Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az igaz hitű muszlim nők...

Mi az igaz hitű muszlim nők jutalma a Paradicsomban?

Figyelt kérdés

Mint az kiderült, az igaz hitű muszlim férfiak gyönyörű nőket kapnak majd, ha a Paradicsomba kerülnek. Hogy mennyit, az kérdéses, de legalább kettőt (valaki kettőt, valaki 50-et is említett).

Az igaz hitű muszlim nők jutalma ez alapján pedig néhány gyönyörű férfi lesz?

2021. aug. 14. 15:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 A kérdező kommentje:

"Elképesztően finom ételek, italok, kedves jóravaló emberek, olyan szép feleségek amilyenek nincsenek a Földön !"

Illetve ugye férfiak a nőknek ;) Valahogy a szegény nők mindig kimaradnak az iszlámban, még említés szintjén se nagyon foglalkozik velük a Korán ilyen tekintetben, mint kiderült.

"Mi a fene lenne olyan jó a keresztények mennyországában ? Komolyan nem értem mi motivál bárkit is hogy odakerüljön, azonkívül, hogy a pokoltól még inkább retteg."

Gyanítom, hogy az iszlám és a keresztény pokol túl sokban nem különbözhet, tehát egy muszlim is pont ugyanúgy retteghet a pokoltól, mint egy keresztény. Ráadásul az újabb teológiai megközelítések már messze nem egy Dante művében megjelenő pokolról szólnak.

Hogy mi a fene jó a mennyben? Maga Isten. A keresztény teológia azt tartja, hogy Isten minden öröm, sőt a tökéletes öröm forrása. Ezért a keresztényeknek nincs szüksége olyan múlandó, tökéletlen, materialista, emberi örömökre, mint kaja, pia, nők/férfiak. Isten a teljes és tökéletes boldogság nekünk. Ezt pedig se leírni, se elképzelni nem lehet. Sokaknak van un. istenélménye, amikor imádság során "megérinti" őt Isten, s ezzel határtalan örömet, nyugalmat érez, amely elönti teljesen. A menny is hasonló lehet, csak még tökéletesebb és örökké tartó módon.

Mi a boldogságot nem ezekben látjuk "finom ételek, italok, kedves jóravaló emberek, olyan szép feleségek amilyenek nincsenek a Földön". Ez mind múlandó földi öröm.

2021. aug. 16. 20:34
 62/75 anonim ***** válasza:

"Valahogy a szegény nők mindig kimaradnak az iszlámban, még említés szintjén se nagyon foglalkozik velük a Korán ilyen tekintetben, mint kiderült."

Már sokszor elmondtam, hogy a férfiakon kívül minden mást egészen biztosan meg fognak kapni a nők ! A férfiakat sem zárom ki, csak nincs róla információm.

"Sokaknak van un. istenélménye, amikor imádság során "megérinti" őt Isten, s ezzel határtalan örömet, nyugalmat érez, amely elönti teljesen. A menny is hasonló lehet, csak még tökéletesebb és örökké tartó módon."

Ez ugyanúgy meg van az Iszlámban is. Sőt el lehet jutni egy olyan szintre a földi életben amikor már szószerint érzed a Teremtő Allah közelségét.

Amikor imádkozom a Könyörületes Allah előtt állok, Uram előtt borulok le.

"Mi a boldogságot nem ezekben látjuk "finom ételek, italok, kedves jóravaló emberek, olyan szép feleségek amilyenek nincsenek a Földön". Ez mind múlandó földi öröm."

Ezek az örömök a Paradicsom Kertjeiben az örökkévalóságig fognak tartani ! Sohasem múlnak el.

Kiírtam egy kérdést ezzel kapcsolatban, kíváncsi vagyok más keresztények hogyan látják ezt.

Abdullah

2021. aug. 16. 20:46
 63/75 anonim ***** válasza:

"Nálad ez már beteges öreg, szerintem kezeltesd magad. Egyébként pont egy muszlim hozzászóló írta egy másik kérdés alá. Kicsit örültem is a mai napig, hogy nem okádod tele hazugságaiddal a kérdésem, s a másik muszlim hozzászólóval még normálisan is tudtam erről beszélni, de korai voltam az öröm. Mint a sátán, mindenhol megjelensz ontani a szart a szádból."

Milyen kedves. Te ugye keresztény vagy? :) Zavar ha muszlimok válaszolnak egy iszlámmal kapcsolatban feltett kérdésre? Akkor legközelebb tedd hozzá hogy igaz az iszlámról kérdeztél de csak keresztények válaszoljanak és ők is csak hazugság. Ezt akarod nem?

"A kérdésem csak arra irányult, hogy mit mond a nőkről a Korán ezen téren, de ez is kiderült, hogy semmit.Ami nekem szintén nem probléma, ha muszlim nő lenneék, talán problémának látnám."

Látod most is hazudsz. Leírtuk hogy a Korán szerint nők és fériak ugyanat kapják, erre behazudod hogy sedmmit nem ír.

"Ami még felmerült bennem, hogy mi lesz ott a melegekkel? Mert őket nem fogja boldogítani a feleség, szexuális téren végképp nem."

Gondolod hogy lesznek a Mennyországban ilyen aberrációk? Mondom, a szexuális fantáziátokat ne az iszlám vallás tanításaiban keressétek.

2021. aug. 16. 21:03
 64/75 A kérdező kommentje:

"A férfiakat sem zárom ki, csak nincs róla információm."

