Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények,a covid elleni...

Keresztények,a covid elleni oltást a gonosztól valónak tartjátok?

Figyelt kérdés

2021. júl. 23. 15:35
1 2
 11/18 tambi3 válasza:
86%

Kedves "10"-es!

Lassan hatvanhetik évembe lépek, ráadásul a tüdőkapacitásom mindössze 62%...

Az orvosom azt mondta, hogy "...ha elkapod, hozzám ne gyere, menj ki egyenesen a temetőbe..."

Valójában ha sarkítjuk a kérdést, akkor az eddigi közel négymillió halottal együtt azok fognak engem is elpusztítani, akik nem hajlandók magukat beoltatni. A járványt máshogy nem tudjuk megállítani.

Sajnálatos, hogy ritkán látnak a templomban, de hívő katolikus vagyok. Szerintem az emberség soha nem vallási kérdés volt. Nem az oltás való a gonosztól, hanem a vírus, és (már bocsánat) azon "aluliskolázott" embereket szállta meg a gonosz, akik oltásellenesek, és hagynák embertársaikat szó szerint rakásra pusztulni!!!

Egyébként nálam semmiféle mellékhatás nem volt.

2021. júl. 25. 19:15
 12/18 anonim ***** válasza:
52%

A fiataloknál okoz jobban gondot az oltás. Az öregeknél ellenanyag termelés meg sem figyelhető.

Szerintem az oltakozás miatt a vírus védekezik és ezért mutálódik. Egyre erősebb lesz, nem kellett volna beleavatkozni. Lehetett volna olyan, mint a spanyol nátha, elmúlt volna egy év alatt. Most itt fog maradni a nyakunkon.

2021. júl. 26. 12:20
 13/18 Alex Fly ***** válasza:
78%
@12: akkor mutálódik, amikor nagy menmyiségben képes szaporodni - ez gondolom egyértelmű. Az oltás ezt akadályozza meg. A mutációkért azok a felelősek, akik nem hajlandóak védekezni ellene hanem mindenféle mondvacsinált indokokkal jogot követelnek maguknak a vírus szaporítására.
2021. júl. 26. 12:30
 14/18 anonim ***** válasza:
72%
Akkor a spanyol nátha miért nem mutálódott?
2021. júl. 26. 12:32
 15/18 ricsi_gyakori_kerdes válasza:
32%

Ez vicces. Tudod, épp a kevésbé intelligens emberek kategorizálják hozzád hasonlóan (aki nem ért egyet veled, az aluliskolázott) az 1-1 megosztó kérdésben szembenálló feleket, mert vagy nem tudnak, vagy nem is akarnak tudomást venni az ellenoldal véleményét alátámasztó tényekről. Ez kb. olyan, mintha én azt mondanám, hogy a média agymosottjai rohannak beoltatni magukat. Nyilván ilyen is van persze, de butaság lenne általánosítani. Szerintem.

2021. júl. 26. 13:40
 16/18 anonim válasza:
65%

8-as!

Nagyon el vagy tévedve... Azért nem sikerül "megoldani a járványt" (ehelyett helyesebb inkább azt írni, hogy leküzdeni), mert túl sokan vannak azok a... hogy is mondjam, hogy ne sértsek meg senkit, akik nem hajlandóak beoltatni magukat! Az ilyen vírusokat, mint a Covid-19, csak az oltással lehet legyőzni!

2021. júl. 26. 14:17
 17/18 anonim ***** válasza:
57%
16-os értsd már meg, hogy húsz év óta van influenzára is oltás, amit minden évben fel kell venni. Én azt sem vettem soha fel, orvosom mondta, hogy árthat. Most azt akarod hogy örökké vegyük fel az oltást minden évben? Mert velünk marad, mint az influenza.
2021. júl. 26. 17:16
 18/18 anonim ***** válasza:
74%

#14, a spanyolnátha is mutálódott, sőt, eleve mutációként alakult ki. Még mindig itt van velünk, ahogy a nagy járvány előtt is velünk volt, influenzának hívják. És akkor is védekeztek ellene, iskolákat zártak be, maszkot hordtak stb. Oltás akkoriban nyilván nem volt lehetséges, akkor az átfertőződés fékezte meg a járványt, persze rengeteg halottat hagyva maga után.

Nagy probléma mindig akkor van, ha egy olyan mutáció jön létre, ami egyrészt súlyos betegséget okoz, másrészt annyira eltér az eddigi vírusverzióktól, hogy szinte mindenki védtelen ellene. Most, a járvány alatt pedig bejött egy harmadik szempont: azok a mutációk, amik fertőzőképesebbek, és az a védekezés, amivel a régi variánsokat kordában tudtuk tartani, már nem elégségesek ellene.

Ha nem teszünk semmit a járvány terjedése ellen, akkor sokkal hamarabb megtelnek a kórházak, sokkal több beteg marad ellátatlanul, így a halálozás is magasabb lett volna. Nagyon nem mindegy, hogy a súlyos covidosoknak jut-e oxigénpalack vagy nem.

2021. júl. 26. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!