Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy megtiltották egy templomnak a reggeli harangozást?

Figyelt kérdés
[link]

2021. júl. 17. 11:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim válasza:
18%

Nekem a harangszó természetes, szeretem hallgatni.

Szeretem a falusi éjszakát is, amikor a csöndben hallani egy-egy kakaskukorékolást, kutya felvakkant, tücsök ciripel. Nekem ez a béke, a gyerekkorom hangulata, a nagyszüleim emléke.

Nem tudom elképzelni, mást ez hogy zavarhat. A reggeli harangszó csak pár percig tart, és ha felébredsz rá, akkor mi van? Nyaralsz, nem sietsz sehova, visszaalszol. Én a község helyében a nyaralókat küldtem volna vissza oda, ahonnan jöttek.

2021. júl. 17. 18:44
 42/84 anonim ***** válasza:
remélem ez csak vicc 40-es :DDDDD
2021. júl. 17. 18:44
 43/84 anonim ***** válasza:
11%

ezek a városi nyomoroncok direkt a flusi turizmust keresik nemde? akkor miért baj az ha a falu hangjait és illatait is megkapják? :D

hát még fizettek is érte!!!!!

ez olyan mint a metró felújítás.

ment a hiszti, verte a földhöz magát mindenki Budapesten hogy új metrószerelvényeket akarnak.

ok... kivitték a régieket az oroszokhoz, és nem felújították őket, hanem kaptak újakat.

erre mi volt a válasz????

azért kezdték el verni a seggüket a földhöz, hogy de miért új metró???? mi a régit akarjuk vissza!!!

ezeket soha senki nem fogja megérteni...

tényleg az lenne a legjobb ha a breki lenne a polgi, bezárni egész Budapestet egy 5 méter magas fallal aztán legyenek ott, minket vidéki embereket meg hagyjanak békén.

2021. júl. 17. 18:48
 44/84 anonim ***** válasza:
87%

Mitől lenne vicc?

Neked természetes a harangszó, megszoktad gyerekkorod óta. Tudod, hogy másnap is lesz. Nem ébredsz fel rá, ha nem akarsz. Ha akarsz, akkor meg igen. Téged szolgál.

Egy turistára mindez nem igaz.

És, mint említettem: NEM AZÉRT megy oda, hogy reggel kirázzák az ágyból, bármiféle indokkal.

Régen ez azért volt elfogadott, mert pl. a misére menni kellett, vendégnek is, nem volt kibúvó.

A minimum az, hogy erről még a fizetés előtt TUD.

2021. júl. 17. 18:49
 45/84 anonim ***** válasza:
45%

"a nyaralókat küldtem volna vissza oda, ahonnan jöttek"

Pontosan.

Csak a pénzt kell visszafizetni nekik.

2021. júl. 17. 18:52
 46/84 anonim ***** válasza:
16%

"Csak a pénzt kell visszafizetni nekik."

kell a fenéket.

"Egy turistára mindez nem igaz."

miért nem?

"És, mint említettem: NEM AZÉRT megy oda, hogy reggel kirázzák az ágyból, bármiféle indokkal."

töki! múltkor aludtam egy szállodában az első emeleten. Reggel 4-kor hangosan beszélgetett a portás az ablakom alatt egy csajjal ott fűzte. Mi meg sokadmagammal végighallgattuk. 20 perc után én kiabáltam le hogy kuss legyen már. Ennyit erről Nem kell harang ahhoz, hogy felébredjen valaki

"Régen ez azért volt elfogadott, mert pl. a misére menni kellett, vendégnek is, nem volt kibúvó."

újabb bizonyítéka korlátoltságodnak

a reggeli hanagszó nem misére hívogató!

és sosem KELLETT menni!

"A minimum az, hogy erről még a fizetés előtt TUD."

az aki annyira buta hogy nem tud arról hogy a templomban harang is van ami még meg is szólal néha az inkább ne menjen sehova. Maradjon otthon!

2021. júl. 17. 19:00
 47/84 anonim ***** válasza:

"20 perc után én kiabáltam"

EZ is bunkóság volt.

AZ egyik bunkósággal akarod menteni a másikat?

Igaz, egy rendes nyaralásnál az ember vagy ismeri a helyet, vagy tájékozódik.

Ezért mondom, hogy BENNE KELL LENNIE a tájékoztatóban a harangnak és a disznóólnak is.

Ha pedig a faluban van Jóska, aki minden éjjel részegen addig veri a redőnyöket, míg mindenki fel nem ébred, akkor annak is.

Már akkor, ha egyébként tisztességes emberek laknak ott.

Vannak bizonyos közmegegyezések. Ilyen például az, hogy a turistákat békén hagyjuk.

Ezért lehet Dubajban nőknek bikiniben strandolni, miközben más nők burkában mászkálnak ugyanott.

Ők okosabbak.

2021. júl. 17. 19:11
 48/84 anonim ***** válasza:
83%

"töki! múltkor aludtam egy szállodában az első emeleten. Reggel 4-kor hangosan beszélgetett a portás az ablakom alatt egy csajjal ott fűzte. Mi meg sokadmagammal végighallgattuk. 20 perc után én kiabáltam le hogy kuss legyen már. Ennyit erről Nem kell harang ahhoz, hogy felébredjen valaki"

Na, töki, akkor most már érted, hogy mi a hasfájása a turistának. Nem azért ment oda egy hétre nyaralni, hogy minden reggel így ébredjen. El van vele tolva a kedve egész napra.

"az aki annyira buta hogy nem tud arról hogy a templomban harang is van ami még meg is szólal néha az inkább ne menjen sehova. Maradjon otthon!"

Aki nem tud arról, hogy egy szállodában van portás is, aki még néha csajozik is az inkább ne menjen sehova, hanem maradjon otthon!

2021. júl. 17. 19:30
 49/84 anonim ***** válasza:
12%

Jóh....... parttalan vitát nem folytatok, egy nagyon de nagyon begyöpösödött buta ember vagy.

Maradok tisztelettel.

Csak az én faluba ne gyere nyaralni, mert egy pótkocsi ganyéval és harangszóval foglak minden reggel ébreszteni! :D

2021. júl. 17. 19:38
 50/84 anonim ***** válasza:
87%

Akkor agresszív vagy.

De ha ezt kiírod a nyaralási tájékoztatóban, akkor korrekt vagy, mindent megtettél, amit kell.

A szomszédokkal meg majd megbeszéled te, hogy miért nem jönnek a vendégek.

2021. júl. 17. 19:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!