Igen, pont ezt írtam, a Korán nem foglalkozik ilyen téren a nőkkel, azért is nincs róla információd. Különben lenne.

"Amikor imádkozom a Könyörületes Allah előtt állok, Uram előtt borulok le."

Ez így van a keresztényeknél is, viszont nem erről beszélek. Egy istenélmény ennél sokkal katartikusabb, nem állandó kísérője az imának és egyéb liturgikus cselekedeteknek.

"Ezek az örömök a Paradicsom Kertjeiben az örökkévalóságig fognak tartani ! Sohasem múlnak el."

Nem teljesen, mivel ebben a paradicsomban megéhezel, tehát csak ideig óráig tartott, s újra érzed a hiányt. A mennyben Isten tökéletesen betölt mindent, sose érzed, hogy enned kéne, vagy bármit más földi dologgal oltanod fellángoló vágyaid.

2021. aug. 16. 21:04
 65/75 anonim ***** válasza:
Én kb. két éve nem dolgozom, de van pénzem, szükségben nem szenvedek hiányt, mindent megveszek a boltban, soha nem éhezek. Így az évek alatt rájöttem, de jó lenne éhesnek lenni újra... Sokkal jobb volt míg dolgoztam, kínlódtam és ráéreztem, hogy a gazdagoknak milyen rossz, mert nem élvezik már a jót, kiégnek. Na ilyen földi dolog nem lesz a mennyben.
2021. aug. 16. 21:08
 66/75 anonim ***** válasza:

#64:

"Nem teljesen, mivel ebben a paradicsomban megéhezel, tehát csak ideig óráig tartott, s újra érzed a hiányt. A mennyben Isten tökéletesen betölt mindent, sose érzed, hogy enned kéne, vagy bármit más földi dologgal oltanod fellángoló vágyaid."

Azt hiszem ezért mondják nekem a Testvéreim gyakran, hogy az Iszlám az élet vallása és természetes.

Én szeretem a vágyaimat csillapítani. :)

" Egy istenélmény ennél sokkal katartikusabb, nem állandó kísérője az imának és egyéb liturgikus cselekedeteknek."

Nagyon is jellemző ez az Iszlámra. Ilyesmi bármikor előfordulhat, de az éjszaka második felében a leggyakoribb.

Mint mondtam ellehet jutni olyan szintre hogy az ember szinte érzi Istent. Ezt nem állandó állapotként gondoltam.

Abdullah

2021. aug. 16. 21:14
 67/75 anonim ***** válasza:

#65:

Részben ezért is jó böjtölni, mert akkor érezheted az éhséget és a szomjúságot, és alázatosabb leszel.

2021. aug. 16. 21:16
 68/75 anonim ***** válasza:

"Igen, pont ezt írtam, a Korán nem foglalkozik ilyen téren a nőkkel, azért is nincs róla információd. Különben lenne."

Nem unod még a hazudozást?

2/25 Add hírül azoknak, akik hisznek és igaz cselekedeteket cselekszenek, hogy a túlvilágon kertjeik lesznek, amelyek alatt patakok folynak. Valahányszor a kertek gyümölcseiből kapnak enni, azt mondják: "Ez ugyanaz, amit korábban kaptunk enni". És olyat kapnak, ami hasonló ahhoz, amit a földön kaptak. És a kertekben megtisztult házastársaik lesznek, s örökkön ott fognak időzni.

Tudod értelmezni? Általánosságban írja, férfiakra és nőkre vonatkozóan is hogy házastársaik lesznek.

Azt is írja hogy azok a javak amiket kapnak azok hasonlóak lesznek ahhoz ami a Földön van, nyilván hogy az emberek el tudják képzelni milyen jutalom vár rájuk.

2021. aug. 16. 21:20
 69/75 anonim ***** válasza:

"És a kertekben megtisztult házastársaik lesznek, s örökkön ott fognak időzni."

Ismerem ezeket az ájákat. De itt inkább azt gondolom, hogy azokról a házastársakról van szó akik a földi életben is azok voltak. Nem véletlenül vannak "megtisztulva".

Nem hazudozik a kérdező, én mondtam neki hogy nincs információm arról, hogy a nők kapnak-e új férjeket a Paradicsomban.

Abdullah

2021. aug. 16. 21:26
 70/75 A kérdező kommentje:

"Azt hiszem ezért mondják nekem a Testvéreim gyakran, hogy az Iszlám az élet vallása és természetes."

Pontosan, ez a jó szó rá, az élet vallása. Ezért is írtam azt, hogy nekem már túl materialista felfogás. Ti a paradicsomot már elképzeltétek, amit megtöltöttetek a legnagyobb földi örömökkel, amik különböző vágyainkat elégítik ki, legyen az éhség, szexuális éhség, emberi kapcsolatokra való éhség, stb... Én a mennyel kapcsolatban azért nem tudtam konkrétan fogalmazni, mert Jézus tanítása alapján elképzelni se tudjuk, hogy mi vár ott minket. Ha nem tudjuk elképzelni, akkor egyértelmű, hogy nem földi örömök lesznek.

Az istenélménynek kicsit olvass utána, van több típusa, amit több különböző dolog kísérhet. De ettől függetlenül értem, tudom mire gondolsz. Ilyet nagyon sok keresztény is érez, én is éreztem már gyakran, például szentségimádás közben is.

2021. aug. 16. 21:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!