Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit lehet csinálni a mennyben?...

Mit lehet csinálni a mennyben? Hogy nem fogják "halálra" unni magukat az oda kerülők?

Figyelt kérdés
2021. aug. 26. 13:22
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
Szp72 értelmetlenség amit írsz. Ha én hitetlen vagyok akkor Isten jó voltából vagyok az? Ez esetbe ha lenne befolyásolni engem hatalma akkor mi okból küldene engem pokolra ha ő nem hatott rám? Másszóval ha valaki halálos beteg, de megtudnád gyógyitani ennek ellenére meghal... Akkor te vagy a gyilkosa.
2021. aug. 26. 17:13
 22/57 A kérdező kommentje:

20.

"Persze az akaratod olyanformán szabad, hogy ha te nem akarsz hárfázni végülis nem kötelező, választhatod a szenvedést is."

"Hogy mit érzünk unalmasnak vagy mit nem, az lényegében teljesen független tőlünk. Ha Isten azt akarja, hogy napi 24 órában felhőn csücsülve élvezd a hárfázást és az alleuját, akkor azt fogod élvezni."

Ez nem ellentmondásos így egy kicsit.

Amúgy meg ha nincs szabad akarat hanem az van amit ő mond akkor mi alapján mondja azt hogy én pokolra kerülök mert rossz voltam? Én csak azt tettem amit ő akart mivel nincs szabad akaratom.

2021. aug. 26. 17:13
 23/57 anonim ***** válasza:

#16 igen, még érdeklik a földi dolgok, de közben kapcsolatokat alakt ki, és lényegében véve személyre szabhatja a mennyországát.

Egyébként tényleg nagyon érdekes könyv.

2021. aug. 26. 17:16
 24/57 anonim ***** válasza:
20, es ha utalok harfazni, akkor a Mennyben valaszthatok a ketfele szenvedes kozul? Akkor mitol Menny a Menny?
2021. aug. 26. 17:27
 25/57 anonim ***** válasza:
Nem értem a kifejtésed így hirtelen
2021. aug. 26. 17:50
 26/57 anonim ***** válasza:
0%
#19 azért nem hivő mindenki mert széles út ami a pusztulásba visz és keskeny az ösvény ami az életre kevesen találják meg azt
2021. aug. 26. 17:55
 27/57 A kérdező kommentje:

25.

Ez most kinek szól? Melyiket nem érted?

26.

Attól még ha nem lenne semmi kétség arról hogy a biblia az igazság akkor senki nem kételkedne benne és mindenki hinne.

De elég sokan kételkednek benne és nem is kicsit. Sokan cáfolják is.

A te elvakultságodat ne vetítsed ki másokra.

2021. aug. 26. 18:01
 28/57 anonim ***** válasza:
26os mi van a maga a széles út a vallások tönkelege ami megrekeszt?
2021. aug. 26. 18:02
 29/57 szp72 ***** válasza:

@ "Szp72 értelmetlenség amit írsz."

Legalábbis egy valóban nehezen érthető dologról. Amit nem értünk, az még nem feltétlenül értelmetlen.

@ "Ha én hitetlen vagyok akkor Isten jó voltából vagyok az?"

Bizonyos értelemben igen, hiszen minden ami megtörténik az Isten akaratából, legalábbis az úgynevezett megengedő akaratából történhet csak meg.

@ "Ez esetbe ha lenne befolyásolni engem hatalma akkor mi okból küldene engem pokolra ha ő nem hatott rám?"

Nem mindenki tehet arról, hogy hitetlen így nem is felelős a hitetlenségéért. Lehet te is ezek között vagy, de az is lehet, hogy terhel valamilyen kisebb-nagyobb felelősség is. Mindenesetre hitem szerint mindenkit számon kérnek majd és igazságosan fogják megítélni, minden súlyosbító és enyhítő körülményt figyelembe véve.

@ "Másszóval ha valaki halálos beteg, de megtudnád gyógyitani ennek ellenére meghal... Akkor te vagy a gyilkosa."

Egyszerű esetben ez persze igaz, de egy adott helyzet lehet bonyolultabb vagy Isten esetében egy nagyon-nagyon összetett és nehezen érthető dolog is. Például tegyük fel, hogy ha az egyiket meggyógyítom akkor meghal másik, mert mondjuk szűkös a gyógyszer készletem, vagy a terroristák megfenyegettek, ha ezt itt meggyógyítom, akkor lelövik az egyik rokonomat.

2021. aug. 26. 18:03
 30/57 szp72 ***** válasza:

@ "Amúgy meg ha nincs szabad akarat hanem az van amit ő mond akkor mi alapján mondja azt hogy én pokolra kerülök mert rossz voltam? Én csak azt tettem amit ő akart mivel nincs szabad akaratom."

A szabadakarat témája ugye egy meglehetősen nehéz kérdés. Nyilvánvaló, hogy az akartunk nem szabad, legalábbis bizonyos, hogy egy csomó dolog befolyásolja. De nem is az a szabad akarat, amikor a döntésünket olyannyira nem befolyásolja semmi, hogy tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy miként döntünk.

A szabad akarat, a teológiai értelemben vett szabad akarat az az ember legbenső irányultsága, hogy alapvetően a jót vagy a rosszat akarja-e szolgálni. A szabad akart leginkább a hit képességében ragadható meg, mert akkor is képesek vagyunk hinni a jóban, hinni a jó győzelmében, amikor erre semmi ésszerű okunk nincs.

2021. aug. 26. 18:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!