Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyit adakozol az egyhaznak?

Mennyit adakozol az egyhaznak?

Figyelt kérdés
2021. aug. 12. 20:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Lefújom a falukat, legyen annyi elég.
2021. aug. 13. 00:23
 12/15 anonim ***** válasza:
Semmit
2021. aug. 13. 21:38
 13/15 anonim ***** válasza:

Az SZJA 1%-on kívül az egyházi adót (30 ezer körül szoktam egy évre), a perselypénz, ami kb. egy 1000-es havonta.

Ha van valami rendkívüli gyűjtés, akkor szoktam még többet adni.

Illetve igyekszem rendszeresen támogatni a Ferences Alapítványt.

A Karitász tagjaiként meg én is be szoktam szállni tartós élelmiszerrel a gyűjtésbe: két nagyobb gyűjtés van: karácsonykor és húsvétkor.

2021. aug. 14. 12:18
 14/15 anonim ***** válasza:

Régi adatot mondok. Tizenvalahány évvel ezelőtt a teljes nettó jövedelmünknek 10%-át adtuk tizedként, ezen felül volt az adakozás. Konkrét összegre nem emlékszem, de olyan 5% lehetett.

Azután szépen fokozatosan elkezdte Isten felnyitni a szememet, hogy ez így nem jó. Nem tanítottak sehol erről, egyszerűen csak elénk hozott Isten bajba jutott családokat, és elkezdtünk nekik segíteni. A tized megmaradt, viszont az adakozás összegét lecsökkentettük 3%-ra és plusz 7%-ot félretettünk a bajba jutott testvérek részére - mindig volt hová menjen ez az összeg.

Azután egyszer egy Istentiszteleti alkalmon arra indított az Úr, hogy a tizedünket ne a gyülekezetnek adjuk, hanem egy családnak, akiknek a nehéz helyzetéről pont akkor értesültünk, amikor a tizedet be akartam fizetni.

Ezután értettem meg igazán Jézus szavait:

"Ti pedig ezt mondjátok: Aki atyjának vagy anyjának ezt mondja: Templomi ajándék az, amivel megsegíthetlek, az olyan akár ne is tisztelje az ő atyját vagy anyját."

Ma is ez a tanítás megy sok helyen, hogy az első a tized, utána jön a gyülekezet részére történő adakozás, és végül a maradékból esetleg lehet segíteni másoknak. Tehát a templomi ajándék megelőzi a másik megsegítését.

Mára eljutottam oda, hogy nem támogatok egyetlen egyházi szervezetet sem - főleg, ameddig nem tanítanak a témáról korrekten. Konkrét összegeket, meg számokat nem mondok, mert nem tartom nyilván, meg nem akarom publikálni. De nem fizetünk tizedet. Hús-vér, bajba jutott testvéreken igyekszünk segíteni - ők Krisztus teste, ők az egyház. Az ószövetségben lévitai papság volt, ők szedték a tizedet, az újszövetségben mindannyian papok vagyunk - csak ezt a tizedről szóló tanításokban soha sem hozzák elő.

2021. aug. 14. 13:32
 15/15 anonim ***** válasza:
49%
Én "a segíts magadon, Isten is megsegít" elvben hiszek. Tehát csak magammal foglalkozom, mert csak ennyit keresek. Segítsen bammeg a Ronaldó!
2021. aug. 15. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!