Isten miért büntette meg az Ádám és Éva utáni embereket? Miért nem csak Ádámot és Évát?
És igaza van. Egyébként egy fiatalgyereknek nem azt kell mondani, hogy bűnös vagy, hanem senki sem tökéletes, én sem, te sem. De Jézus eljött értünk, és megmentett minket. Így Ő általa már bemehetünk a Mennyországba. és mégegy információ, az öngyilkosság az nagyon rossz dolog és szomorú. ha valaki öngyilkos lesz, akkor Jézus és a család nagyon de nagyon szomorú lesz, mert Jézus szerint aki feladja a saját életét, akkor az illetőt nem is érdekli az örök élet. " És akkor mi lesz az öngyilkosokkal? " - kérdezi a gyerek. Hát egy olyan helyre kerülnek örökké ahol nincs szeretet. De a Mennyország is örökké tart. Szóval, soha nem szabad feladni az életünk! Akármi is történne.
ez jó elmélet amit írtam a vallásos nevelésről? Szépen kell csinálni, és nem szabad rosszul csinálni. egyébként itt van egy link a csecsemőkről:
Kedves Kérdező.
Ha a szülőtől egy gyermek örököl egy betegséget, azt hogyan magyarázza el neki? Hiszen valahogy megtudja, hogy meghalhat a szülő miatt, mert benne vannak azok a sejtek, gének, amik ezt továbbítják. A gyermek felfogja tudni dolgozni?
Ha nem, akkor inkább ne mondjunk semmit?
Ez sem jó ötlet, hiszen lehet, hogy a gyermek mire felnő, feltalálnak egy gyógymódot, ami által lehet, hogy a betegség megállítható, elfojtható. Ha nem tud erről akkor nem is tudja, hogy kezeltetnie kell magát.
Ádám és Éva helytelensége után születtek meg az utódok, így nem tudták a tökéletes természetet átadni nekik. És mindenkiben benne van a hajlam a rosszra. Van akiben nagyon kifejlődik, és tesz ellene, hogy nem terjedjen el. Van akiben pedig nem mutatkozik, de benne van.
Isten pedig az utódoknak nem büntetésként szánta, hogy a szülőtől örököljék ezt a hajlamot.
Az akkor történt események miatt Isten személyét, jogait sárba taposták.
Valamint az ember Istenhez, az életadójához kapcsolatos őszinte, feltétel nélküli hűségét, háláját is megkérdőjelezték.
Ezekre a vádakra a válasz megszületett, és a "gyógymód" is.
akik ezek alapján élték az életet, és "bevették" a gyógyszereket, azoknak a jövője, még a halál esetén is biztosítva van.
nem tudom. Ha én jól érzem magamat Krisztusban amikor magányos vagyok és csend van, akkor miért ne adjam át a gyerkőcömnek a jövőben a hitemet erkölcsösen?
vagyis a bűn olyasmi mint az életösztön? Minden emberben benne van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!