Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényektől kérdeznék...

Keresztényektől kérdeznék főleg. Ti ezt hogy élitek meg egy párkapcsolatban?

Figyelt kérdés

Ha ti hívő keresztények vagytok és a párotok nem hisz, titeket ez mennyire zavar?

Okoz súrlódásokat?

Van itt olyan, aki elfogadja, hogy a párja nem keresztény, nem erőlteti rá, de közben azért sajnálja?

Vagy mind olyanok vagytok, hogy nem érdekel, miben hisz a másik, a lényeg, hogy ti mit hisztek?

Én keresztény vagyok, a párom nem hívő, de nem erőltetem rá a hitemet, viszont a szívem mélyén örülnék ha ő is hinne. De ha nem hisz, nem piszkálom miatta.

Egyébként annak ellenére, hogy nem hívő, elkísér a templomba mindig, (nem misére, hanem csak úgy mikor magamban imádkozok), mert fontos vagyok neki és elfogadja, hogy én szeretek oda járni és azt is mondja, ne menjek egyedül. Volt rá példa már, hogy egyedül mentem, de sokszor elkísér.

Más keresztényeknél hogyan működik a kapcsolat egy nem kereszténnyel?

2021. aug. 5. 18:53
1 2
 1/13 Prókátor ***** válasza:
95%

Korábban úgy gondoltam, hogy semmi problémát nem okozna számomra egy ilyen kapcsolat. De amikor komolyra fordult, akkor sem zavart, hogy a barátnőm bár meg volt keresztelve és volt elsőáldozó, de nem gyakorolja a hitét. Viszont hatalmas öröm volt, amikor odáig jutott, hogy a példámat követve felnőttként megbérmálkozik.

Ehhez persze az is kellett, hogy mindketten ugyan annak a felekezetnek a tagjai legyünk, még ha különböző szinteken is. De ma már igazat adok a Bibliának, hogy nem ajánlja a "felemás igát"

2021. aug. 5. 19:15
 2/13 anonim ***** válasza:
60%
HA valaki tényleg komolyan veszi a vallást, az nem megy bele ilyen kapcsolatba, mert ebböl normális házasság soha nem lesz.
2021. aug. 5. 19:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Engem zavart. Az első kapcsolatom ilyen volt. Eleve a házasság nem ugyanazt jelenti neki, bár ezzel kapcsolatban nem voltak kétségeim, hűséges típusnak tűnt. De mindig egyedül mentem volna templomba? Mi lett volna a gyerekekkel?

Végül szakítottunk, és az későbbi férjemmel megismerkedtünk aki katolikus. Örülök mert epp nehéz időszakon megyünk keresztül (nem a kapcsolatunk, hanem egyéb dolgok) és nagyon nehéz lenne ha nem lenne hitünk.

Csak ilyenekre nem gondol ám senki, mikor nagy a szerelem, hogy bizony kiderülhet hogy a gyerekünk rákos...

2021. aug. 5. 19:42
 4/13 anonim ***** válasza:
18%
attól, hogy rákos miért a közös vallásosság kell?
2021. aug. 5. 20:47
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Van, hogy mukodik problema nelkul, van, ahol nem, van, ahol sok konfliktust okoz.

Nalunk mukodik, nem zavar, hogy nem hisz es nem sajnalom.

Es nem jon velem templomba. :-)

En lelkeszeket is ismerek, akiknek ateista a parja. Es mukodik.

Olyat is ismerek, ahol azert nem hazasodtak ossze vegul, mert bar mindketten vallasos katolikusok voltak, az egyik jobban ragaszkodott az eloirasok pontos betartasahoz, a masik lazabb volt - a "lazabb" szakitott.

Sokfele valtozat van.

De az esetlegesen szuletendo gyerekek neveleset mindenkeppen meg kell elore beszelni!

2021. aug. 5. 21:53
 6/13 anonim ***** válasza:
3-as bár ez nem tartozik a kérdéshez, sőt még csak hívő sem vagyok, de úgy éreztem, hogy le kell írnom: Jobbulást a gyereknek, sok erőt és kitartást nektek!
2021. aug. 5. 21:55
 7/13 anonim ***** válasza:
76%
Egy ateista és egy vallásos két külön világ, eltérő felfogás. Nem hiszem, hogy működik egy ilyen házasság.
2021. aug. 5. 22:42
 8/13 anonim ***** válasza:
A #6-hoz hozzátenném, az erőt használjátok arra, hogy harcoljatok érte. Ma már nagyon sok esetben meggyógyul, aki nm törődik bele, nem késlekedik. Gyors cselekvés, semmi (értelmetlen) várakozás, itt érvényes, ha kidobnak az ajtón, mássz be az ablakon. Ha ott is, szedd szét a tetőt, de ne hagyd magad. Kitartást, türelmet és annak tudását: mindig van remény, mindig akadhat segítség, ha jársz utána.
2021. aug. 5. 23:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

No7

"Egy ateista és egy vallásos két külön világ, eltérő felfogás."

Nagyon sokfele ateista van, es nagyon sokfele vallasos.

Van olyan ateista, aki nem birja a hivoket, pl. gyerekkorban traumatizaltak vele a szulei, egyeb rossz elmenyek, barmi. Mar az imakonyv latvanya felidegesiti oket. Es vannak ateistak, akiket nem zavar, amig nagyjabol kihagyjak belole es nem varnak el toluk semmit. Vannak, akiket az sem zavar, ha a gyerekek meg vannak keresztelve es a gyerekeket templomba viszi a hivo szulo. De hallottam olyat, hogy a gyerekek elol eldugdossa a gyerek-Bibliat. Vagy megy a hiszti, hogy sehova nem tudunk elmenni vasarnap, mert neked templomba kell menni.

Ugyanigy a vallasosok kozott is van, aki kozos templomlatogatast akar, hamvazo szerda, kormenet, bojt, mindent raeroszakol az ateistara. Vagy allandoan szobahozza, hogy ez is konnyebb lenne, ez is jobb lenne, ha hinnel, majd meglatod, probald ki bla-bla. A gyerek csak egyhazi iskolaban kap rendes nevelest. Tulajdonkeppen az egyhazak is azt mondjak a hivoknek, hogy ne hazasodjanak nem hivovel. De vannak lazak, akik a vilagnezetet maganugynek tekintik. Nem eroltetik a gyerekek templomba jaratasat, semmifele szabalyt nem tesznek csaladi kotelezove. Lenyeg a nyitottsag es a tapintat, tisztelet.

Olyan is van amugy, hogy amikor osszehazasodnak, hivok mindketten, majd az egyik elfordul tole, vagy forditva: ket ateista, es az egyik a hazassag soran elkezd hinni. Azt is meg kell oldani valahogy. Tapasztalatom szerint ez a nehezebb menet, mert ha mar kezdettol vilagos volt, volt ido atragni es atgondolni. De ha az egyik megvaltozik, az uj helyzet. Ez okozhat (atmeneti) valsagot, foleg, ha egyik sem enged a magaebol egy cseppet sem.

2021. aug. 6. 01:11
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem bírnék hosszútávon együtt lenni olyannal, aki nem mélységesen spirituális, istenszolga.

Te templomba jársz imádkozni, akkor el kéne gondolkozz a hiteden és inkább istenhez fordulni.

2021. aug. 7. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!