Más is van aki így gondolja?
Tudom ,hogy nagy hülyeségnek hangzik de ki tudja?
Mi van ha a Sátán csak egy meggyötört lélek,aki megakarta mitatni ,hogy ér valamit?
Úgy értem,szerintem a gyilkosok sem maguktól lettek azok hanem mert rossz sorsuk volt és ők gonoszok lettek.
Honnan tudjuk?
Hihetek benne hogy nem így volt,nem vesztek vele semmit de most ki bizonyítja hogy nem?
Ez olyan hogy honnan tudják hogy a t rex nem pink volt?
A csontokból megállalították,ja de hogyan?
És erre van bizonyíték vagy csak a látszat?
Van aki még így gondolkozik?
Nem viccnek szántam,komolyan kérdem.
"Mi van ha a Sátán csak egy meggyötört lélek,aki megakarta mitatni ,hogy ér valamit?"
És ezért cselekszik csak bűnt. Marha nagy érték
"Úgy értem,szerintem a gyilkosok sem maguktól lettek azok hanem mert rossz sorsuk volt és ők gonoszok lettek."
Az ellenpéldákból. Nem minden sanyarú sorsú lesz gyilkos
A vallásosak nem gondolják így. Nem gondolhatják, mert ezzel el kéne ismerniük, hogy ha létezik az istenük, akkor rosszat alkotott.
Mert egyébként igen, senki nem cselekszik motiváció nélkül. Hogy az isten pedig olyan körülményeket teremtett amik rosszra motiválnak, az ugye az ő hibája lenne.
"A vallásosak nem gondolják így. Nem gondolhatják, mert ezzel el kéne ismerniük, hogy ha létezik az istenük, akkor rosszat alkotott."
A rossz még mindig az Isten hiánya
"A rossz még mindig az Isten hiánya"
Mivel a valóságban nem minden rossz, amit ateisták csinálnak, és nem minden jó, amit hívők, nem, a rossznak semmi köze Isten hiányához.
"Mivel a valóságban nem minden rossz, amit ateisták csinálnak, és nem minden jó, amit hívők, nem, a rossznak semmi köze Isten hiányához."
De, mivel az ateisták is használják néha az Istentől kapott jót, csak nem tudatosul bennük, a hívők meg nem egy pillanat alatt válnak krisztusivá, így néha ők is letérnek az isteni útról.
"Ezért csodálatos Isten, mert az ellenségeivel is képes olyat elvégeztetni amiből jó fog kisülni."
Csodálatos, igen, bár nem Ő végeztette el a megfeszítést, csak tudta, hogy mi fog történni. Tudta, hogy a sötétség mindig el akarja pusztítani a fényt
"De, mivel az ateisták is használják néha az Istentől kapott jót"
Ez körkörös érvelés, így pedig természetesen hibás.
"Ez körkörös érvelés, így pedig természetesen hibás."
Nem, mivel abszolútumra mutat az érv. De ez önmagában sem körkörös. Ez mitől is körkörös?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!