Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha átgondoljuk, akkor a...

Ha átgondoljuk, akkor a világvallások közül melyek a leghitelesebbnek mondhatók Isten létezésére, melyek amik igazak lehetnek, melyek azok amik igazak lehetnek és csakis igazságon alapulnak?

Figyelt kérdés
2021. jún. 29. 00:36
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
47%

Egy rossz kérdésre nem lehet jól válaszolni.

A vallások fák, amelyek a misztikában gyökereznek. Amennyire én látom, bizonyos vallások gyökere mélyebbre ér mint más vallásoké.

Úgy hiszem, a judeo-keresztény vallás fájának a gyökere ér le a legmélyebbre, mint egy öreg mamutfenyőé.

Össze hasonlításként a dharmikus vallások (hinduizmus, buddhizmus, dzsainizmus, szikhizmus) vagy a kelet-, és délkelet-ázsiai vallások (taoizmus, konfucionizmus, népi vallások, stb.) nagyon szép kanadai nyár fák, mély a gyökerük de lemaradnak a mamutfenyőé mögött.

Az iszlám vallás is nagyon szeretne a mamutfenyő lenni, de nem nagyon megy neki. A szcientológia pedig nem is fa, hanem egy gyomnövény amit fának akarnak eladni.

Természetesen mindeki abban hisz, amiben akar. Senkit nem szerettem volna megbántani, ez csak az én személyes véleményem, nem vagyok teológus.

2021. jún. 29. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!