Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy megtiltották egy templomnak a reggeli harangozást?

Figyelt kérdés
[link]

2021. júl. 17. 11:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/84 anonim ***** válasza:
49%

76-os.

Hogyne járt volna le. Nézz körül, hogy hányan járnak templomba. Nézd meg, hogy hány ember az, aki befizeti az egyházadót. Nézd meg, hogy külföldre költözött nagymagyarok között hányan fizetik a kötelező egyházadót.

Mindenki annyira keresztény külföldön is, amíg nem kell egyházadót fizetni, mert amikor beköltözik valahova, megkérdezik tőle a vallást, ja hát keresztény vagyok(csak mert meg lett keresztelve gyerekként - egyébként a templom közelébe sem megy), aztán utána meg megy a sírás a facebook csoportokban, hogy hogyan kell vallástalanná tennie magát, mert vonják tőle az egyházadót.

Itthon is a kormány tolja 1000 milliárdokkal az egyházakat, mert annyira kevés ember fizeti be az egyházadót.

Aztán nézd meg a statisztikákat, hogy a fejlett országokban mennyi vallásos ember van, meg mennyi embert érdekel a vallás.

Igen, sok száz éve áll az a templom, egy teljesen más világnézetben épült, és teljesen más világnézetben alakultak ki a hagyományok, amik manapság már nagyon nagyon részt eltűntek.

És még mindig nem értem, hogy nektek hogy jön össze a vallás azzal, hogy önkényesen kénye kedve szerint olyan hangerőn és akkor amikor akarnak harangoznak a templomokban?! Nem nagyon akarjátok felfogni, hogy valakiket igen is zavar az őrült hangerőn való harangozás, csak óbégatjátok, hogy 1000 éve harangoznak.. 1000 éve meg ki is végezték az embereket, de fejlődtünk, és vannak törvények, szabályok, rendeletek, amik valami érthetetlen módon nem követték a vallások szabályozását is magukkal. Ez egyáltalán nem normális dolog.

Miért nekem kéne elköltöznöm, ha én tudok békésen együtt élni a környéken, csak a templom nem tud?! Nem azt mondom, hogy ne harangozzanak, hanem, hogy legalább legyen egy ÉRTELMES HANGERŐ SZABÁLYOZÁS! Becsukott ablaknál is olyan szinten üvölt a harang, hogy minden nap erre kell kelni! Bezzeg, ha én minden nap reggel 5 órakor 2 percig fúrnék, majd reggel 6 órakor 2 percig fúrnék és így tovább, előbb csuknának le, minthogy megnőjön a szakállam! Ennyire nem normális dolog ez, hogy valami nincs szabályozva, és szerintetek ez normális. Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet megérteni, hogy VALAKIT ZAVAR?!

2023. szept. 26. 16:41
 82/84 anonim ***** válasza:
49%

76-os.

Kijöttek a népszámlásos adatok. Tessék idézek:

" 2001-ben még 5,3 millió, 2011-ben 3,7 millió, míg 2022-ben már csak 2,6 millió magyar vallotta magát római katolikusnak. A magukat vallásosnak mondók aránya 50% alá csökkent, és 40% egyáltalán nem akart válaszolni a vallását firtató kérdésre (ami önmagában is sokat elmond). "

2023. szept. 26. 17:00
 83/84 anonim ***** válasza:
0%
Nem releváns, ha nekem csirkém, kakasom van, te odaköltözöl, felőlem óbégathatsz, akkor se fogom levágni, hogy ne kukorékoljon reggel. Szokj hozzá, vagy költözz tovább :)
2023. szept. 26. 17:17
 84/84 anonim ***** válasza:
67%

83-as.

Van baj a fejben. :D Valahol itt fújnak ki a magyar érvelések, hogy igazából nincsenek is érvelések, csak beböfögések és ténytelen közlések, amiknek közük sincs az eredeti témához.

2023. szept. 26. 17:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!