ateista vagyok, igazából mindig az voltam, de konkrétan csak 20 éves korom körül fogalmazódott meg bennem. a kereszténységet elég korán elutasítottam, kb általános 1. osztályban. szüleim enyhén new age követők voltak gyerekkoromban, így tudtam a buddhizmus létezéséről, de sose érdekelt annyira hogy jobban utánanézzek. szerettem volna azt hinni amit a szüleim, de sose ment.
"Az ateista szó azt jelenti, hogy Istent tagadó"
nem, hit nélküliséget jelent. van persze aki konkrétan tagadja, ők egy kisebb része az ateistáknak. a legtöbbünknek egyszerűen nincs hite. nekem sincs, sose volt, nem is tudom milyen érzés hinni.
"Az agnosztikusok csak gyáva ateisták."
nem kell mindenkinek állást foglalni a kérdésben. van aki egyszerűen nem foglalkozik ezzel. az miért baj?
18
Ebben tévedsz: Isten ugyanis új szövetséget kötött az emberiséggel Jézus Krisztusban. Ennek részeként, Jézus tulajdonképen újragondolta a tízparancsolatot, új parancsokat adott. Pl.: "Szeresd felebarátodat, gyűlöld ellenségeidet" helyett: "Szeressétek ellenségeiteket".
Ja, furcsa ez keresztény hit. Isten vagy Jézus ezt mondta, vagy azt. Valóban ő mondta ezeket, vagy szimpla halandó emberek írták, akiknek az volt az érdekük hogy manipulálják az ember tömegeket? Ez a nagy kérdés! Ha valaki nem hiszi el a keresztények által terjesztett igét, még lehet Istenhívő.
Tehát, a hívő és a vallásos 2 különböző dolog.
25
És ha nem hiszi el a keresztény tanításokat, milyen istenben hisz vagy miben?
24-eshez hasonlóan katolikus családban nevelkedtem aztán nagyon sokáig nem foglalkoztam a dologgal, bár ateista sosem voltam, csak a "magam módján hittem", illetve megnéztem a protestáns egyházakat, amik fiatalosabbnak tűntek, de igazából hiányzott belőle nekem az alázat.
Hogy miért? Számomra egyértelmű hogy van Isten, és később azt is megértettem hogy katolikus egyház az ő egyháza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!