Mennyire flexibilis, interaktív a keresztény vallás? Lehet-e egyénileg társítani természeti jelenségeket a Teremtőnek, mint pl., hogy a múlt heti, nyugat-európai vízözönt Isten küldte figyelmeztetésül a szivárvány színek helytelen használata miatt.
Lehet, de nem érdemes.
Az emberiség legjobb elméi az elmúlt 2000 évben hihetetlen haladást értek el más téren.
A helyedben azzal próbálkoznék.
Szerintem azt csak Jézus és a Szentlélek tudja, hogy ebben a kérdésben mi az istent értesz azon, hogy "flexibilis" meg "interaktív".
"Lehet-e egyénileg társítani természeti jelenségeket a Teremtőnek, mint pl., hogy a múlt heti, nyugat-európai vízözönt Isten küldte figyelmeztetésül a szivárvány színek helytelen használata miatt."
Lehet. Akikhez még lehet társítani
- Odin
- Allah
- Manitu
- Galla Miklóshoz
- Koponyányi Manyók
- Harry Potter és tűz serlege
Kár, hogy bezárt az OPNI.
Oh my god! Felteszem még egyszer a kérdést. Engedélyezett-e a keresztény doktrínák szerint, hogy bárki tegyen olyan megállapítást, amit a kérdésben írtam? Nincs-e ez valamilyen papi, vallási vezetői szinthez kötve?
A flexibilisen azt értettem, hogy rugalmas. Ha bárki tehet ilyen kinyilatkoztatást, akkor rugalmas, interaktív (értsd: bárki hozzátehet a valláshoz), de erős a gyanúm (ezért tettem fel a kérdést), hogy bárki nem tehet ilyet.
Na így már világos! Tehát arról van szó, hogy nem ismered az interaktív szó jelentését.
Amúgy nincs ilyen szabály, mindenki olyan hülyeséget hirdet amilyet szeretne.
Attól, hogy valaki bármit mond a kereszténységről / nevében (illetve bármilyen vallásról / nevében) nem teszt hozzás a valláshoz semmit.
"mint pl., hogy a múlt heti, nyugat-európai vízözönt Isten küldte figyelmeztetésül a szivárvány színek helytelen használata miatt."
Mivel ez az állítás nem csak ostobaság, de istentelen is, hiszen ezzel meghazudtolod magát a Teremtőt, ezért nem célszerű. Ettől függetlenül, bármit lehet, de az istentelen nézeteidet kérlek ne keresztény köntösbe próbáld közreadni.
Felfoghatod Isten buntetesenek, igen. Egyeni dolog.
Bar ehhez konkretan eleg vad es beszukult fantazia kell, es nem hiszem, hogy sokan egyetertenek veled.
Az lehet, hogy te értelmesnek véled a kérdésed, de attól még nem lesz az. A rugalmasságnak meg az interakciónak ehhez semmi köze. Mindegy jól hangzott.
A választ megkaptad többünktől, lapozzunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!