Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szekták, illetve szektások...

A szekták, illetve szektások miért hivatkoznak előszeretettel másokra?

Figyelt kérdés

Gyakran látom, hogy keresztény tanok, más felekezetek ellen az olyan szekták, illetve képviselőik, mint a Jehova tanúi, hitgyüli, mindig másokra hivatkozva próbálnak támadni. Például a jehovások előszeretettel idéznek különböző katolikus enciklopédiákból (igaz általában meghamisítva), de hitgyüli szektába tartozót is gyakran látni, hogy a református kátéra hivatkozik.

Ennyire nincs ezeknek a szektáknak kiforrott teológiája, hogy alapot biztosítson érveiknek?

Amúgy azért is arcpirító kicsit, mert nyilván sose értene egyet az adott enciklopédia írója az őrtoronnyal, ahogy Kálvin is lehet máglyára küldené az eretnek Németh Sándort. Például Kálvin hatalmas eréllyel (és jogosan) bírálta azokat, akik meg akarják fosztani a gyermekeket a keresztségtől.

2021. júl. 13. 18:03
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
12%
Kereszténységbe is volt hogy öljék meg a melegeket,pogányokat,"rossz" hivőket. Szinte minden vallásba van ilyen, kivéve talán a budhizmus ami önmagunk egója ellen uszit, hogy fejlődjünk lelkileg. Szerintem ezért tisztább valás mint a többi.
2021. júl. 13. 18:34
 2/26 SIDLER22 ***** válasza:
16%
Életemben nem hallottam még Jehova Tanúitól (pedig családban is van), hogy katolikus enciklopédiából idézgetnek. Erre valami forrást tudsz adni mert ez így elég légből kapott?
2021. júl. 13. 18:54
 3/26 anonim ***** válasza:
87%
Pedig itt is rengetegszer tették.
2021. júl. 13. 18:55
 4/26 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy megértetted-e a kérdést, szerintem nem.

A buddhizmus pedig aligha lehet kivétel a felsoroltak alól, mert a buddhisták ezrével gyilkolták a keresztényeket például japánban, illetve jelenleg is üldözik sok helyen mind a keresztényeket, mind a muzulmánokat.

De a kérdésem nem erről szól.

2021. júl. 13. 18:56
 5/26 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy csak a keresőbe kellett beirni, tessék itt egy lista: [link]
2021. júl. 13. 18:57
 6/26 A kérdező kommentje:

Akkor kérlek látogasd meg az őrtorony oldalt, számtalan esetben vannak ilyen hivatkozások, akár a Szentháromság kapcsán, de keresztény ünnepek, szokások esetében is. Illetve mint írta #3 hozzászóló, már itt is sok alkalommal tették.

Persze kétségeim nincsenek, nem ők olvasták az adott könyveket, csak az őrtoronyból másolták ki az ott lévő idézeteket.

2021. júl. 13. 18:58
 7/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linket!

2021. júl. 13. 18:58
 8/26 SIDLER22 ***** válasza:
20%

Ó tényleg! Eddig nem is láttam ilyen cikkeket.

A válaszom az, hogy egyik teológiának sincsenek túlságosan kiforrott érvei. Nem véletlen indult el annó a felvilágosodás kora.

2021. júl. 13. 19:00
 9/26 anonim ***** válasza:
0%

4es japánt pont elvétetted, ott sintoizmus van🤔

És megértettem a kérdést de úgy vagykk vele hogyha más háza táján akarunk seperni, akkor seperjünk előbb a sajátékunknál🤣

2021. júl. 13. 20:12
 10/26 anonim ***** válasza:
0%
Plusz ideológiát ne keverd a vallással, kínába és Észak-Koreába kommunizmus van, de budhizmust a kormány is ellenzi ott mint bármi más vallást. Nem öltek a budhista papok senkit sem. Más hogy európába divat volt az inkvizició pár száz évig. 9es voltam.
2021. júl. 13. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!