Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az igaz hitű muszlim nők...

Mi az igaz hitű muszlim nők jutalma a Paradicsomban?

Figyelt kérdés

Mint az kiderült, az igaz hitű muszlim férfiak gyönyörű nőket kapnak majd, ha a Paradicsomba kerülnek. Hogy mennyit, az kérdéses, de legalább kettőt (valaki kettőt, valaki 50-et is említett).

Az igaz hitű muszlim nők jutalma ez alapján pedig néhány gyönyörű férfi lesz?

2021. aug. 14. 15:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:

#50:

" A kérdésem csak arra irányult, hogy mit mond a nőkről a Korán ezen téren, de ez is kiderült, hogy semmit. Ami nekem szintén nem probléma, ha muszlim nő lenneék, talán problémának látnám."

Ők a férjükkel élnek tovább a Paradicsomban. Arról egyébként vannak viták, ha az illető Hölgynek életében több férje is volt, akkor melyikkel lesz a túlvilágon. Itt több verzió is létezik.

Nem szokták ezt problémának érezni a muszlimák (vagyis muszlim nők), tele posztolják a facebookot azzal hogy mennyire jó lesz majd a Jannah-ban, vagyis a Paradicsomban.

"Mi keresztények Isten kinyilatkoztatása alapján egyébként is úgy hisszük, hogy semmi szexualitás nem lesz a mennyben, de még földi értelembe vett család se. Krisztus nekünk azt tanította, hogy olyanok leszünk, mint az angyalok, akik nem nősülnek, nem mennek férjhez."

Teljesen komolyan kérdezem, hogy nem borzalmas azzal a tudattal élni, hogy a halál után végleg megszűnik a házastársi kötelék szeretett feleséged és közötted ?

Van ebben valami szörnyen rideg, amit a keresztények gondolnak a mennyországról. Én a Kegyelmes Allah Kertjébe vágyom, amit a hívőknek készítenek elő. Hatalmas sikert arat az aki oda kerül !

"Ami még felmerült bennem, hogy mi lesz ott a melegekkel? Mert őket nem fogja boldogítani a feleség, szexuális téren végképp nem."

Korántsem biztos, hogy ők a Paradicsomba kerülnek, de ha mégis, ott már más ember leszel, nem lesznek már negatív érzéseid, nem bántasz másokat stb. Szóval hajlamaink is megváltozhatnak ott.

Aki homoszexuális kapcsolatban él bűnt követ el az Iszlám szerint.

"Lehetőleg erre az idegbajos, habzó szájú másfél pipás ne válaszoljon, nem neki szól, hanem Abdullahnak."

Valójában Testvérem az, aki "mérsékeltebb véleménnyel" van ebben a kérdésben. Az Ő értelmezése közelebb áll a keresztény értékrendhez én úgy érzem.

Abdullah

2021. aug. 16. 18:47
 52/75 A kérdező kommentje:

"Teljesen komolyan kérdezem, hogy nem borzalmas azzal a tudattal élni, hogy a halál után végleg megszűnik a házastársi kötelék szeretett feleséged és közötted ?"

Nem borzalmas, számomra inkább az iszlám felfogás tűnik túl materialista nézetnek. A keresztények közül talán csak a Jehova tanúi állnak hozzá hasonlóan materialista módon. Egyszerűen nem tudnék semmi földi, alantas dolgot elképzelni Isten közvetlen közelében, márpedig a keresztény üdvösség lényege ez, megdicsőülni Istenben.

"Szóval hajlamaink is megváltozhatnak ott."

A rosszra való hajlam lehet megváltozik, de egy meleg a paradicsomban önmagát veszti el ezek szerint. Már ha oda jut, mint írtad. A keresztény felfogás önmagában nem tartja bűnnek a homoszexualitást, hanem csak annak kiélését. A mennyben pedig úgy is megtisztul minden ember az állatias szexualitástól, tehát lényegtelen lesz, hogy ki volt homo, hetero, vagy bármi a földön.

"Az Ő értelmezése közelebb áll a keresztény értékrendhez én úgy érzem."

Egyáltalán nem áll közel. A keresztényeknek teljesen más az üdvösségről való felfogása.

2021. aug. 16. 18:56
 53/75 anonim ***** válasza:

#52:

Örülök, hogy végre kultúráltan tudok beszélgetni valakivel itt, ez bizony ritkaság.

"Egyszerűen nem tudnék semmi földi, alantas dolgot elképzelni Isten közvetlen közelében, márpedig a keresztény üdvösség lényege ez, megdicsőülni Istenben."

