Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A halálközeli élményeket...

A halálközeli élményeket (élet az élet után) valóban a gonosz démonok és a Sátán csinálja és az adventistáknak van igazuk?

Figyelt kérdés

[link]

ezt olvastam valahol mert kíváncsi vagyok néha hogy más emberek mit mondanak ezekről... a halálközeli élményeket ( Élet az élet az után ) valóban a Sátán csinálja?

Az endori történet:

Saul a halála előtt az üdvösségét veszítette el mert hitt a démoni vetítésnek (egyéb igehelyből kiderül).

A megtérés lehetőségétől esett el a hamis dogmatikai rendszer beengedése miatt. Sámuel, akkor semmiyen formában nem létezett, ő a démonnal társalgott. A kórházi "röpködés" meg a többi halálközeli élmény nincs összhangban az Isten által kinyilatkoztatott emberi sorsúttal, tehát értelmetlen, tehát sátáni. A tíz szűz felébredésének ideje a világvége , mind a tíz hívő volt (kimentek a vőlegény elé), öt elkárhozott, mert nem volt a kinyilatkoztatott emberi sorsúttal szinkronban a hitképe. Nem világított, hogy mi lesz ezután. Vagy pedig ezt a dolgot csakis a túlvilág tagadók mondják, akik szerint minden lélek öntudatlan?

Testen kívüli élmény 26%

Pontos vizuális érzékelés 23%

Hallható hangok 17%

Béke, fájdalommentesség érzete 32%

Fényjelenségek 14%

Visszapillantás az életre 32%

Tartózkodás egy másik világban 32%

Találkozás más lényekkel 23%

Alagút-élmény 9%

A jövő előzetes ismerete 6%

2021. aug. 6. 14:29
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
82%

Azoknak, akiket érdekelnek a halálközeli élmények, nagyon melegen ajánlom Kevin Williams angol nyelvű honlapját (www.near-death.com), mert nagyon sok forrásból, témák szerint összegyűjtött információkat ad, így ha egy adott téma érdekel, nem neked kell sokféle forrásból összegyűjtened az információmorzsákat.

A kérdező eredeti kérdésére Kevin Williams az alábbi választ adja: [link]

Kevin Williams itt érvel amellett, hogy a halálközeli élmények nem hallucinációk és hogy a halálközeli élmények bizonyítékot szolgáltatnak a túlvilág létezése mellett:

[link]

[link]

Én már hosszú hónapok óta tanulmányozom a halálközeli élményeket (olvasom ezt a honlapot) annak ellenére, hogy már többször úgy döntöttem, hogy véglegesen abbahagyom amiatt, hogy ez megrengeti a keresztény hitemet (olvasd csak el ezt: [link] de valahogy mindig visszatérek előbb-utóbb ehhez a honlaphoz, mert annyira érdekes, amit itt írnak...

2021. aug. 7. 00:07
 32/41 A kérdező kommentje:

Köszi, ment a like! De azért a szkeptikus felebarátommal és jól elbeszélgettem ám =) akkor jöhet a google fordító azokra a linkekre amiket küldtél.

Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki feltámad a halottak közül. :)

2021. aug. 7. 00:11
 33/41 anonim ***** válasza:

"az sem győzi meg őket"

Khmm... esetleg valami bizonyíték?

Mert üres dumák valóban nem győznek meg.

Akkor meg főleg nem, ha amúgy 𝐓𝐔𝐃𝐍𝐈 is lehet, hogyan működnek a halálközeli élmények.

2021. aug. 7. 00:17
 34/41 A kérdező kommentje:
Ez az Ige mindig jó kedvre derít engem. Jézus mondja: Sátán nem hason meg saját magával. Amikor a buta farizeusok azt mondják, hogy a Sátánnal üzí ki a Sátánt... :) Egyébként én ugye nem vagyok Szentlélek káromló csak mert egyszer kétszer talán ki is mondtam, hogy a halálközeli élményeket a Sátán csinálja??? Mint a farizeusoknál. A halálközeli élményeknél állítólag nagyon sokaknál akik megkapták ezt a lehetőséget, nagyon jó élete lett az élmény után.
2021. aug. 7. 00:20
 35/41 anonim ***** válasza:
Nem. Én már voltam a mennyországban. Leírhatatlan, végtelen nagy végtelen formájú szeretet árasztott el. Tökéletes voltam. Lélek voltam. Nem voltak betegségeim, hiedelmeim. Ilyen élményeket nem csinálnak démonok, nem is képesek rá.
2021. aug. 7. 11:00
 36/41 A kérdező kommentje:
Az jó ha volt neked is. De én is írhatnék neked egy élményt. Honnan tudom, hogy nem kitaláció amit írtál? :)
2021. aug. 7. 11:03
 37/41 A kérdező kommentje:
Egyébként az ember kíváncsi a túlvilágra. Ha a Pokolban hisz, akkor a Mennyországban is. És jól tudja az okos ember, hogy Jézus kell a megmentéshez. Hiszen ha csak Mennyország van, akkor a sorozatgyilkos erőszakos ember is a Mennyországba került? Nem hinném. Ezért van a Pokol. De kell Jézus és Ő megment a Pokoltól. Ahogy Pál apostol írta: Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél; 24 de miattatok nagyobb szükség van arra, hogy életben maradjak. Tehát Pál apostol kíváncsi volt Isten országára és elakart menni, de még nem járt le az ideje. Nekem azért kellenek a halálközeli élmények, hogy ezek bizonyítékok stb... Mert ha ezek igaz, akkor Jézus is igazat mondott. De ha van Pokol beszámoló is, akkor jobbha hiszek Jézusban.
2021. aug. 7. 13:35
 38/41 anonim ***** válasza:
A gerincvelőben van egy bizonyos anyag amit az agy felszabadít halálközeli élménykor és ezért halucinál olyankor az ember. Gondolom azért, hogy kellemes legyen a halál és ne fájdalmakkal teli.
2021. dec. 12. 00:49
 39/41 anonim ***** válasza:
Inkább azért, hogy ne őrüljön meg közben az ember... hiszen túlélheti, és akkor jó lenne, ha egyben maradna a lelke.
2021. dec. 12. 00:53
 40/41 anonim ***** válasza:

31-es:"Én már hosszú hónapok óta tanulmányozom a halálközeli élményeket (olvasom ezt a honlapot) annak ellenére, hogy már többször úgy döntöttem, hogy véglegesen abbahagyom amiatt, hogy ez megrengeti a keresztény hitemet"

Miért rengetné meg...?

2024. febr. 3. 14:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!