Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg azt hitték a középkorb...

Tényleg azt hitték a középkorban, hogy a Föld lapos?

Figyelt kérdés

2021. júl. 20. 08:23
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
96%
Írjatok pár idézetet. Én utána olvastam, de nem igazán utal a Biblia a Föld alakjára.
2021. júl. 20. 09:09
 12/37 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Az ókorban legkésőbb Eratoszthenész óta egyértelmű volt, hogy a Föld kerek. A kora középkorban (5-6. század) szigorúan a Biblia alapján tabernákulum alakúnak gondolták a Földet, de ahogy az antik szerzők arab közvetítéssel lassan visszacsordogáltak a köztudatba, a műveltebbek tisztában voltak vele, hogy a Föld kerek. Ilyen volt pl. II. Szilveszter pápa, aki István királynak küldött koronát. Senkit sem égettek meg amiatt, mert kereknek mondta a Földet.
2021. júl. 20. 09:11
 13/37 anonim ***** válasza:
11%

“ Senkit sem égettek meg amiatt, mert kereknek mondta a Földet.”

Számomra ez hihetetlennek tűnik, amikor állítólag annyi is elég volt egy égetéshez, hogy 2 haragosa azt állította, hogy boszorkány.

2021. júl. 20. 09:18
 14/37 anonim ***** válasza:
74%

A biblia szerint pont hogy gömb de ne zavarjon

2021. júl. 20. 09:20
 15/37 anonim ***** válasza:
10%

A középkorban is laposnak gondolták

Hivatalosan asszem 1700-as években nyert bizonyságot hogy gömb alakú.

2021. júl. 20. 09:22
 16/37 anonim ***** válasza:
90%
13-as, Tudtommal a geocentrikus világkép tagadása miatt égettek meg embereket.
2021. júl. 20. 09:22
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

A lapos föld szerintem csak nyomokban volt fellelhető a történelemben. Inkább a geocentrikusság volt a fő téma. Lapos földet csak pár nyughatatlan hirdette, ahogy most is, pl. a 10-es. Látszik a csalás, mert az oszlopokról a Biblia nem úgy ír, hogy a Föld áll rajta, hanem a (száraz)föld. A szövegkörnyezetből sokszor kiderül, hogy a föld szó alatt mindig szárazföldet értett a szerző. Ha elolvassuk ezeket a részeket, egyből látni fogjuk, h igazam van

Pl. 1 Mózes 1,10 És nevezé Isten a szárazat földnek. A Zsoltárokban is egyértelmű, hogy a szárazföldről beszél, és az oszlopokat ma kontinentális talapzatnak hívja a tudomány

2021. júl. 20. 09:24
 18/37 anonim ***** válasza:
84%

A geocentrikusság nem a Föld alakjára hanem annak elhelyezkedésére utan.

A Geocentrikus azt jelenti hogy a Föld van középen az univerzumban és minden más akörül forog

2021. júl. 20. 09:38
 19/37 anonim ***** válasza:
84%
utal*
2021. júl. 20. 09:38
 20/37 anonim ***** válasza:
85%

"A geocentrikusság nem a Föld alakjára hanem annak elhelyezkedésére utan.

A Geocentrikus azt jelenti hogy a Föld van középen az univerzumban és minden más akörül forog"

Miért vagytok ilyen debilek? Én nem azt írtam, hogy a geocentrikusság a föld alakjára vonatkozott, hanem, hogy az volt a fő téma :) Jujj:)

2021. júl. 20. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!