Tényleg azt hitték a középkorban, hogy a Föld lapos?
“ Senkit sem égettek meg amiatt, mert kereknek mondta a Földet.”
Számomra ez hihetetlennek tűnik, amikor állítólag annyi is elég volt egy égetéshez, hogy 2 haragosa azt állította, hogy boszorkány.
A biblia szerint pont hogy gömb de ne zavarjon
A középkorban is laposnak gondolták
Hivatalosan asszem 1700-as években nyert bizonyságot hogy gömb alakú.
A lapos föld szerintem csak nyomokban volt fellelhető a történelemben. Inkább a geocentrikusság volt a fő téma. Lapos földet csak pár nyughatatlan hirdette, ahogy most is, pl. a 10-es. Látszik a csalás, mert az oszlopokról a Biblia nem úgy ír, hogy a Föld áll rajta, hanem a (száraz)föld. A szövegkörnyezetből sokszor kiderül, hogy a föld szó alatt mindig szárazföldet értett a szerző. Ha elolvassuk ezeket a részeket, egyből látni fogjuk, h igazam van
Pl. 1 Mózes 1,10 És nevezé Isten a szárazat földnek. A Zsoltárokban is egyértelmű, hogy a szárazföldről beszél, és az oszlopokat ma kontinentális talapzatnak hívja a tudomány
A geocentrikusság nem a Föld alakjára hanem annak elhelyezkedésére utan.
A Geocentrikus azt jelenti hogy a Föld van középen az univerzumban és minden más akörül forog
"A geocentrikusság nem a Föld alakjára hanem annak elhelyezkedésére utan.
A Geocentrikus azt jelenti hogy a Föld van középen az univerzumban és minden más akörül forog"
Miért vagytok ilyen debilek? Én nem azt írtam, hogy a geocentrikusság a föld alakjára vonatkozott, hanem, hogy az volt a fő téma :) Jujj:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!