Mennyire flexibilis, interaktív a keresztény vallás? Lehet-e egyénileg társítani természeti jelenségeket a Teremtőnek, mint pl., hogy a múlt heti, nyugat-európai vízözönt Isten küldte figyelmeztetésül a szivárvány színek helytelen használata miatt.
A kérdésed értelmetlen ostobaság keresztény szemszögből. Más vallások nevében nem tudok nyilatkozni, de te címezted meg a keresztényeket.
Isten megígérte Noénak, hogy többi nem küld árvizet a földre... Isten nem hazudik, mindig betartja ígéreteit. Ha valami pesti újság firkásza ilyen istentelen kijelentéseket tesz, hazugnak beállítva a Teremtőt, az szégyen rá és újságára nézve is.
Figyu! Azért, mert te nem érted a kérdést, attól az még értelmes. Nem a keresztényeket kérdeztem, hanem egy szakértőt, lehet az vallásos, lehet az ateista.
Szóval az újságírói kijelentés ellentmondásban van a Bibliával. Hmm. Jobb híján csak arra tudok következtetni, hogy nincs rendben az egyéni improvizálgatás.
"Mennyire flexibilis, interaktív a keresztény vallás?"
Ez alapján a keresztény vallásról van szó, már régen megkaptad a választ, nem értem értetlenkedésed okát.
Már látom, mi a probléma. Te egy adott választ vártál, hogy mennyire igaz a kérdésben képviselt álláspont, de ennek ellenkezőjét kaptad, s most nehezen tudod feldolgozni, hogy nem igazolta senki a nézetedet.
Ettől függetlenül jó válaszokat kaptál, csak mást vártál.
Máskor prekoncepció nélkül kérdezz.
Ez remek! Akkor áruld el kérlek, hogy milyen választ vártam, mert nekem fogalmam nincs. Milyenek a nézeteim?
A problémám az volt, hogy összehordtak a válaszadók hetet-havat, de egyik sem a kérdésre vonatkozott. Kivéve a Noés sztorit, azt nyugtáztam is.
Csak szólok, hogy a magyar nyelvben létezik az ilyen típusú kérdezés, de az így néz ki:
"Ugye jól gondolom, hogy bla bla.......
Látsz ilyen bevezető mondatrészt? De még ez sem teszi egyértelművé, hogy lelki betegséget okoz az ellenkező válasz.
Mint egy keresztény családban élő, 15 éves gyerek, csak azt tudom mondani, hogy igazából nem tudom. Hogy maga a vallás mennyire flexibilis... Igazából személy függő, mert pl szerintem lehet a vízözönt figyelmeztetésnek venni, de lehet (sőt szinte biztos vagyok benne), hogy egy bigott katolikus elutasítaná ezt
A korábbi válaszokat olvasva... Az egy dolog, hogy az isten megígérte, de attól még az emberek szerintem bőven rászolgáltak, hogy megint megkapják (nem feltétlenül a szivárvány miatt, bár azt pontosan nem értem, hogy mire gondolsz helytelen használat alatt (félre értés ne essék, nem akarok belekötni, csak nem mindig fog az agyam normálisan))
Visszatérve a kérdésre, nem biztos, hogy tényleg az isten küldte, de ettől függetlenül szerintem gonolhatja így, aki szeretné (mert egyébként tényleg simán lehetséges)
Mint az a mondandóm elején kiderült, nem vagyok szakértő, amiért bocsi
Viszont én ezt gondolom, azért remélem, valamennyit tudtam vele segíteni és nem lett egy totális hülyeség ez a kis megfogalmazásom
(reálos vagyok, nem humános, ne bántsatok🥺)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!