Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyháznak mi köze ilyenekbe?

Egyháznak mi köze ilyenekbe?

Figyelt kérdés

Pl: maszturbació, jövedelem, szex szerintem ez magánszféra néhány Pásztor még is bele avatkozik

19 f vagyok rendszeresen masztizok szerintem ez normális nem bántok vele senkit és nem ártok vele sőt ez a normál és néhány vallásos a satantol valónak mondja pedig nem. Működnek a hormonok normalis dolog ennek a jele

2021. jún. 8. 17:47
1 2
 1/13 KZitus ***** válasza:
49%

Szia

Az egyháznak úgy ahogyan leírtad semmi köze. De 19 évesen csak azt tudod felmérni, mi a jó, neked MA. Hogy a szokásaid milyen kihatással (pl. a családi életedre, a feleségeddel való kapcsolatra, és házaséletre) lesz, azt majd később fogod megtapasztalni, amikor(lehetséges) már nem tudsz változtatni a szokásaidon. Hiszen az embernek az önzése, büszkesége, vagy az együttérzése, szerénysége az életben megélt dolgok, és tapasztalatok során alakul ki.

Szerinted miért jellemző erre a világra ennyire a magánakvaló, álszent, önző, érzéketlen mások iránt.....

Amikor a Bibliában, nekünk embereknek szóló alapelveket, törvényeket olvasol(ha olvasol),akkor az nem azért lett leíratva, hogy attól majd a Teremtő jobban érezze magát! Nem inkább azért íratta le, hogy boldog, kiegyensúlyozott, békés életünk legyen egy boldog családban...majd. Ez alól te sem vagy kivétel. Ez a figyelmeztetés neked is szól, a saját érdekedben: "Amíg fiatal vagy, legyél vidám, és örüljön szíved! Kövesd a szívedet és a szemedet! De ne feledd, hogy mindezért az igaz Isten felelősségre von(megítél) téged!" Prédikátor 11:9

Prédikátor 12:14

" Mert az igaz Isten minden tettet megítél, hogy jó-e, vagy rossz, még azokat is, melyekről mások nem tudnak."

Pál apostol azt írta a kérdésed alatt írott dolgokról:"Mindent szabad nekem, de nem minden hasznos. Mindent szabad nekem, de nem fogom hagyni, hogy bármi is irányítson (hatalma alá vonjon)" , mint pl. a "hormonok" Isten azért adta a "hormonokat", hogy szebbé, élvezetesebbé tegye az ember életét, de gondolkodóképességet is adott, hogy különbséget tudjunk tenni hosszú távon, mi az ami a javunkra válik.

2021. jún. 8. 18:33
 2/13 A kérdező kommentje:
Zituska te egy Bigott Jehovista vagy mindig irkálsz ide nem vagyok ra kivancsi foleg a Jehovákra
2021. jún. 8. 18:43
 3/13 anonim ***** válasza:
41%
Zita a Bibliából idézett és jót írt. Ment neki a zöld kéz.
2021. jún. 8. 19:42
 4/13 anonim ***** válasza:
97%
Nem unalmas napi szintem megkérdezned? Azt csinálsz, amit akarsz, mindenki leszarja.
2021. jún. 8. 19:56
 5/13 Demion ***** válasza:
32%
Ha az isten elítél valamiért, amivel senkinek sem ártok, akkor én pontosan tudni fogom, hogy ez nem is egy igazi isten, hanem csak egy kitalált zsarnok.
2021. jún. 8. 20:01
 6/13 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Kérdező.

Nem az egyház hozta az erkölcsi törvényeket, hanem Isten.

A pásztoroknak, vagy a felvigyázóknak, akiket kineveztek a nyáj fölé, azoknak felelősségük betartania ezeket. Mert Ők is számon lesznek kérve, hogy milyen emberek tartoznak Isten népe körébe.

A magán szféra addig magán, amíg Isten törvényébe nem ütközik az életmódjuk.

Ez nem bigottság, vagy fanatizmus. Te hogyan vállalnál felelősséget azokért, akiknek megengeded az olyasmit, amiért halál jár?

Nem csak Ők halnak meg, hanem TE is, mert nem tartattad be ezeket. Nem Isten akarata szerint vezetted a nyájat, bűnös vagy.

Ezt tudatosítsd magadban.

2021. jún. 8. 20:31
 7/13 A kérdező kommentje:
Isten soha senki nem latta es nem is fogja a bibliat emberek irtak a tetszésük szerint
2021. jún. 8. 20:36
 8/13 anonim ***** válasza:
64%

Kedves Kérdező

TE így gondolod. Mi pedig másként.

Ezért nyilván, hogy nem fogod Isten törvénye alapján élni az életedet.

Vajon miért érdekel Téged, hogy mit tartatnak be, vagy mit nem.

Te rád nem vonatkozik, ha nem akarod. Mindenki szabadon dönthet efelől. Persze a döntés felelősséggel jár.

2021. jún. 8. 20:45
 9/13 anonim ***** válasza:
48%

5

Érdekes gondolkodás Isten személyéről.

Én azt olvastam ki a Bibliából, hogy Isten felállított ilyen olyan törvényeket. Ha valaki nem tartotta be, akkor megbüntette.

Akkor ezek szerint egy nem létező zsarnokról írnak az írások.

Még Jézus sem mondta, hogy büntetlenül megúszhatja bárki ha rosszat tett.

Akkor bizony Jézus is egy zsarnok és nem létezik?

Ugyan is Ő lesz Isten ítélet végrehajtója.

Ha pedig Isten nem büntet meg, akkor támogatója a bűnnek, és a saját törvényeiből nevetség tárgyát csinál.

Isten nevelő célzattal "büntet" először. Aztán a rend és a fegyelem megbontása elkerülése érdekében, a felforgatót, eltávolítja, hogy megmaradjon az egység, és a béke, harmónia.

2021. jún. 8. 20:52
 10/13 A kérdező kommentje:
Ennyi szektast agymosottak draga szent Márjam
2021. jún. 8. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!