4] kijelenti, hogy szomszédos nemzetségek fiai és lányai közül vehetek magamnak rabszolgákat. Az egyik barátom szerint ez a törvény a mexikóiakra érvényes, de a kanadaiakra nem. Meg tudná magyarázni, hogy miért ne lehetnének nekem kanadai rabszolgáim?

e) Az egyik szomszédom mindig szombaton dolgozik. [2 Móz. 35,2] világosan kimondja, hogy az ilyet meg kell ölni. Erkölcsileg kötelezhető vagyok rá, hogy saját kezűleg öljem meg?

f) Az egyik barátom szerint, az úszószárny és pikkely nélküli vízi állatok (pl. kagylók vagy homár) fogyasztásának bűne [3 Móz. 11,10] nem olyan utálatos, mint a homos**xualitás bűne. Én ezzel nem értek egyet. Állást foglalna ebben a kérdésben?

g) [3 Móz. 21,2 0] szerint ha szembetegségem van, az Úr oltárát nem közelíthetem meg. Be kell vallanom, hogy olvasószemüveget használok. Teljesen élesnek kell lennie a látásomnak, vagy itt van azért egy kis játéktér?

h) A legtöbb barátom vágatja a haját, illetve borotválja a szakállát, beleértve a pajeszát is, holott ez [3 Móz. 19,27 szerint egyértelműen tilos. Milyen halálnemet javasol nekik?

i) [3 Móz. 11,8 ]-ból tudom, hogy ha döglött disznó bőrét illetem, tisztátalan leszek. A kérdésem, hogy szabad-e futballoznom, ha cérnakesztyűt húzok?

j) A nagybátyámnak van egy kis háztájija. Megsérti [3 Móz. 19,19]-et, mert földjébe kétféle magot vet. Ezenkívül a felesége olyan ruhát hord, ami kétféle anyagból (pamut/poliészter) készült. Most tényleg össze kell hívnom az egész gyülekezetet [3 Móz. 24,16], hogy megkövezzük őket, vagy pedig elég, ha egy meghitt családi körben lefolytatott ceremónia keretében megégetjük őket, amint ez azok esetében megengedett, akik az anyósukkal hálnak [3 Móz. 20,14]?

Tudom, hogy Ön ezeknek a törvényeknek nagy ismerője lévén biztosan utat tud mutatni ezekben a kérdésekben. Még egyszer köszönöm, hogy Ön a rádióban végzett munkájával folyamatosan emlékeztet minket arra, hogy az Úr törvényei örökérvényűek és megváltoztathatatlanok.

Az Ön odaadó rajongója: Jake"

"

2018. febr. 15. 13:41
 13/29 anonim ***** válasza:
0%

[link]

íme a fent nevezett hölgy.

2018. febr. 15. 13:43
 14/29 anonim válasza:
25%
16 éves vagyok. Meleg vagyok. És hiszek istenben. Ahelyett hogy avval foglalkozól hogy mások mit akarnak beléd taszítani, inkább avval foglalkozz hogy neked mi a jó. Nyílván Isten nem véletlenül teremtett erre a világra amit az emberek szépen lassan elbasznak. Nekem már nagyon sokat segített és segíteni is fog Isten. Leszarom mások mit mondanak :) Ja és egyébként mindenki azthiszi körülöttem hogy heteró vagyok, pedig van barátom haha
2018. febr. 15. 14:01
 15/29 anonim ***** válasza:
Sajnállak hogy hazugságban kell élned utolsó :( Remélem egyszer eljutunk oda, hogy az emberek nem mások szexuális életével lesznek elfoglalva, és a melegek is nyugodtan megjelenhetnek a párjukkal- ugyanúgy min a heterok.
2018. febr. 15. 14:03
 16/29 anonim válasza:
28%
Miért élnék hazugságban?
2018. febr. 15. 14:10
 17/29 anonim válasza:
0%
Jaaaa hogy nem mehetek a barátommal sehova? Hát igen az elég szar :/
2018. febr. 15. 14:11
 18/29 anonim ***** válasza:
5%
Azért remélem ez hamarosan változni fog. A keresztfiamról nemrég derült ki hogy meleg - és nem tetszik a gondolat hogy nem vállalhatja fel magát anélkül hogy bántanák. A barátját is kedvelem - ezért sem szeretem az olyan kirekesztő, erőszak-vallásokat mint a kereszténység. Miféle isten az akinél az embernek álarcot kell viselni, és titkolózni, megtagadni önmagát? Attól hogy meleg valaki még járhat emelt fővel.
2018. febr. 15. 14:24
 19/29 anonim válasza:
43%
Hát igen sajnos :( Egy átlagos fiú vagyok. Focizom is. Barna szemem és barna hajam van. Egészséges vagyok. Akkor meg másoknak miért fáj ha én egy fiúval érzem jól magam? Na mindegy,nemtudom meddig várjak a coming outtal.
2018. febr. 15. 14:32
 20/29 anonim ***** válasza:
10%
A mi családunk szerencsére elég elfogadó. A szűklátókörű barmok meg, akik emiatt elfordulnak a gyerektől menjenek a pokolba. Amúgy a "gyerek" Tizenhét éves, sportol, jól tanul, kiváló emberke aki melózik iskola mellett, és építgeti a jövőjét hogy független felnőtt ember lehessen . Úgyhogy akik elítélik amiatt hogy a fiúkat szereti, jobban teszik ha engem sem ismernek - allergiás vagyok az agyilag sötétekre. És harapok ha valaki bántja a családomat :D
2018. febr. 15. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!