Ezt hogyan értelmezitek?
Példabeszédek könyve:20:30
A kékek és a sebek távoztatják el a gonoszt, és a belső részekig ható csapások.
Nálam sokkal illetékesebb személy, Péter apostol ezt a gondolatot úgy fejezi ki:
"Minthogy azért Krisztus testileg szenvedett, fegyverkezzetek fel ti is azzal a gondolattal, hogy a ki testileg szenved, megszűnik a bűntől."
Szia!
A második hozzászóló nagyon jó igét választott! A szenvedés itt a földön egy keresztény ember számára szükséges ahhoz, hogy a megszentelődés útján maradjon. Sokak ezt önsanyargatásnak gondolják - lásd első hozzászóló - de a valóságban szó sincs erről. A témával kapcsolatosan ajánlom szíves figyelmetekbe Vigh Ágnes igehirdetését, a [link] oldalon, éppen tegnap előtt beszélt erről a témáról Krisztussal szenvedni címmel. Az alapige: Róma 8:16-17.
Üdv. Péter
Köszönöm!
Azért tettem fel a kérdést, mert egy ismerősöm erre a mondatra hivatkozva veri a kisgyerekeit fakanállal. Számomra ez nagyon durva és elfogadhatatlannak tűnt. Egy 3-4 éves gyereket nem biztos, hogy így kell nevelni, de szerinte nincs az ő fiainál jobb gyerek a világon, bár szerintem csak azért, mert már félnek az anyjuktól.
Köszi a válaszokat!!
"Az ütés kék foltja megtisztítja a gonoszokat, és a verés a test belső részeit."
A veréstől származó kék folt olyan folt, mely tisztává tesz, mert kiűzi az emberből a rosszaságot, amennyiban az okulni hajlandó. Mások szövegigazítással: Ütések kék foltja éri a gonoszt, - És csapások a gyomor kamaráiban.
"Zúzódások, sebek tisztítanak meg a gonoszságtól, és a test belsejében is érzett csapások." (Vö. Zsolt 119,71)
A szigorúság, a fegyelem – az önfegyelem is – erkölcsi tisztulást eredményez. Vö. 1Pt 4:1.
Akkor tényleg verjük a gyereket, hogy 'jó' legyen?
Én úgy tudom, hogy csak a szabad akaratunkból vállalt fájdalom (akár ütések is) "használnak". Mást szerintem nem illik péppé verni olyan felkiáltással, hogy a Biblia is ezt írja, vagy tévednék?
az ismerősod egy szadista őrült, szólnod kéne a gyámügynek, ha felelősségteljesen gondolkodó ember vagy.
én ugyan nem vagyok vallásos, de biztos vagyok benne, hogy mindenféle ÖNsanyargatás csakis ÖNsanyargatás, és nem más ember sanyargatása, mert ha jól tudom, a biblia szerint az bűn, különösen, ha gyerekekkel csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!