A Paradicsom (Jannah), itt is sok mindenről szól. A hívőket a legnagyobb örömmel, az fogja eltölteni hogy a Teremtő Allahhal találkozhatnak majd, és a közelében lehetnek. Azt gondolom, hogy ez egy katartikus élménnyel járó találkozás lesz. Valójában minden amit csinálunk földi életünkben azért tesszük, hogy minél közelebb kerülhessünk Istenhez. A Feltámadás Napján pedig tényleg ott leszünk majd a Magasztos előtt.

Ugyanakkor a Kertben rengeteg jó dolog várja majd Allah hűséges szolgáit.Elképesztően finom ételek, italok, kedves jóravaló emberek, olyan szép feleségek amilyenek nincsenek a Földön ! Csodálatos lesz majd annak aki odakerül !

Talán van aki ebből bizonyos dolgokat szimbolikusan értelmez, tiszteletben tartom de én nem teszem.

Abdullah

2021. aug. 16. 19:12
 54/75 anonim ***** válasza:

Abbullah!

Hogyan gondolod a feleséget?

Külön neked lesz teremtve, és ott kezdi az életét a mennyben?

2021. aug. 16. 19:15
 55/75 anonim ***** válasza:

#54:

Nem beszélhetek magamról, mert egyáltalán nem biztos, hogy én odajutok.

DE aki jótettei miatt odakerül, az egyrészt együttél korábbi felesé(gei)vel, és igen ezenfelül gyönyörű új feleségek (ilyen szépségűek nincsenek a Földön) lesznek "teremtve" neki, akik erkölcsössek és jóravalóak is egyben. Én így tudom.

Ha tévedek Allah bocsásson meg nekem, de én jelenleg így tudom.

Abdullah

2021. aug. 16. 19:20
 56/75 anonim ***** válasza:

És a nőkkel hogy lesz?

Nekik meg férfiakat teremtenek?

2021. aug. 16. 19:25
 57/75 anonim ***** válasza:

#56:

Erről nincs információm. Lehet hogy igen, lehet hogy nem.

De az is lehet hogy egy másik muszlim többet tudna erről.

Abdullah

2021. aug. 16. 19:28
 58/75 anonim ***** válasza:

Én a muszlimok Paradicsomába szeretnék kerülni !

Mi a fene lenne olyan jó a keresztények mennyországában ? Komolyan nem értem mi motivál bárkit is hogy odakerüljön, azonkívül, hogy a pokoltól még inkább retteg.

Abdullah

2021. aug. 16. 19:53
 59/75 anonim ***** válasza:
Jézus azt mondta nekünk, hogy mi Jézusban élők olyat kapunk, amit ember soha meg nem gondolt, nem látott. Muszlim gondolata csak az, hogy 50 szűz, azt kapod, de keresztény ezt meg tudja gondolni. Mi olyat kapunk, hogy még Abdullah sem tudja űberelni. Na azt...
2021. aug. 16. 20:32
 60/75 anonim ***** válasza:

Mivel az iszlám kultúrában a háremek gyakoriak, ezért elég sok férfi bizony egyedül marad egész életére.

Tehát akkor a mennyországban nőket kapnak ajándékba.

Csak én érzem ezt valahogy furának?

Gondolj csak arra, hogy milyen nők ők?

Frissen teremtett, ma született szüzek. Egyetlen percet nem éltek a Földön, az életük első napján már szerelmesnek kell lenniük férjükbe, akit még nem is láttak, de már aznap le kell vele feküdniük, és mindenben ki kell elégíteniük.

Tehát már teljesen képzettnek kell lenniük, szűz létükre, például a szexben is.

Hát... csak nekem tűnik úgy, hogy ők valójában robotok?

Nekik nem lehetnek vágyaik, a férjük kiszolgálásán kívül. Nem választhatnak mást. Nem hagyhatják ott a férjüket, rá se nézhetnek másra, nem választhatnak foglalkozást, lehet, hogy hobbit se, semmit. Nem lehet külön ízlésük, viselkedésük. mindenben pontosan a férjüket kell követni.

És még egy kérdés: ha Allah ilyen embereket tud teremteni, akik azonnal tökéletesen jók és szolgálatkészek - akkor miért nem CSAK ilyeneket teremtett, férfiakból is?

Nem lenne egy rabló, gonosztevő, tolvaj, korrupt ember, senki.

Nem lenne így jobba a világ, ha mindenki ilyen robot lenne?

2021. aug. 16. 20:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!