Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen lehet a Mennyország és...

Milyen lehet a Mennyország és az örök kárhozat? Hogy képzelitek el ezeket? A Mennyország valóban egy modernkori fény világ, ahol városok és rétek vannak? A Pokol pedig hogyan néz ki?

Figyelt kérdés
Azok akik félig Istenfélők, és félig képmutatóak, azok elkárhoznak, mert képmutatók voltak? Pl. néhányszor trollkodik, de nem erőszakosan, néha nem segít, de olvassa a Bibliát és imádkozik, és törődik Jézussal.
2021. jún. 22. 15:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
66%

Nem kell tökéletes kereszténynek lenni, mert különben üres lenne a menny.

A bűneidet őszintén meg kell vallanod Istennek, és ő megbocsát.

A mennyben vannak falvak és városok is, és sok szép táj, melyeket fel lehet fedezni.

A pokol nem egy emberi világ, sokat kell szenvedni olyan módokon, amiket mi nem ismerünk.

2021. jún. 22. 15:25
 2/16 anonim ***** válasza:
88%
Mint katolikus azt mondom nincs bizonyíték ezt elő ember nem tudja, se pap, se pápa, senki aki él, higyj Istenben Jézusban törekedj mások iránt jóra de eld az életed egyszer élünk
2021. jún. 22. 15:27
 3/16 A kérdező kommentje:

1. végülis ahogy már írtam, senki sem tökéletes. De Jézussal egyelők leszünk ^^

2. szerencsére én gyakran alvás előtt imádkozok kb. 2 percig.

3. akkor ott tényleg a világ világossága létezik ^^

4. brrrh, néha nem szeretek arról beszélni, jobbha nem is tudjuk meg.

5. Azért van ilyen sok kérdésem, mert kíváncsi vagyok minden válaszra. De legalább ez egy anomim oldal ami jó. úgyis nem tudják meg, nem?

2021. jún. 22. 15:29
 4/16 A kérdező kommentje:
ma 15:27 hm, Jézust sem látta senkisem a földi világban a modern korban ( állítólag ), szóval, akkor mi van? A Bibliát nem az élő emberek írták? =)
2021. jún. 22. 15:30
 5/16 anonim ***** válasza:

Bolyki György: Mi lesz a pokolban?

https://www.youtube.com/watch?v=ol4Xvustuow

C S Lewis: A nagy válás

Saját vélemény: nem tudni, mert erről nem ír részletesen a Biblia. Így nem is képzelem el.

2021. jún. 22. 19:20
 6/16 A kérdező kommentje:
én is ajánlok eggy könyvet. Élet az élet után <3
2021. jún. 22. 19:22
 7/16 anonim ***** válasza:

Bad tripek is vannak azért:

Howard Storm - former atheist - near death experience - NDE

https://www.youtube.com/watch?v=UPj4wci_bcI

2021. jún. 22. 20:38
 8/16 A kérdező kommentje:
sajnos az angol tudásom gyenge kettes. :( de azért köszi. De azt tudom, hogy a 23 perc a Pokolban kamu.
2021. jún. 22. 20:43
 9/16 anonim ***** válasza:

Felirat van hozzá, ha ez segítség esetleg. Csak arra szerettem volna finoman utalni, hogy az élmények sokfélék lecserélni Jézus tanításait, ezekre a beszámolókra nem érdemes.

Mármint értem, hogy nagyobb bizonyítottságot látsz esetleg ebben a könyvben, mint, hogy a kereszténység és az Újszövetség igaz lenne(?)

"Azok akik félig Istenfélők, és félig képmutatóak, azok elkárhoznak..?"

Jelenésekben az van hogy Isten kiköpi a szájából a langyosságot.

3,15 Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév.

3,16 Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból.

Szóval ne legyél langyos. Szerintem még nem ástad magad mélyebbre a kereszténységben.

Van még egy füzet a témában: Krisztus ítélőszéke (Kammer)

2021. jún. 22. 20:55
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszi ^^ gyakorló hívő vagyok, csak néha kitör belőlem a düh :D egyébként Jézus szerint a kárhozat örök vaksötétség található ott. De lehet, hogy Isten a poklot is változónak teremtette, mint a világot és a Mennyországot... egyszer a pokol tüzes lesz, máskor pedig hideg és vaksötét. Nem? :)
2021. jún. 22. 20:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!