Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit lehet csinálni a mennyben?...

Mit lehet csinálni a mennyben? Hogy nem fogják "halálra" unni magukat az oda kerülők?

Figyelt kérdés
2021. aug. 26. 13:22
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:

Alice Sebold: Komfortos mennyország.

Érdemes elolvasni, igaz krimi, de érdekes módon látja a túlvilágot. A főhős tulajdonképpen halott, és fentről követi nyomon a családját, illetve, hogy vajon elkapják-e a gyilkosát.

Mondjuk az fura, hogy én úgy hallottam a könyvről, hogy egy olyan csaj kereste közösségi oldalon, hogy meg van-e valakinek, akinek a lányát valóban meggyilkolták.

Elvileg filmsorozat is van belőle, de arról nem tudok nyilatkozni.

2021. aug. 26. 15:14
 12/57 anonim ***** válasza:
100%

8-9es nem igazság. Én pl totál nem élek hivő életet mert nem hiszek, még sem vagyok betegeskedő. Sőt. Egészséges vagyok. Erre mit lépsz?

Ne keverd kérlek már a teologiát a valódi múlttal. Régen pusztitobb dögvészek voltak mint ma, pedig akkor az egész világ hitt. Mit írsz erre?

2021. aug. 26. 16:03
 13/57 anonim ***** válasza:
0%
#12 Honnan tudod mi volt akkor?
2021. aug. 26. 16:09
 14/57 szp72 ***** válasza:
Semmi sem unalmas önmagában, mert minden attól és kizárólag attól válik unalmassá, hogy te unalmasnak érzed, unalmasnak éled meg. Ami egyiknek unalmas a másiknak nem, a harmadiknak egyenesen szenvedés vagy éppen a gyönyör netovábbja. Hogy mit érzünk unalmasnak vagy mit nem, az lényegében teljesen független tőlünk. Ha Isten azt akarja, hogy napi 24 órában felhőn csücsülve élvezd a hárfázást és az alleuját, akkor azt fogod élvezni.
2021. aug. 26. 16:35
 15/57 anonim ***** válasza:
100%
13as történelmi feljegyzések. Kutatások. Tudod nem 1 forrásból való tájékozottság.
2021. aug. 26. 16:40
 16/57 A kérdező kommentje:

3.

Pedig lehet az.

4.

Ha eltekintünk attól hogy hogyan fog elférni a valaha élt összes ember akkor is ott a nagy kérdés. Mit fognak csinálni a végtelenségig. Elmennek nyaralni? Előbb utóbb unalmas lesz már. Bármit is csinálsz előbb utóbb bele fog unni az ember.

Na már ha annyira felmerült hogy ki mit honnan tudd a múltról.

Te honnan tudod hogy Ádám 930 évet élt? Vagy bárki itt honnan tudja?

Nem hiszem hogy a tibeti szerzetesek amúgy annyira bűnös életet élnének és cukros kajákat ennének. Mégsem élnek 200 évig sem. De sok más ember sem élt 200 évig sem és nem feltétlen betegségben haltak meg.

7.

Te honnan tudod hogy a biblia igazat ír? A 6. történelem könyvekből és az internetről szedte valószínűleg a tudását, te meg egy másik könyvből. A különbség hogy a törtélem könyvekben szereplő dolgokat általában alapozzák valamire amit akár le lehet ellenőrizni.

9.

Azért ne keverjük a szezont a fazonnal. Ezt hiszed te. De attól még nem lesz ez az igazság. Nem azt mondom hogy tévedsz csak hogy attól még hogy ezt hiszed attól még nem lesz feltétlen igaz.

10.

Az életben van ami hajtja az embereket. Hogy ha nem élsz meg valamit akkor lehet hogy öröké lemaradsz róla ezért ki kell élvezni a dolgokat. De öröké valóságban mi lesz. Jaj nem csináltunk meg valamit. Na majd 20000év múlva.

11.

Majd utána nézek. Azonban ha jól értem akkor ez is egy kis időt ölel fel a főhős nem életéből. Figyel és még érdeklik a dolgok. De én inkább olyanokra gondolnék akik már pár ezer éve ott vannak. Hogy már nem érdekli őket semmi mert már mindent láttak. Már bele fásultak abba hogy vannak.

14.

Ha isten így befolyásol engem akkor azzal megsérti a szabad akaratomat.

2021. aug. 26. 16:54
 17/57 anonim ***** válasza:
0%
#16 bibloa az igazsag sémi kétség
2021. aug. 26. 17:01
 18/57 anonim ***** válasza:
50%
17es nem nevezném azt igazságnak amiből azért indult el vallási háború (egyház szakadás) mert túl sokat forgattak ki belőle.
2021. aug. 26. 17:09
 19/57 A kérdező kommentje:

17.

De van. Ha nem lenne akkor mindenki hívő lenne.

Plusz tudtommal a biblia az alapja több vallásnak is amik azonban különböznek egymástól mert másképpen értelmezik azt.

2021. aug. 26. 17:09
 20/57 szp72 ***** válasza:
0%
Milye szabad akaratodat? Azt gondolod, hogy amit most élvezel, az a te szabad akaratodból van? Örököltél valamit és kész. A teremtő olyannak teremt, amilyennek ő akar, ha azt akarja szeresd a hárfázást, akkor szeretni fogod a hárfázást. Persze az akaratod olyanformán szabad, hogy ha te nem akarsz hárfázni végülis nem kötelező, választhatod a szenvedést is.
2021. aug. 26. 17:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!