Mit gondoltok arról, hogy megtiltották egy templomnak a reggeli harangozást?
nem semmi :D jot nevettem
"nem tudjuk megtiltani a kakasoknak hogy kukorekoljanak"
legjobb hogy a kakasok bizony 5 elott is razendithetnek :D
milyen turistak ezek? Varosi kulfoldiek mert magyar varosiak meg mind tyukok kozt nevelkednek most is a harang alatt?
"városban is harangoznak"
Nem lehet hallani, egyáltalán. Nyilván a közvetlen mellette lakók miatt nem mernek.
"de kérden én a disznóganyé szaga nem zavaró?"
Értelmes ember (vö: vidéki) MESSZEBB teszi a szállást, és nem szélirányban.
"Értelmes ember (vö: vidéki) MESSZEBB teszi a szállást, és nem szélirányban."
azért ez annyira nem egyszerű...
nálam a 10. házból jövő disznó és baromfiürülék szaga is érzik sokszor. Főleg amikor megmozgatják.
A szelet meg nem lehet mindig segítségül hívni. Ok hogy van uralkodó szélirány, de nem mindig onnan fúj!! Szóval ki ne találd már, hogy ha tudományoan helyezed el a disznóólat akkor az senkit nem fog zavarni
Mindegy... a lényeg, hogy akit bármilyen zaj is zavar az használjon füldugót, meg amúgyis húzza le magát.
...vagy ne menjen oda nyaralni.
Az igaz, hogy a harangszót az ottaniak döntik el. De azért eszük lehet.
Ami meg a disznóólat illeti: nem mindegy, hogy az idő 15, vagy 75%-ában élvezed a közelségét.
Megmondom őszintén számomra a harang olyan, mint a semmi, észre se veszem ha szól, pusztán csak egy zaj a többi között. Régen persze nagy jelentősége volt, ez jelezte az időt, az imádság és az istentisztelet idejét vagy éppen a bajt. Lehetséges, hogy sok faluhelyen még most is fontos a haragszó.
Szerintem az egy kicsit idegbajos, akit ez zavar, s a falunak kell eldöntenie, hogy számukra akkor mi a fontosabb, a hagyományaik vagy a zakkant fizető vendégek hülye igényei.
en nagyon szeretem a harangszot es mindeg is szerettem
Kis harangokat (godolom) nem annyira mivel elesebb a hangjuk eles hang zavarobb
a normalis vagy a nagy mely hang kimondottan megnsugtat es szamomra igy altato is inkabb, ha meg ebren vagyok jo hallani igaz teljesen ossze vissza szolnak mindegy, se a tartamuk nem azonos
nincs az hogy egyet kongat parat, vagy hosszan
mindeg mas minden templomnal
es termeszetesen az idopont is mas mindeg :D
igy kicsit vicces
rosszul jar e orajuk vagy mas okok miatt, netan mind kezi?
Engem csak akkor zavar, ha felébreszt, más esetben én is szeretem.
Reggel ne harangozzanak. Mindenki tudja az időt és a mise kezdetét is.
Ha tűz van, akkor mehet.
2 percet szól a harang... kettőt!
az napi 6 perc!
ennyit nem bír ki?
persze amíg LEér vidékre addig a bömbiben meg duccog zene ... az nem zavarja, csak a harang.
menjen már a .. ahova gondolom az idiótája.
én tuti nem kapcsoltam volna le a harangot!
látszik is hogy csak a szórakozás meg, mert a harang után megtalálták a kakast. Ha a kakasokat is elkussoltatják akkor meg találnak mást. csak szivatják a polgármestert :D
Ha 2 másodpercet szól, akkor is sok, ha felébreszt!
Nem az a feladata, hogy a turistákat felébressze.
Vagy pedig legyen benne minden katalógusban, kiemelt helyen, hogy még a nyaralás lekötése előtt tudni lehessen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!