Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóban létezik második...

Valóban létezik második tisztaság?

Figyelt kérdés

Eléggé nehéz életem volt, és még csak nem rég jutottam arra az elhatározásra, hogy Isten szavát szeretném követni. Sajnos korábban voltak szexuális élményeim, melyekre nem vagyok büszke, de számos helyen hallottam már a második tisztaságról. Ha valóban létezik és lehet ilyet egy római katolikusnak akkor el tudnátok mondani, hogy ennek mi a menete? Egyszerűen csak meggyónom a korábbi bűneimet, és elhatározom, hogy többet nem? Vagy van valami külön áldás, amit ad ilyenkor a pap?

Lehet hogy buta kérdést tettem fel, de annak ellenére, hogy megkereszteltek, soha nem éltünk vallásosan a szüleimmel, így még szinte alig rendelkezem bármilyen tudással a gyakorlati részről.

2021. júl. 25. 01:09
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Szia! Hasonló helyzetben voltam én is bár reformátusként. Ott nincs gyónás. Viszont én is kaptam érintést és átadtam az éltemet Istennek és elfogadtam megváltómnak Jézust. Ezért újra keresztelkedtem. Tiszta szívből megvallottam Istennek a bűneimet. Semmilyen vallást nem gyakorlok viszont a bibliai hitet tudom úgymond magaménak, Bármi ami emberi szokásból fakad (vallásosság) és nem Istentől való azt nem tudom már magaménak. Pl kereszt csókolgatás, Mária imádat. Hallgatok a Szent lélek vezetésére. Keskeny út esek bukok rajta de a legcsodálatosabb út. Áldjon és őrizzen meg téged az Úr
2021. júl. 25. 06:58
 2/9 anonim ***** válasza:
33%

"Sajnos korábban voltak szexuális élményeim, melyekre nem vagyok büszke"

Talán jól kellett volna csinálni...

Ha megbabonáz a keresztény bűntudat akkor csak tövisekkel fogsz találkozni,de a "bűn" útján csak rózsaszirmok nyílnak.

2021. júl. 25. 08:22
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Igen, ha egy nap kétszer megfürdesz 😅😅
2021. júl. 25. 08:25
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Vagy úgy, hogy másodszorra lezuhanyzol szex elõtt xDD
2021. júl. 25. 09:29
 5/9 anonim ***** válasza:
2021. júl. 25. 18:02
 6/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

#2 vagyis ugyerzed nem jo elmenyek voltak? Ha jok lettek volna nem lenne most ilyen dilemaba, ketsegekbe, vagyishat egyaltalan nincs hanem eldontotte hogy helytelen volt

helyesen kelett voln igen

#5 eleg jo video lehet szamodra Kerdezo

2021. júl. 25. 19:52
 7/9 anonim ***** válasza:
A 4-est úgy értettem, hogy ha egy nap kétszer szexel a kérdező, a kettő közt letusol. Na, ez az igazi második tisztaság:))
2021. júl. 26. 14:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Igen, létezik.

[link]

2021. júl. 27. 20:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az értelmes válaszokat, sokat segítettek. A többiek pedig ha nem bírnak komolyan venni egy kérdést akkor inkább ne is írjanak.
2021. júl. 28. 09:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!