A Bibliának mi a véleménye arról, hogy az egyik keresztény úgy viselkedik ahogy Jézus megparancsolta, de máskor pedig Pál apostolként viselkedik?
Figyelt kérdés
Belátom, hogy bűnös vagyok és tökéletlen. Mennyországot nem érdemelném meg.2021. aug. 7. 14:10
21/23 anonim válasza:
Nem értem a kérdést. Pál apostol is valószínűleg úgy cselekedett, ahogy Jézus megparancsolta.
22/23 A kérdező kommentje:
Eleinte utálta a keresztényeket, trollkodott velük, erőszakos is volt. Majd a jelenés után megváltozott. Tehát még a Dawkins emberek is megtudnak menekülni ha visszatér ugyanabba a bűnbe rengetegszer???
2021. aug. 7. 23:16
23/23 anonim válasza:
21-esnek igaza van. Én sem értem a kérdés lényegét.
Pál üldözte a keresztényeket, igen. De utána megtért és már nem üldözte őket, hanem egész hátralévő életében tanított. Ezért a hitéért megverték, majdnem halálra kövezték, többször megkorbácsolták, bíróságok elé citálták, letartóztatták, háziőrizetbe került is volt, végül kivégezték. Keresztény volt élete végéig, egyszer sem tagadta meg a hitét. Tehát nem értem, hogy jön a képbe Pál.
És nem értem ez mit jelnet: "Tehát még a Dawkins emberek is megtudnak menekülni ha visszatér ugyanabba a bűnbe rengetegszer???"
A bűnös megtérését a tékozló fiú példázata szemlélteti a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!