Vallásos emberek! Miből gondoljátok hogy az egyetlen igaz
vallás az pont az amiben ti hisztek?
Ha valaki egy kicsit is nyitott gondolkodású, akkor manapság már tisztában van azzal, hogy az ISTE Egy
2021. júl. 10. 13:52
Én nem vagyok biztos benne. Viszont keresem a közös pontot, amit a különböző népek különbözőképp értelmeztek / éltek meg.
2021. júl. 10. 13:53
1: és melyik az az egy isten?
2021. júl. 10. 14:04
Privátban is lehet írni? Mert bárki bármit fog ide írni, bármilyen kultúráltan, bármilyen szubjektíven, úgy is le fogják pontozni a harcos ateisták.
2021. júl. 10. 15:05
Ha valaki keresztény vallású , de nyitott arra , hogy más vallásokba is beletekintsen , az véleményem szerint tényleg szilárd lehet abban a meggyőződésben , hogy a kereszténység a helyes út. Keresztényként tudja , hogy a zsidó vallás ma már nem Isten útja , hiszen Jézus betöltötte a Tórát és attól kezdve már az ő követése a járandó út. Az iszlám azért nem jön számításba , mivel számára az állítólagos muszlim kinyilatkoztatások nem emelik Mohammed prófétát Jézus fölé. Más vallásokról pedig pl. a hindu vallás a sok millió istenével , a sinto az ősök imádatával stb. stb. nem képesek olyan igazságokkal előállni , amelyek számára felülírnák a keresztény teológiai rendszert.
2021. júl. 10. 15:19
6/31 A kérdező kommentje:
4-es persze írhatsz. A válaszokat köszönöm.
Tanúsítom, hogy nincs màs Isten csak Allah, és tanúsítom, hogy Mohammed Allah küldötte.
Igazàból miután megismertem a Korànt, egyre inkàbb ràeszméltem mennyire jól leírja a valósàgot.
Abdullah
2021. júl. 10. 17:03
8/31 A kérdező kommentje:
7-es tiszteletben tartom a hited és ezért kérdezem hogy pontosan mi van benne amit te úgy gondolod hogy leírja a valóságot? Szerinted rendben van hogy egy muszlim nem fogyaszthat alkoholt de drogozhat?
A muszlimok nem fogyaszthatnak semmilyen kàbítószert, és alkoholt sem. A dohànyzàs is tiltott, egyesek szerint csak erősen elkerülendő cselekedet.
A Korànban sok minden van, de például az is van benne, hogy próbàra vagyunk téve evilàgi életünkben, és attól függően hogyan "vizsgàzunk", aszerint ítél majd meg minket a Magasztos Allah.
Abdullah
2021. júl. 10. 20:05
2-es
Nekem úgy tűnik, amit keresel az épp az, amiről 1-es szólt.
Az pedig egyszerűen "definíciója" Istennek.
Amit fel kell ismerni (nyitott gondolkodás ugye), hogy az istenségek és a hasonló látszólagos, egy ideje "politeizmusnak" magyarázott megközelítések miként szervülnek harmonikusan ezzel az Egy Istennel.
2021. júl. 11. 06:34
További kérdések: