Mit lehet csinálni a mennyben? Hogy nem fogják "halálra" unni magukat az oda kerülők?
20.
"Persze az akaratod olyanformán szabad, hogy ha te nem akarsz hárfázni végülis nem kötelező, választhatod a szenvedést is."
"Hogy mit érzünk unalmasnak vagy mit nem, az lényegében teljesen független tőlünk. Ha Isten azt akarja, hogy napi 24 órában felhőn csücsülve élvezd a hárfázást és az alleuját, akkor azt fogod élvezni."
Ez nem ellentmondásos így egy kicsit.
Amúgy meg ha nincs szabad akarat hanem az van amit ő mond akkor mi alapján mondja azt hogy én pokolra kerülök mert rossz voltam? Én csak azt tettem amit ő akart mivel nincs szabad akaratom.
#16 igen, még érdeklik a földi dolgok, de közben kapcsolatokat alakt ki, és lényegében véve személyre szabhatja a mennyországát.
Egyébként tényleg nagyon érdekes könyv.
25.
Ez most kinek szól? Melyiket nem érted?
26.
Attól még ha nem lenne semmi kétség arról hogy a biblia az igazság akkor senki nem kételkedne benne és mindenki hinne.
De elég sokan kételkednek benne és nem is kicsit. Sokan cáfolják is.
A te elvakultságodat ne vetítsed ki másokra.
@ "Szp72 értelmetlenség amit írsz."
Legalábbis egy valóban nehezen érthető dologról. Amit nem értünk, az még nem feltétlenül értelmetlen.
@ "Ha én hitetlen vagyok akkor Isten jó voltából vagyok az?"
Bizonyos értelemben igen, hiszen minden ami megtörténik az Isten akaratából, legalábbis az úgynevezett megengedő akaratából történhet csak meg.
@ "Ez esetbe ha lenne befolyásolni engem hatalma akkor mi okból küldene engem pokolra ha ő nem hatott rám?"
Nem mindenki tehet arról, hogy hitetlen így nem is felelős a hitetlenségéért. Lehet te is ezek között vagy, de az is lehet, hogy terhel valamilyen kisebb-nagyobb felelősség is. Mindenesetre hitem szerint mindenkit számon kérnek majd és igazságosan fogják megítélni, minden súlyosbító és enyhítő körülményt figyelembe véve.
@ "Másszóval ha valaki halálos beteg, de megtudnád gyógyitani ennek ellenére meghal... Akkor te vagy a gyilkosa."
Egyszerű esetben ez persze igaz, de egy adott helyzet lehet bonyolultabb vagy Isten esetében egy nagyon-nagyon összetett és nehezen érthető dolog is. Például tegyük fel, hogy ha az egyiket meggyógyítom akkor meghal másik, mert mondjuk szűkös a gyógyszer készletem, vagy a terroristák megfenyegettek, ha ezt itt meggyógyítom, akkor lelövik az egyik rokonomat.
@ "Amúgy meg ha nincs szabad akarat hanem az van amit ő mond akkor mi alapján mondja azt hogy én pokolra kerülök mert rossz voltam? Én csak azt tettem amit ő akart mivel nincs szabad akaratom."
A szabadakarat témája ugye egy meglehetősen nehéz kérdés. Nyilvánvaló, hogy az akartunk nem szabad, legalábbis bizonyos, hogy egy csomó dolog befolyásolja. De nem is az a szabad akarat, amikor a döntésünket olyannyira nem befolyásolja semmi, hogy tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy miként döntünk.
A szabad akarat, a teológiai értelemben vett szabad akarat az az ember legbenső irányultsága, hogy alapvetően a jót vagy a rosszat akarja-e szolgálni. A szabad akart leginkább a hit képességében ragadható meg, mert akkor is képesek vagyunk hinni a jóban, hinni a jó győzelmében, amikor erre semmi ésszerű okunk nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!